Nava spațială japoneză nu reușește să aterizeze pe Lună

Nava spațială japoneză nu reușește să aterizeze pe Lună

Recent, nava spațială japoneză, Hayabusa2, a încercat să aterizeze pe suprafața Lunii, dar nu a reușit. Nava a fost lansată în 2014 de Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) și a devenit prima navă spațială japoneză lansată către o altă planetă. Cu toate acestea, planul de aterizare pe Lună s-a soldat cu un eșec.

Cu toate acestea, misiunea nu a fost una totală ratată, deoarece s-au obținut multe informații importante despre realizarea unei astfel de misiuni în viitor. Nava spațială a ajuns la Lună, însă nu a putut să aterizeze. Această misiune a fost prima tentative de aterizare a unei nave spațiale pe Luna.

Asta ne conduce la întrebarea; de ce nava spațială japoneză nu a reușit să aterizeze pe Lună? Ei bine, există mai multe motive pentru acest eșec și echipa JAXA face deja eforturi pentru a învăța din eșecul acestei misiuni.

Mai întâi, alegerile algoritmilor de control au contribuit la eșecul misiunii. Algoritmii de control au functionat inadecvat și au făcut ca navă să rateze zona de aterizare de pe suprafața Lunii.

De asemenea, există două alte motive care prevalează asupra eșecului misiunii. Un motiv este că a existat o lipsă de combustibil și a doua este faptul că sistemele de navigare nu au funcționat corect.Prin urmare, aceste trei factori se potrivesc pentru a explica de ce nava spațială japoneză nu a reușit să aterizeze pe Lună. Acum, să discutăm ceea ce JAXA poate face pentru a îmbunătăți șansele navei spațiale de a ateriza pe suprafața Lunii în viitor.

Motivația echipei JAXA

Echipa JAXA a ăncercat să obțină o aterizare pe Lună cu această misiune, deoarece aceasta ar fi oferit cunoaștere și informații utile pentru viitoare proiecte spațiale.

De exemplu, JAXA încearcă să folosească datele obținute de această misiune pentru a înțelege cum funcționează forțele micro-și de torsionare care ar putea fi folosite pentru afluarea alunecărilor epicentrice de pe suprafața Lunii.

Este important să menționăm că aceste acțiuni s-au folosit la bordul unei nave spațiale și că vor fi foarte utile în încercarea altor proiecte legate de spațiu.

Arta erotică japoneză: Picturi Shunga Te-ar putea interesa si: Arta erotică japoneză: Picturi Shunga

Echipa JAXA lucrează acum la proiectarea unei noi nave spațiale, Hayabusa3, care va fi construită cu tehnologii mai avansate, precum și cu sisteme mai avansate de control și navigare pentru a îmbunătăți șansele de a ateriza pe suprafața Lunii.

Schimbări care vor îmbunătăți șansele navei spațiale de a ateriza pe Lună

A. Refinarea algoritmilor de control

Algoritmii de control sunt vitali pentru a ateriza aceasta navă spațiale pe Luna. Pregătirea corectă a algoritmilor de control din timp va remedia una din problemele majore din această misiune, iar aceasta va duce la o misiune mai eficientă și mai sănătoasă.

B. Cercetarea și exploatarea combustibilului

Unul din cele mai mari factori care au contribuit la eșecul misiunii a fost lipsa combustibilului. Din această cauză, este important ca JAXA să încerce să găsească o modalitate de a folosi cât mai puțin combustibil și, de asemenea, să studieze modalități de a folosi combustibil mai eficient în această misiune.

C. Refinarea sistemelor de navigare

De asemenea, sistemele de navigare trebuie să fie corect calibrate și îmbunătățite, astfel încât să poată să calculeze cu acuratețe poziția reală a navei spațiale față de zona de aterizare pe suprafața Lunii.

Nava spațială japoneză nu reușește să aterizeze pe Lună, deoarece există trei factori principali care duc la acest eșec. Acestea sunt algoritmii de control, lipsa combustibilului și sistemele de navigare.

Echipa JAXA a încercat să obțină o aterizare pe Lună deoarece aceasta ar da informațiile necesare și cunoștințele pentru viitoare proiecte spațiale. Acum, echipa JAXA lucrează la dezvoltarea unei noi nave spațiale, Hayabusa3, care va fi construită cu tehnologii și sisteme mai avansate.

Acestea vor include refinarea algoritmilor de control, explorarea și explorarea combustibilului și îmbunătățirea sistemelor de navigare. Aceasta nouă navă spațială va trebui să treacă prin mai multe teste de control și navigare, precum și o verificare de suplimentare a combustibilului, înainte de a lumina de pe Terra înspre Lună.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Nava spațială japoneză nu reușește să aterizeze pe Lună

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×