Moduri în care folosești crema solară greșit

Moduri în care folosești crema solară greșit

Crema de protectie solara poate fi un remediu eficient impotriva razelor ultraviolete si a arsurilor solare. Totusi, nu toata lumea utilizeaza acest produs corect, ceea ce poate duce la efecte negative asupra pielii. Iata moduri în care s-ar putea sa ai folosit crema de protectie solara greșit.

I. Alegi un factor de protectie prea redus

Incepand cu vara anului 2021, autoritatile franceze au interzis vanzarea factorilor de protectie solara mai mici de 30. Acest lucru se datoreaza daunelor pe care razele ultraviolete le provoaca pielii. Dintre acestea, mentionam factorii cum ar fi: cancerul de piele, imbatranirea prematura si petele pigmentare. De aceea, ar trebui sa folosesti cremele cu un factor de protectie solara cel putin mare 30 pentru o protectie optima la soare.

II. Utilizezi crema prea tarziu

Pentru cea mai buna protectie in ce priveste expunerea la soare, ar trebui aplicata crema inainte de a decola, la aproximativ 30 de minute inainte de a iesi la plaja. Aceasta conține special ingreditente care reactioneaza cu lumina și se absorb in piele pentru a-ți oferi protectia solara de care ai nevoie. Nu este recomandat sa astepti si sa aplici crema ajunsa pe plaja, deoarece ionii de lumina vor fi prea multi pe piele.

III. Un parfum aromat al cremeiDaca nu iti este prea greu sa folosesti un produs fara arome, poate fi cazul sa alegi o varianta fara parfum, intrucat acestea contin chimicale care pot descompune filtrul de protectie solara. Acest lucru poate duce la blocarea protectiei CCremei solare asupra pielii tale. Redu astfel riscul de a face arsuri solare si alte efecte ale expunerii prea lungi la soare.

IV. Nu reaplici crema la fiecare 2-3 ore

Crema de protectie solara se absoarbe in piele in aproximativ doua ore, deci ar trebui sa-ți reaplici protectia ta solara la interval de 2 ore de la prima aplicare. De asemenea, e recomandat sa te hidratezi si sa eviti mersul la soarei intre orele 11:00 si 15:00, intrucat este foarte puternic.

V. Aplici prea multa

Atunci cand aplici crema solara, e foarte important sa o faci corect si fara sa exagerezi. Nu trebuie sa aplici o cantitate mult prea mare de crema solar, pentru ca poate forma mici bătături pe piele si poate absorbi asupra pielii tale si poate sa formeze acea pelicula alba de racisti pe care o vezi pe hainele ta dupa ce ai sta pe plaja.

VI. Neglijezi zonele sensibile

Chiar daca ai foarte multa grija sa aplici suficienta protectie solara pe corpul tau, s-ar putea sa nu acorzi atentia necesara zonelor sensibile. Trebuie sa ai in vedere faptul ca maai cu speciala au senzoriti excesive si acestea au nevoie de o protectie mult mai mare. Pentru a aplica corect crema, este important sa folosesti intotdeauna atat dimensiunea potrivita de crema pentru fiecare zona sensibila a pielii.

Moduri de a fi mai atent fără a medita Te-ar putea interesa si: Moduri de a fi mai atent fără a medita

VII. Uiti sa folosești produse suplimentare

Crema solara nu este singurul produs necesar protectiei de soare. In functie de nivelul de expunere, ar trebui să luati in consideratie folosirea unor produse suplimentare precum: palarii, ochelari de soare, haine speciale cu protectie UV, perchezitii, umbrela sau parasol. Acest lucru este recomandat mai ales vara, intrucat razele solare sunt mai puternice.

VIII. Utilizezi crema solara pe copii

Crema de protectie solara nu se poate folosi pentru copiii sub 6 luni de varsta. Unii parinti utilizeaza crema solara scazuta din cauza preocuparin pentru pielea sensibila a copilului, dar aceasta poate duce la arsuri solare sau iritatii cutanate. Purchiara ta de bebelus ar trebui sa fie acoperita corespunzator cand iesiti la plaja, sa folositi steagur de soare si estompare.

IX. Uitandu-te de abraziunea

In cazul in care stai prea mult la soare fara a te relaxa sau te plimbi pe plaja, solutia este sa folosesti produse speciale cu abraziune, care va proteja pielea atunci cand tinzi straturile inainte si inapoi. De aceea, ar trebui să aplici produsele abrazive inainte de a te expune direct la soare. Acest lucru va ajuta pielea sa mentina un aspect curat, intins si sanatos, indiferent de anotimp.

X. Neglijezi sa citesti instrucțiunile

Inainte de a folosi crema solara este foarte important sa citesti intotdeauna instructiuniile pas cu pas pe care producatorul le-a aici. Acestea pot contine informatii importante referitoare la modul corect de aplicare a produselor, informatii referitoare la cantitate, modul de aplicare sau compozitiile produselor solare.

Alegerea si folosirea corecta a cremei solare pentru protectie solara pot fi vitale atunci cand iti expui pielea la soare si trebuie sa ai grija de cum sa o folosesti. Cu toate acestea, intotdeauna este recomandat sa iei si alte masuri de protectie, precum folosirea palariilor, a ochelarilor de soare si a hainelor cu protectie UV. Daca vei respecta aceste masuri, expunerea ta la soare va ramane placuta si in siguranta.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Moduri în care folosești crema solară greșit

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×