Moduri de a pierde in greutate fara dieta

Moduri de a pierde in greutate fara dieta

Timpul dedicat regimurilor drastice de dieta poate fi la fel de înfricoșător precum rezultatele lor sporadice și nefiabile. Pierderea în greutate poate fi un obiectiv sănătos de atins, însă acest lucru nu înseamnă să limitați sau să renunțați la totul. Există o gamă largă de moduri de a slăbi fără a-ți supune corpul unor diete bazate pe restricții calorice excesive și pe eliminări masive. De fapt, când faci schimbări mici în stilul de viață, îți poți păstra greutatea în limită sau chiar să-ți îmbunătățești sănătatea de-a lungul intervalului de timp. Din păcate, acești pași necesită mai multă voință și răbdare, însă efortul va fi răsplătit pe termen lung cu rezultate mai satisfăcătoare și cu multiple beneficii.

Iată câteva moduri eficiente de a pierde în greutate fără dietă:

1. Reducerea aportului caloric

Un mod sănătos de a pierde în greutate fără dietă constă în reducerea aportului caloric zilnic. Este simplu, pentru a reduce din greutate, trebuie să eliminați conținutul caloric al alimentelor pe care le mâncați. Dacă eliminați numai 150 de calorii din dieta zilnică, în fiecare zi, puteți slăbi aproximativ 1,5 kilograme în fiecare lună. Este o schimbare graduală și poate fi facută simplu înlocuind alimentele cu conținut caloric ridicat cu alimente sănătoase și mai pe ușor.2. Consumul de proteine

Consumul de proteine ajută la satisfacerea poftei de mâncare și, de asemenea, promovează pierderea în greutate. Acestea susțin arderea mai eficientă a grăsimii și ajută la menținerea masei musculare. De asemenea, proteinelor li se acordă un proces digestiv mai lent, ceea ce înseamnă că veți simți mult mai repede senzația de sațietate și pofta de mâncare veți fi mai mică.

3. Consumul fibrelor

Mâncarea bogată în fibre ajută la ameliorarea crampei și la reglarea ritmului digestiv, lucru care ajută la cresterea senzatiei de sațietate si prevenirea poftei de mâncare spontane. Consumul de fibre solubile se leagă de grăsimi și ajută la eliminarea lor prin marele orar. Acest efect este extrem de benefic atunci când vă luptați cu excesul de greutate.

De ce o dieta echilibrata bate suplimentele nutritive Te-ar putea interesa si: De ce o dieta echilibrata bate suplimentele nutritive

4. Consumul de apă

Un alt mod eficient și natural de a pierde în greutate, fără dietă, este să beți multă apă. Consumul de apă suficientă contribuie la curățarea tractului digestiv, la accelerarea metabolismului și la reglarea temperaturii corpului. Apa ajută, de asemenea, la prevenirea poftei de mâncare și poate stimula arderea grăsimilor. Nivelul de sațietate va crește atunci când beți multă apă și veți simți mai puțină pofta de alimente.

5. Exercițiul fizic

În afară de a vă ajuta să vă păstrați sănătatea și suplețea, activitatea fizică poate ajuta foarte mult la pierderea în greutate. Exercițiile sunt esențiale pentru a arde calorii și pentru a tonifia organismul. În plus, acestea vă pot ajuta să vă mențineți greutatea în parametrii sănătoși pe parcursul vieții.

6. Reducerea porțiilor

Majoritatea mesei de dimineață și a sandwich-urilor de prânz sunt prea mari și conțin prea multe calorii. Reducerea porțiilor poate fi un mod bun de a reduce consumul de calorii. O porție moderată de mâncare, împărțită corespunzător în trei mese principale și două gustări, poate fi suficientă pentru a vă ajuta să vă reduceți greutatea.

7. Efectuarea de schimbări în stilul de viață

Înlocuirea alimentelor bogate în grăsimi și zahăr cu alimente sănătoase poate face o mare diferență în ceea ce privește planurile dvs. de pierdere în greutate. Înlocuirea unei băuturi carbogazoase, pline de zahăr, cu un ceai sărac în calorii sau cu apă minerală, sau înlocuirea chipsurilor cu semințe sau cu un iaurt poate fi considerată o schimbare mică, dar care poate avea un impact puternic asupra obiectivelor dvs. de pierdere în greutate.

8. Dormitul suficient

Cercetările arată că persoanele care dorm suficient și își monitorizează sporul de odihnă au o șansă semnificativ mai mare de a atinge sau chiar depăși obiectivele lor de pierdere în greutate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Moduri de a pierde in greutate fara dieta

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×