Moduri prin care copiii pot depăși frica de vorbit in public

Moduri prin care copiii pot depăși frica de vorbit in public

Discursurile publice sunt o parte importanta a vieții noastre. Acestea pot avea nevoie sa fie prezentate la școală sau într-un mediu de afaceri. Din acest motiv, mulți adulți și copii resimt și prezintă o frică de a vorbi în public. Dar, frica de vorbire în public poate fi depășită dacă înțelegem mai bine această problemă. În ceea ce privește copiii, există câteva modalități prin care ei pot depași frica lor de vorbit în public. Acest articol le va explica cum.

Printre adulti, anxietatea socială este destul de comună cauzată, cel mai adesea, de teama vorbirii în public. La copii, această frică poate fi subiectul unui sprijin suplimentar și al încurajării. Există câteva moduri prin care părinții și învățătorii pot ajuta copiii să învețe cum să iasă din această frică.

Cum pot ajuta copiii să depășească frica de vorbirea în public

 1. Se asigure că copiii au abilități și cunoștințe adecvate - Primul pas pentru a ajuta copiii să depășească frica vorbirii în public este să le asigurăm abilitățile și cunoștințele necesare pentru a face față acesteia. Unii copii poate avea încredere crescuta în abilitățile lor de prezentare și se poate simți mai siguri în fața unei camere atunci când au materialul pregătit adecvat.

  
  
  
 2. Invitați copiii să participe la grupuri de sondare - Poate fi de ajutor dacă invitați copiii să participe la grupuri de sondare, unde vor fi încurajați să spună și să desfacă vorbirea. Acest lucru îi va ajuta să își îmbunătățească abilitățile lor verbale și îi va arăta și că prezentările pot fi distractive și interesante.

 3. Urmăriți și încurajați - Deși copiii poate să își îmbunătățească abilitățile lor verbale prin grupuri de sondare sau antrenamente, trebuie să le oferiți și încurajare și conexiune. Copiii, de obicei, sunt foarte sensibili la vorbele de încurajare. Urmărindu le prezentările, puteți vedea cum au avansat și puteți lăuda eforturile lor.

  Top motive pentru care ar trebui să te specializezi în economie Te-ar putea interesa si: Top motive pentru care ar trebui să te specializezi în economie
 4. Acordați-le feedback pozitiv și încurajator - Deoarece copiii sunt încă în formare, energia lor poate fi distrașa. Si chiar dacă nu a avut o prezentare perfectă, încurajați-le pentru eforturile lor și încurajați-i și de-a lungul drumului. Feedback ul pozitiv îi poate face să se simtă mai confortabil.

 5. Creazați o mediul de relaxare - Puteți crea un mediu relaxat pentru copii prin introducerea elementelor de relaxare. Copiii pot asculta muzică relaxantă înainte de prezentare. De asemenea, puteți le oferi copiilor exerciții de respirație și mindful ca exerciții de încălzire înainte de prezentare. Acestea sunt doar câteva moduri prin care puteți ajuta copiii să se relaxeze și să depășească frica lor de vorbire în public.

6.Organizati jocuri și exerciții amuzante Organizați jocuri și exerciții amuzante. Acestea pot ajuta copiii să se distreze în timp ce își pregătesc prezentarea. Aceste exerciții ar putea include exerciții de gândire în afara cutiei, exerciții de folosire a vocabularului și jocuri verbale. Aceste exerciții nu doar îi vor ajuta pe copii să își îmbunătățească abilitățile verbale, ci și să facă mai multă distracție.

 1. Utilizați un ton relaxat și cuvinte pozitive Cu cât îl încurajați și îl asigurați pe copilul dvs., cu atât își va dezvolta încrederea și se va simți pregătit pentru prezentarea. Utilizând un ton relaxat și cuvinte pozitive, îi veți ajuta să se simtă mai confortabil și să fie pregătit pentru a depăși frica de vorbit în public.

Frica vorbirii în public poate fi o problemă dificilă de depășit. Dar există modalități prin care copiii își pot îmbunătății abilitățile de vorbire în public și își pot diminua teama. Asigurați-vă că copilul dvs. are abilitățile și cunoștințele adecvate pentru a înfrunta această frică. De asemenea, invitați-i pe copii să participe la grupuri de sondare și să organizeze jocuri și exerciții amuzante. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Moduri prin care copiii pot depăși frica de vorbit in public

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×