Moduri în care schimbările climatice vor afecta copiii

Moduri în care schimbările climatice vor afecta copiii

Cu schimbările climatice încontinuu în creștere, copiii noștri sunt cei care vor simți cel mai mult efectele acestora. Copiii care vor fi afectați de schimbările climatice în prezent și în viitorul apropiat vor întâmpina probleme necunoscute pentru generațiile anterioare. Din fericire, putem începe să înțelegem aceste probleme și să ne pregătim pentru ce urmează.

Schimbările climatice se referă la modul în care schimbările în temperatură, presiunea atmosferică, precipitațiile și alte caracteristici ale climei se schimbă într-un mod ideal și în cantități iresponsabile. Efectele schimbărilor climatice se acumulează, iar copiii sunt cu precadere atinși de impactul lor.

Schimbările climatice se produc destul de rapid, iar măsurile luate pentru a opri această evoluție sunt adesea prea puține pentru a compensa daunele umane produse. Copiii sunt la răscrucea schimbărilor climatice și au cele mai mari șanse de a suferi consecințele acestora.

Impactul schimbărilor climatice asupra mediuluiSchimbările climatice au efecte devastatoare asupra mediului și asupra vieții faunelor. Acestea pot provoca pierderi ale faunei, reducând diversitatea și îngustând habitatul și afectând chiar și capacitatea de reproducere. Acestea au fost constatate cu privire la speciile de animale, în special șoareci și broaște, care au fost adesea scoase din regimul lor natural și au fost constrânse să se adapteze și să depindă de aprovizionarea umană.

Toate aceste schimbări au un impact asupra copiilor, deoarece le diminuează șansele de a descoperi și de a înțelege vietățile care le înconjoară. Atunci când suținăturile faunei scade, mai puține oportunități pentru copii de a se conecta cu natura și de a o aprecia nu rămân.

Impcatul schimbărilor climatice asupra sănătății copiilor

Schimbările climatice influențează negativ și sănătatea copiilor. Unul dintre cele mai mari efecte ale schimbărilor climatice este schimbările în actul de respirație al copiilor. Acest lucru se datorează, în principal, schimbărilor în calitatea aerului pe care copiii îl inspiră. Un număr crescut de gaze de eșapament duce la scăderea calității aerului, ceea ce face ca copiii să fie mai susceptibili la apariția unor boli respiratorii cronice sau severe.

Moduri de a stabili o rutină solidă de dimineață Te-ar putea interesa si: Moduri de a stabili o rutină solidă de dimineață

La fel de important este ca schimbările climatice să cauzeze schimbări în apă și în sol. schimbările în compoziția apei pot fi deosebit de periculoase pentru copii, deoarece aceasta poate avea adesea alte substanțe dăunătoare. În același timp, schimbările solului cauzate de schimbările climatice pot afecta și calitatea alimentației.

Impulsul schimbărilor climatice asupra educației copiilor

Schimbările climatice provoacă diverse schimbări geografice și sociale care pot afecta copiii și educația acestora. În multe cazuri, reducerea precipitațiilor poate duce la apariția secetei, cauzând deteriorarea regimului de irigații și împiedicând agricultura. Zilele mai calde pot crește șansele ca copiii să se îmbolnăvească și să nu poată merge la școală, limitându-le șansele de a obține un echilibru sănătos.

În plus, ratele înalte de schimbare a climei pot determina, de asemenea, creșterea nivelului mării, inundând zonele de ședere și mai ales școlile. Acest lucru poate duce la încetarea învățării, în special în țările în curs de dezvoltare, unde infrastructura și educația sunt, de obicei, de o calitate inferioară.

Schimbările climatice și societatea

Schimbările climatice provoacă schimbări în modul în care funcționează societățile noastre și în modul în care copiii sunt influențați de acestea. Aceste schimbări provoacă schimbări în industriile și economiile tuturor țărilor, în special piața imobiliară și în tarifele de utilitate. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Moduri în care schimbările climatice vor afecta copiii

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×