Moduri de a-ți adânci conexiunea minte-corp

Moduri de a-ți adânci conexiunea minte-corp

Atunci când vorbim despre nevoia de cântare a conexiunii dintre minte și corp, e important să ne amintim că suntem ființe fizice, așa cum sunt și organismele noastre. Orice schimbare care se petrece în corpul nostru are un impact direct asupra modului în care gândim și vorbim, iar invers, orice se petrece în capul nostru are un impact direct asupra modului în care acționăm fizic. A avea o conexiune mai profundă în acest sens ne ajută să ne simțim corpul și să-l ținem în echilibru și sănătate. Iată câteva moduri de a-ți adânci conexiunea minte – corp:

  1. Exerciții de respirație consțientă

Practicile de respirație consțientă sunt foarte benefice pentru a-ți adânci conexiunea minte-corp. Atunci când respiri adânc, corpul tău primeste mai mult oxigen și stimulentele creierului sunt postate la energia și semnalele necesare în corp al signalelor. Acest lucru determina creierul să antreneze și să activeze organele interne și muschii corpului tău. Exercițiile de respirație activează și echilibrează ritmul corpului și funcția sănătoasă a mușchilor și articulațiilor.  1. Pratica conștientizării

Exercițiile de conștientizare sunt alte moduri notorii de a-ți explora corpul și de a-ți adânci conexiunea minte-corp. Aceste exerciții sunt concepute pentru a te ajuta să consțientizezi intenționat fiecare detaliu al vieții tale, începând cu mișcarea primului deget de la picior până la orice alt lucru care ți se întâmplă. Exercițiile de conștientizare ajută la crearea de noi conexiuni între minte și corp, conexiuni care te vor ajuta să trăiești mai în prezent și mai conectat.

  1. Exersarea mindfulness

Mindfulness sau exercitiile de conștientizare satisfacția pot fi, de asemenea, o modalitate de a adânci conexiunea dintre minte și corp. Aceste exerciții țin cont de faptul că experienta ta consta din mai multe corpuri, cum ar fi corpul fizic, corpul emotional și mental. Ideea principala este de a-ți observa și simți corpul fizic și de a te conecta, efectiv, la el. Astfel, când vor fi ți simte corpul te va ajuta să fii conștient si la sufletul și la mintea ta.

Moduri de a mânca sănătos atunci când familia ta nu o face Te-ar putea interesa si: Moduri de a mânca sănătos atunci când familia ta nu o face
  1. Practicile de reducere a stresului

Practicile de reducere a stresului și relaxare sunt, de asemenea, foarte benefice și ajută la intensificarea conexiunii dintre minte și corp. Exercițiile de relaxare și stres te ajută să-ți reduci delocalizându-ți atentia de la preocuparile tale și de la problemele pe care le ai în prezent. Acest lucru reduce anxietatea și stresul și îți permite să fii mai prezent și mai conectat la corpul tău.

  1. Intretinerea unei diete adecvate

Alimentatia pe care o alegem joaca un rol extrem de important în adâncirea legăturii dintre minte și corp. Alimentatia sănătoasă ne oferă organismului nutrienti esențiali care sunt necesari pentru a păstra buna funcționare a sistemelor corpului nostru. De aceea, este esențial să mâncăm alimente sanatoase și echilibrate în fiecare zi, în funcție de necesități, alegând produse bogate in nutrimente și vitamine și servindu-ne pe mese de mai multe legume și fructe.

  1. Exerciții fizice

Un alt mod eficient de a îmbunatăți legenda corpului și mintea și de a te asigura că această legatura se adâncește este să practice exerciții regulate. Exercițiile fizice selectează creierul cu endorfine și stimulează circulația optimă a sângelui pentru a alimenta organismul cu hrană și energie. Acest lucru contribuie la arderea caloriilor, la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.

  1. Meditația

Meditația ne ajută să înțelegem modul în care gândurile, sentimentele și trăirile noastre afectează corpul și ne ajută să dezvoltăm o mai mare conștiință de sine. Este esențial să știți că meditația nu se referă la încetinirea zgomotului din minte, ci se referă la faptul că vă veți conecta cu respirația voastră și veți deveni mai conștient de momentul prezent.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Moduri de a-ți adânci conexiunea minte-corp

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×