Natalie Portman: Actrița talentată cu o prezență puternică pe ecran

Natalie Portman: Actrița talentată cu o prezență puternică pe ecran

Natalie Portman este fără îndoială una dintre cele mai talentate și bine apreciate actrițe ale momentului. Cu o carieră în străfulgerare, Portman a demonstrat în repetate rânduri că ea este în stare să interpreteze roluri complexe și să ofere cu mare abilitate graliile necesare unei anumite producții. În prezent, Portman se poziționează pe primul loc în topul actrițelor hollywoodiene, cu o prezență importantă pe ecran.

Natalie Portman s-a născut în Jerusalem, în 1981 și a crescut în Frenklin, un mic oraș din SUA unde s-a mutat când avea șase ani. A absolvit liceul în 1999 și avea să înceapă cariera sa în film în anul următor. Primul ei mare succes a venit în 1994, cu rolul din filmul „Léon”, în care joaca alături de Jean Reno. De atunci, Portman a jucat în numeroase producții precum: „Star Wars”, „Thora”, „Closer”, „V for Vendetta” și multe altele. În 2010 a primit un Premiu Oscar pentru rolul din filmul „Black Swan”.

Talentul excepțional al Nataliei Portman

Talentul lui Natalie Portman este fără echivoc. Actrița a cucerit publicul datorită interpretării intense, care în combinație cu prezența sa luminată pe ecran, o face specială între categoria apropiată actrițelor Hollywood-ului. Ea detine mai mult Grammy-uri și Premii Oscar decât majoritatea celorlalți actori, fiind selecționată în repetate rânduri pentru listele executivului și pentru premiile internaționale de film și televiziune.În plus, Portman mai are și aptitudini excelente în schimbarea inflexiunii vocale și își poate schimba complet tonul vocii pentru a da personalitate personajelor pe care le interpretează. Acest aspect face ca Portman să fie originală în rândul actrițelor de la Hollywood, putând prelua un personaj din nou și transformându-l în ceva rezonabil și 100% unic.

Interpretări memorabile

Natalie Portman a avut numeroase roluri importante în cariera sa, dintre care unele au fost livrate cu talentul și arta așteptate din partea acesteia. Iată mai jos câteva dintre cele mai reușite interpretări ale sale:

 1. „Léon” (1994): În acest film, Natalie Portman joacă rolul Mathilde, o adolescentă cu un trecut dificil care ia parte la un joc interesant de planuri de răzbunare.

 2. „Star Wars” (1999-2005): În această producție, Portman a jucat rolul lui Padme Amidala, una dintre cele mai bine interpretate personaje din trilogia „Star Wars”.

  Emma Stone: Actrița talentată cu un carism natural Te-ar putea interesa si: Emma Stone: Actrița talentată cu un carism natural
 3. „V for Vendetta” (2005): În acest film, Natalie Portman interpretează rolul lui Evey Hammond, o fată care se lansează într-o luptă de rezistență politică alături de V (personajul principal).

 4. „Black Swan” (2010): Rolul principal din această producție, interpretat excelent de către Portman, a marcat un alt punct culminant în cariera actriței.

 5. „Jackie” (2016): În această dramă Natalie Portman interpretează rolul lui Jacqueline Kennedy, o figura publică care a rostogolit istoria SUA în perioada anilor '60.

Premii și distincții importante

Marchiză de Hollywood, Natalie Portman are în prezent numeroase premii și distincții în palmaresul său. Printre oferirile mari ale acesteia se numără Premiul Oscar și Premiul Golden Globe, două Grammy-uri și premiul Screen Actors Guild. De asemenea, Portman a primit și alte premii la întâlniri internaționale.

 1. Premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal” din filmul „Black Swan” (2011).

 2. Premiul Golden Globe pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal” din filmul „Closer” (2005).

 3. Premiul BAFTA pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” din filmul „Black Swan” (2011).

 4. Premiul Independent Spirit Award pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal” din filmul „Closer” (2005).

 5. Premiul Screen Actors Guild pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal” din filmul „Black Swan” (2011).

 6. Premiul Critics Choice Award pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” din filmul „V for Vendetta” (2006).

 7. Premiul National Board of Review pentru „Marele Premiu Special” din filmul „Black Swan” (2010).

 8. Premiul Deutscher Filmpreis pentru „Cea mai bună actriță străină” din filmul „Closer” (2005).

Rolul profesional și activismul Nataliei

Natalie Portman este actor și producător la același timp, îmbinându-și talentul artstic cu organizarea și coordonarea detaliilor din spatele camerei de film. La începutul carierei sale, actrița a semnat cu o companie producătoare de producții muzicale, preluându-și responsabilitatea producției unui album solo. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Natalie Portman: Actrița talentată cu o prezență puternică pe ecran

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×