Moduri de a opri poftele alimentare nesănătoase

Moduri de a opri poftele alimentare nesănătoase

Cauza poftei excesive și necontrolate pentru anumite alimente poate fi complexă ​​și poate varia de la infecții la tulburări de metabolism și tulburări emoționale. Cu toate acestea, poftele nu trebuie să conducă la obiceiuri alimentare nesănătoase sau la creșterea în greutate - iar învățarea modalităților de a le gestiona poate ajuta la reducerea acestor comportamente.

Mananca intrucat ne place sau pentru ca ne simtim obositi sau molesiti poate fi o problema majora pentru multi americani, asa ca sa stim care sunt cauzele si modalitatile de a controla aceasta problema este important. Sa reusim sa controlam poftele alimentare nesanatoase ne ajuta sa ne bucuram mai mult de o alimentatie sanatoasa si sa inlocuim obiceiurile nesanatoase cu unele mai bune. A reusi sa controlam poftele alimentare poate fi dificil sau chiar stresant la inceput, dar este important sa nu renuntam si sa urmarim toate metodele disponibile.

Cauzele poftei

Poftele alimentare sunt de obicei provocate de o serie de factori emotionali, hormonali, metabolici sau nutritivi. Unul din cei mai intalniti factori ai poftei alimentare inseamna stare de spirit. Aceasta poate insemna ca ne simtim stresati sau deprimati si ne vine sa mancam pentru a ne elibera de aceasta stare. Un alt factor care poate cauza poftele alimentare este cel de hormoni. Acestia pot fi determinati de nivelul de zahar din sange sau de nivelul de cortizol, care poate fi influentat de stres. De asemenea, poftele alimentare pot fi legate de obiceiuri sociale, care pot creste pofta alimentara si riscul de a fi expus la alimente nesanatoase. De exemplu, uneori, se poate sa consumam alimente nesanatoase prin simpla prezenta la evenimente sociale.Lista metodelor de a controla poftele alimentare

Chiar daca poftele alimentare pot fi complexe si variate, exista mai multe moduri de a le controla si a reduce riscul unor obiceiuri alimentare nesănătoase. Acestea sunt:

  1. Identificati cauza: Primul pas este sa identificati cauza pofteleor alimentare. De obicei, aceasta este legata de sentimentele sau sistemele hormonale si metabolice. Identificand cauza, puteti gasi remedii sau solutii eficiente care sa va ajute sa le controlati si sa le gestionati.

  2. Scrieti jurnalul alimentar: Inscrierea ceea ce mancati poate fi foarte util in controlul poftei alimentare nesanatoase. Scriind alimentele pe care le consumati si sentimentele asociate cu acestea, puteti incepe sa intelegeti comportamentul dvs. alimentar si sa le schimbati.

  3. Limiteaza produsele dulci si de junk food: Exista dovez că produsele dulci și produsele de junk food cresc pofta alimentară. Acestea pot scădea starea de spirit și aduc mai multe calorii decât sunt folosite pentru a le digera. În schimb, consumați produse alimentare proaspete și fructe și legume la gustări pentru a reduce nevoia de a consuma alimente nesănătoase.

    Moduri de a-ți adânci conexiunea minte-corp Te-ar putea interesa si: Moduri de a-ți adânci conexiunea minte-corp
  4. Reducerea stresului si activitatea fizica: Stresul si oboseala pot fi factori importanti care duc la pofta alimentara. O modalitate foarte eficienta de a reduce stresul este practicarea exercitiilor fizice si activitatilor relaxante. Activitatile fizice, in special cele cardio, ne poate ajuta sa scapam de poftele alimentare si sa ne relaxam.

  5. Limiteaza consumul de alcool: Alcoolul poate creste poftele alimentare, deoarece asta cauzeaza scaderea nivelului de zahar din sange si, prin urmare, pofte. Pe langa asta, bautul alcoolului creste riscul de a lua decizii alimentare nesanatoase in momentul in care ne simtim obositi sau molesiti. Reducerea consumului de alcool poate ajuta in controlul poftelor alimentare.

  6. Limiteaza consumul de cafea: Consumul de cafea poate crestere pofta de mancare, asa ca trebuie sa incercam sa limitam cantitatea de cafea pe care o consumam. De obicei, aceasta tine de modul in care procesam cafeaua si asta aduce rezultate diferite pentru adesea persoane. Cercetarile au aratat ca pe langa cresterea poftei alimentare, prea multa cafeina poate scadea nivelul de zahar din sange si poate duce la oboseala.

  7. Crearea de noi obiceiuri alimentare: Crearea si implementarea unor obiceiuri alimentare pozitive s-ar putea sa fie una dintre cele mai eficiente modalitati de a opri poftele alimentare nesanatoase. Introducerea in rutina noastra a unor obiceiuri alimentare sanatoase, cum ar fi prepararea meselor la domiciliu inainte de a iesi la restaurante sau servirea unei gustari sanatoase , poate sa ne ajute sa evitam alimentele nesanatoase si sa ne bucuram de alimente delicioase, sanatoase si moderne.

Controlul poftelor alimentare nesanatoase nu este intotdeauna usor si pot fi necesare ceva timp si munca. Cu toate acestea, printr-o intelegere corecta a motivelor din spatele poftei si prin implementarea unor strategii adecvate, poftele excesive pot fi controlate. Pe langa cresterea nivelului de constientizare, o alta metoda importanta de control a poftelor alimentare nesanatoase este instalarea de obiceiuri alimentare sanatoase si adecvate. Metodele mentionate mai sus, cum ar fi scrierea jurnalului alimentar, limitarea produselor dulci si de junk food, limitarea consumului de alcool si de cafea si introducerea unor obiceiuri alimentare pot fi de mare ajutor in gestionarea acestor pofte.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Moduri de a opri poftele alimentare nesănătoase

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×