Nicole Kidman: Actrița cu o prezență puternică și o carieră impresionantă

Nicole Kidman: Actrița cu o prezență puternică și o carieră impresionantă

Nicole Kidman este o actriță australiano-americană de renume mondial, nominalizată la premiile Oscar, una dintre cele mai populare vedete de cinema. Este recunoscută pentru rolurile sale puternice și pentru diversitatea carierei sale. Disputată de mai mulți producători de filme și regizori, Nicole Kidman a devenit, încă din anii 1990, o actriță de succes care a primit numeroase premii și nominalizări din partea Academiei Americane de Film și Televiziune și a altor organizații artistice de elită.

Cu o prezență remarcabilă pe ecran, Kidman arată impecabil, în fiecare rol, care este divers, provocator și schimbător. A jucat roluri diverse de-a lungul carierei sale, începând cu comedii, practici ușoare, până la drame zguduitoare, balerine, submarine și roluri de supervizor. Având peste 35 de filme în portofoliu, Kidman a dovedit adepta unui parteneriat bun cu regizorii săi și un mare apreciere pentru răspunsurile la comentariile critice.

I.Origini și educație

Nicole Mary Kidman s-a născut în Honolulu, Hawaii, pe 20 iunie 1967. Ea este fiica englezo-australianului Anthony și a scoțianului Janelle. Familia sa a călătorit în SUA, unde a locuit în diverse locuri din California, Oregon, Wisconsin, Texas și Washington. A locuit, de asemenea, în Ottawa, Canada.Kidman a urmat cursurile școlii naționale de artă dramatice în Australia. După aceea, ea s-a transferat la Universitatea din New South Wales, unde a studiat teatru și televiziune. După ce a participat la mai multe producții teatrale, ea a fost îndrumată către o carieră în film.

II.Cariera de film a lui Kidman

Primul film al lui Kidman a fost un rol de invitat în filmul australian „Bush Christmas”, din 1983. După acest film, Nicole a jucat în mai multe producții de formare, înainte de a atrage atenția producătorilor cu rolul său în filmul australian „Dead Calm”.

După succesul acestui film, Kidman a crescut în popularitate și a fost chemată să joace în blockbuster-uri precum "To Die For", "Batman Forever" și "Moulin Rouge". Academy Award pentru Cel mai bun rol feminin pentru interpretarea sa din "The Hours" (2002). Apoi, Kidman a primit alte roluri-cheie în filme precum "Birth", "It's Cold Outside" și "The Others". Această carieră a atras laude din partea criticilor de film și a legitimat-o ca una dintre cele mai bine plătite actrițe de pe ecranul mare.

Jennifer Lawrence: Actrița prodigioasă din 'Winter's Bone' Te-ar putea interesa si: Jennifer Lawrence: Actrița prodigioasă din 'Winter's Bone'

III.Premii și nominalizări

Nicole Kidman a primit, de-a lungul carierei sale de peste 28 de ani, numeroase premii și nominalizări. Ea a luat premiul Oscar pentru Cel mai bun rol feminin în 2003 pentru rolul său din filmul "The Hours". De asemenea, ea a primit premii Golden Globe pentru multe dintre rolurile sale, precum și BAFTA și Globe de Aur pentru contribuțiile sale la arta cinematografică și televiziune.

De asemenea, Kidman a venit în prim plan prin nominalizări la premii pentru producțiile sale și a primit numeroase premii suplimentare pentru rolurile sale în producțiile lui Baz Luhrmann și Stephen Daldry. În plus, Kidman a primit titlul de "Mare comandor al Ordinului Imperiului Britannic" (CBE) în 2006 de către regina Elisabeta a II-a.

IV.Realizări unice

Cu o carieră profesională de cinci decenii, Kidman a atras atenția suficientă pentru a fi numită „vedetă universală”. Multe realizări spectaculoase în timpul vieții sale sunt unice și impresionante și exclud categoric această senzație.

Printre aceste exemple unice se află:

• Primul actor australian care a fost membru al Academiei Americane de Film și Televiziune

• Unul dintre puținii actori de film care au primit binecuvântarea oficială a Palatului Buckingham

• Cel mai bine plătit actor de cinema al anului 2001, conform revistei Forbes

• Primul actor, care a jucat în producția difuzată de HBO, "The Undoing"

• Primul actor, care a lucrat ca producător și producător executiv la producția lui Jimmy Patrick, "Big Little Lies"

V.Implicare și activități sociale

Pe lângă cariera sa ca actriță de film, Kidman este implicată și în numeroase activități filantropice și de caritate. Ea este un membru important al lui UNICEF și al Fundației Climate Change, unde se concentrează pe conservarea și protejarea climei. Kidman are, de asemenea, numeroase sponsorizări de produse și campanii publicitare, care susțin comunitățile si reprezintă misiunile pe care le îndeplinește.

În plus, Kidman este, de asemenea, un ambasador pentru Articularea libertății și a solidarității umane în lumea de azi. Ea s-a alăturat lui Salma Hayek, pentru a sprijini campania „Vocea Femeilor” și a luat parte la mitinguri și proteste împotriva violenței asupra femeilor și a diferenței de gen.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Nicole Kidman: Actrița cu o prezență puternică și o carieră impresionantă

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×