Nft: Ce este si cum sunt create

Nft: Ce este si cum sunt create

În ultima perioadă, NFT-urile (non-fungible tokens) au devenit subiectul principal de discuție în lumea digitală și a artei. Acestea au revoluționat modul în care percepem și tranzacționăm valoarea în mediul online. În acest articol, vom explora conceptul de NFT-uri, vom înțelege ce reprezintă și cum sunt create.

NFT-urile sunt o formă de activ digital unică și indivizibilă, care utilizează tehnologia blockchain pentru a asigura autenticitatea și proprietatea. În esență, un NFT este o "etichetă" digitală care atestă unicitatea și proprietatea unui element digital, cum ar fi o imagine, o animație, un videoclip sau chiar un tweet. Fiecare NFT are o semnătură digitală unică, stocată într-un registru public descentralizat, ceea ce face ca fiecare activ digital să fie deținut și transferat într-un mod transparent și sigur.

Vom explora semnificația termenului "NFT" și vom înțelege modul în care acestea diferă de criptomonedele tradiționale, care sunt "fungibile" și pot fi înlocuite între ele. Vom discuta despre importanța NFT-urilor în industria artei digitale, unde acestea au deschis uși noi și au dat posibilitatea creatorilor să vândă și să distribuie lucrările lor direct către public, fără intermediari tradiționali.

Un aspect interesant pe care îl vom explora este cel al celor mai scumpe NFT-uri vândute până în prezent. Vom descoperi creațiile care au atins sume record și au atras atenția mediatică. Aceste exemple ne vor ilustra valoarea și potențialul economic al NFT-urilor, dar și provocările și criticiile legate de această formă de activ digital.

Vom aborda și contextul NFT-urilor în România, în care vom explora evoluția și adoptarea acestui fenomen în țara noastră. Vom prezenta exemple de artiști și creatori români care au abrațat NFT-urile și au început să-și vândă lucrările în această formă digitală unică.

Un alt aspect important pe care îl vom explora este procesul de creare a unui NFT. Vom înțelege cum poate oricine să-și transforme creațiile digitale în NFT-uri și să le vândă sau să le colecționeze. Vom analiza platformele și instrumentele disponibile pentru crearea și gestionarea NFT-urilor și vom oferi un ghid pas cu pas pentru a începe să creați propriile NFT-uri.NFT ce inseamna

NFT (sigla pentru Non-Fungible Token) este o noua forma de criptomoneda bazata pe blockchain care ofera proprietarilor drepturi unice de proprietate asupra bunurilor digitale unice. Acest lucru inseamna ca, spre deosebire de alte monede digitale cum ar fi Bitcoin sau Ethereum, fiecare NFT este unic si nu poate fi substituit pentru un altul. Deoarece NFT-urile sunt unice, proprietarii lor pot fi siguri ca bunurile lor au o valoare intrinseca. Astfel, NFT-urile pot fi folosite pentru a detine proprietatea digitala intr-un mod permanent si sigur.

In prezent, NFT-urile au ajuns la un punct in care sunt folosite pentru a detine proprietatea multor tipuri diferite de bunuri digitale, inclusiv imagini desenate digital, muzica, clipuri video, bunuri virtuale in cadrul jocurilor, colectii de carti rare si chiar proprietate imobiliara digitala. Acesta ofera proprietarilor drepturi exclutive, cum ar fi drepturi de autor, si poate fi vandut sau transferat cu usurinta.

In general, NFT-urile sunt vazute ca potential transformator in economia digitala si sunt folosite pentru a provoca modul traditional in care se organizeaza, se livreaza si se stabilizeaza bunurile digitale. NFT-urile rup barierele economiei digitale si le ofera proprietarilor drepturi unice asupra bunurilor digitale unice. Acest lucru ar trebui sa asigure ca proprietarii de NFT-uri se bucure de o mai mare libertate si control asupra bunurilor lor digitale.

Ce sunt NFT urile

NFT (Non-Fungible Tokens) sunt unitati digitale unice ce au o anumita valoare tokenizata. Acesta poate fi folosit pentru a transfera bunuri digitale, bunuri virtuale sau drepturi de proprietate unice. Acestea sunt considerate ca fiind un lucru unic deoarece nu stabilesc un standard legal si sunt imbogatite cu proprietati de securitate unice, semne distincte si adesea integrate cu inteligenta artificiala, permitand detinatorilor sa obtina „tokenuri” de pe niste produse ce nu mai exista pe piata.

Ce este venitul net? Te-ar putea interesa si: Ce este venitul net?

In esenta, aceasta tehnologie ofera proprietarilor unica, drepturi permanente privind proprietatile unui produs sau bun. Aceasta unitate de transfer, le permit detinatorului sa fie proprietarul permanent al unui produs (sau drept de proprietate) si sa poata valorifica acesta pe orice piata potrivita.

Exista numeroase exemple de produse ce pot fi tokenizate folosind aceasta tehnologie. Acestea includ bunuri fizice cum ar fi activitatea unei masini, pantofii sau chiar un animal de companie. Pot fi tokenizate si sisteme multimedia cum ar fi muzica, imagini sau jocuri video, sau produse digitale cum ar fi incarcari de jocuri, abonamente de servicii, conturi de retele sociale.

NFT-urile ofera detinatorului o abilitate mai mare de a-si administra bunurile si de a-si asigura libertati mai mari pentru transfer, inchiriere, vanzare si chiar schimb. Toate aceste operatiuni sunt realizate in mod automat si transparent, folosind tehnologia blockchain.

NFT-urile detin potentialul de a revolutiona diverse sectoare cum ar fi industria modei, arta, colectabile digitale si chiar alte industrii. De asemenea, sunt un nou mod de a face investitiile in anumite produse si dau investitorilor dreptul de a detine proprietati unice.

In concluzie, NFT-urile sunt unitati digitale unice ce reprezinta informatii despre proprietatile unice ale unui bun sau produs. Acestea permit detinatorilor sa obtina tokenuri si sa detina drepturi de proprietate unice. Desi NFT-urile sunt inca in dezvoltare, potentialul lor de a revolutiona diferite sectoare este urias.

Cel mai scump NFT

NFT (non-fungible token) este un termen folosit pentru a descrie tokeni digitali unice in care detinatorul poate dovedi proprietatea si a caror autenticitate poate fi validata public. Acesti tokeni digitali servesc ca metode de plată, forma de valoare și înregistrare a transacțiilor în industrii precum arta și divertismentul, proprietatea digitală și jocurile video.

Cel mai scump NFT din lume a fost descoperit în martie 2021, când o imagine digitală a lui Cristi Pop a fost vindută într-o licitație de pe Marketplace-ul Nifty Gateway. Lucrarea intitulată „Crossroad” a fost cumpărată pentru suma de 6,6 milioane de dolari, încheind astfel o nouă era în care recorduri au început să fie stabilit pentru arta digitala, acestea fiind măsurate de cât de ridicat prețurile NFT pot ajunge.

Culmea acestei licitații a marcat punctul culminant al unei viteze-de-buzunar in epoca artei digitale. Rezultatul a depășit cu până la cinci ori prețul record stabilit anterior, de 1,3 milioane de dolari, pentru un grafic 3D de autor atestat semnatura a artistului Mike Winkelmann, cunoscut mai bine sub numele de „Beeple”.

Cea mai recentă tranzacție este o dovadă a ascensiunii puternice a domeniului NFT, care a reușit să se prezinte ca o modalitate legitima pentru artisti de a obține o recunoaștere și un profit pentru opera lor digitală.

De obicei, cei mai scumpi NFT se vehiculeaza in industrii precum arta digitala si jocurile video. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste industii au inceput sa foloseasca NFT-uri pentru a oferi proprietarii un certificat de autenticitate, facilitand vanzarile de produse. Acest lucru a dus la creșterea publicului-țintă al acestora, crescand astfel și prețul. Estimarea profesioniștilor că NFT-urile vor continua să conducă în cadrul industrii de divertisment și arta digitala.

Cu mai multa educatie si consiliere, domeniul NFT ar putea cunoaste o creștere spectaculoasa in urmatorii ani. Schimbarea radicala in aceasta industrie poate trasneta o schimbare in ceea ce priveste conceptul de proprietate și de proprietate digitala, care ar putea tranzacționa și întregii piețe de economia digitala.

NFT romania

Un Non-Fungible Token (NFT) este o monedă virtuală ce definește drepturi și proprietăți unice. Aceste NFT-uri nu pot fi schimbate; totuși pot fi tranzacționate. Există în prezent mai mult de 700 platforme de trade NFT și acest domeniu se extinde și mai mult în România.

Care sunt costurile medii ale creșterii unui copil? Te-ar putea interesa si: Care sunt costurile medii ale creșterii unui copil?

Pe parcursul anului 2020, piața NFT-urilor a cunoscut creșteri substanțiale în țara noastră, în special în primul trimestru, când s-a înregistrat un salt de aproximativ 400%. Această tendință se pare că se menține și în prezent, cu numeroase schimburi în desfășurare și multe platforme noi lansate în fiecare lună.

Adaptarea și acceptarea NFT-urilor de către comunitatea românească a fost un proces lent, dar sunt semne clare că publicul s-a familiarizat cu acestea în ultimilor ani. Una din aceste semnalizări este prezența locală a celor mai bine cotate platforme de trade NFT, inclusiv Marketplace NFT, CryptoPunks, și CoinMarketCap NFT.

În plus față de platformele de schimb populare, există, de asemenea, și două platforme românești de top pentru tranzacționarea NFT-urilor: CeX.io și UniCert. Acestea s-au dezvoltat rapid în ultimele luni, oferind servicii complete de trade și depozitare a NFT-urilor. UniCert oferă, de asemenea, un serviciu integrat de cantitate, oferind utilizatorilor posibilitatea de a verifica și autentifica NFT-urile lor înainte de a tranzacționa cu acestea.

România este una din cele mai mari piețe NFT din Europa, iar investitorii locali se bucură de departe de avantajul unei autoreglementări prevederile Uniunii Europene în ceea ce privește schimburile de valută virtuală. Acest lucru oferă și un cadru legal solid pentru afaceri NFT sigure și stabilite în țara noastră.

NFT-urile sunt încă la început, în ceea ce privește potențialul lor pentru a schimba modul în care oamenii interacționează cu digitalul și cu operele de artă. Cu toate acestea, fenomenul NFT este în creștere în țara noastră și din ce în ce mai multe schimburi, clienți și platforme se alătură mișcării.

Cum creezi un NFT

Un NFT (Tokenul Non-Fungibil) poate fi definit ca fiind un token digital, care reprezintă cea mai ușoară și mai eficientă metodă de a asigura proprietatea asupra activului digital. Este, probabil, cea mai importantă formă de proprietate pe internet - un mijloc de a asigura o identitate unica pentru un activ, și, în cazul unor bunuri (jocuri video, muzică, arte vizuale, etc.), NFT poate asigura autenticitatea acestora.

Odată ce faci cunoștință cu conceptul NFT, și ce poate face el, te poți apuca de crearea unui token NFT. Procesul de creare a unui NFT poate varia în funcție de eroul original care a dezvoltat primul NFT. În acest articol, vom acoperi câteva aspecte de bază necesare pentru a crea și administra un NFT.

În primul rând, ar trebui să ai o bază de programare. Dacă nu ești un programator experimentat, este recomandat să te orientezi spre limbajul Ethereum. Acesta este cel mai des utilizat și este ușor de învățat. Silvia Buciu și echipa Universum Academy ofera un tutorial excelent pentru a începe cu Ethereum.

Apoi, vei avea nevoie de token ERC-20, simbolizat ca un token din rețeaua Ethereum. Acesta poate fi creat cu o platformă de dezvoltare. Platformele ca Ethereum ca Platformă, Ontology Platform, și DAO Maker vor face procesul de creare de tokenuri mult mai ușor, și mai fiabil.

Urmatorul pas este de a asigura autenticitatea NFT-ului. Poți face acest lucru prin exploatarea cheilor criptografice unice care servesc ca un mecanism de asigurare a autenticității bunurilor reprezentate de NFT-uri. Acestea tin cont de datele digitale și pot fi folosite pentru a crea imprimante digitale NFT-uri în cadrul aplicației tale.

În cele din urma, vei avea nevoie de o platformă de tranzacționare pentru a vinde și cumpara NFT-uri. Aceste platforme de tranzacționare sunt întâlnite pe majoritatea piețelor de NFT, cum ar fi OpenSea și NonFungible.

Crearea unui NFT nu precizează niciodată cât de grea va fi o anumita cale de dezvoltare. Cu toate acestea, prin urmarea acestor pași puteți dezvolta cu ușurință un NFT care poate fi folosit pentru a asigura autenticitatea și proprietatea digitală.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Nft: Ce este si cum sunt create

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×