Ne Îndreptăm Către O Societate Fără Numerar?

Ne Îndreptăm Către O Societate Fără Numerar?

Cu progresul tehnologic avansând în fiecare zi, este normal să ne întrebăm care vor fi următoarele schimbări majore la care să ne așteptăm, în special în ceea ce privește modul în care ne facem cumpărăturile și cum își vor schimba aceste schimbări modul în care trăim, în mod normal. Schimbarea cea mai probabilă pe care ar trebui să o vedem este tranziția către o societate fără bani sau "societate fără numerar". Acest concept, de a cumpăra și vândea fără folosirea bănetului în mod tradițional, a fost de-a lungul timpului unul destul de intangibil. Trebuie să admitem că acest concept devine din ce în ce mai real. Oare vom trăi vreodată într-o lume fără numerar în care serviciile financiare sunt complet digitale și numărul de transacții și tranzacții fără numerar crește fără a se opri?

Unii ar putea crede că acest concept nu se va realiza niciodată, dar cei mai mulți au ajuns la concluzia că această cale parcursă de societate, și-ar putea schimba profund modul de viață. În acest articol, vom dezbate șansa de a trăi într-o societate fără bani și cum ne adaptăm nevoile financiare pentru a se conforma vremurilor și tehnologiilor avansate.Ce înseamnă o "societate fără numerar"?

O societate fără numerar, ca și cum ați putea ghici, se referă la înlocuirea tradiționalei metode de plată cu monedele și biletele cu o metodă complet digitală. În practică, un astfel de mediu nu exclude banii fizici, ci se referă mai degrabă la reducerea semnificativă a uzului acestora. Utilizând platformele digitale, un astfel de mediu financiar ne va permite să transferăm bani și proprietăți virtuale într-un mod cât mai facil și convenabil. Siguranța va juca, evident, un rol important în orice astfel de sistem, de aceea acest fapt este cel mai important, precum și unul dintre principalele motive pentru care tehnologia blockchain sau blockchain este folosită în acest sens.

De ce ne îndreptăm către această tendință?

Este evident că această tendință este îndrumată în primul rând de avansarea tehnologiei. Cu toate avantajele obișnuite pe care un astfel de mediu le oferă, nu sunt prea multe de spus în privința a ceea ce ne îndeamnă să trăim o viață în afara banii fizici: înlocuirea mijloacelor tradiționale de plată cu una digitală, cu rate de tranzacționare în timp real și cu costuri mai mici de tranzacționare.

Cum Să-Ți Finanțezi Noua Afacere Fără Ajutorul Băncilor Te-ar putea interesa si: Cum Să-Ți Finanțezi Noua Afacere Fără Ajutorul Băncilor

Există, de asemenea, și următoarele motive care dezvoltă această tendință:

• Un mediu mai eficient: Cu toate tehnologiile complexe ale zilelor noastre, eficiența devine o parte esențială a vieții de zi cu zi. Femeile și bărbații care se confruntă cu provocările banilor lichizi știu că procesele tradiționale își pierd eficiența. Practicile convenționale de plată, cum ar fi cererea și livrarea documentelor în bancă, au devenit mai mult o corvoadă decât un avantaj. Datorită tehnologiei, serviciile financiare devin mult mai eficiente.

• Servicii financiare mai bune disponibile pentru toată lumea: Platformele digitale pot face serviciile financiare și produsele financiare accesibile populației mai largi. Cu platforme digitale, accesul la produsele financiare, servicii de creditare și deopotrivă servicii de investiții, devin ușor în întregul proces de creștere economică.

• Eliminarea riscurilor existente în mod tradițional: În vremurile actuale, cheltuielile excesive și în special cheltuielile excesive pe cardurile de credit sunt o problemă reală în toată lumea. Banii virtuali pot ajuta la eliminarea acestei cauze. Utilizarea unei platforme digitale pentru serviciile financiare puțin disciplinate poate reduce riscul de suprasolicitare.

• Combaterea spălării banilor și finanţarea terorismului: Unul dintre cele mai mari râuri ale criminalității este spălarea banilor. Servicile financiare digitale și noile platforme vor putea ajuta la reducerea acestui tip de activități. La fel și finanțarea terorismului poate fi eliminată prin aceste platforme, deoarece ele vor înregistra și raporta toate tranzacțiile efectuate.

• Cercetarea și dezvoltarea: Un astfel de mediu ar permite cercetătorilor din toată lumea să exploreze modul în care operațiunile financiare și plățile vor evolua cu ajutorul tehnologiei.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Ne Îndreptăm Către O Societate Fără Numerar?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×