O mulțime ucide 13 presupuși gangsteri din Haiti cu cauciucuri îmbibate cu gaz

O mulțime ucide 13 presupuși gangsteri din Haiti cu cauciucuri îmbibate cu gaz

O mulţime mare de persoane si-au pierdut viata in urma unei tragedii din Haiti, care a dus la asasinarea a 13 presupusi membri ai unor grupuri de gangsteri, dupa ce acestia au fost asediati cu cauciucuri imbracate in gaz letal. Cu siguranta, aceasta tragedie a dus la cercetarile aprofundate ale oamenilor de stiinta, politiei si oamenilor din lumea intreaga, despre cum si de ce s-ar fi putut intampla asa ceva.

Iata totul despre o mulţime ucide 13 presupuşi gangsteri din Haiti cu cauciucuri îmbibate cu gaz letal:

Acest incident neobisnuit a izbucnit pe 5 iunie 2020 in orasul haitian Grand-Rivière-du-Nord. Evident ca acest incident a provocat convulsii si indignation foarte mari in metropola haitiana, pe care au urmat proteste in intreaga tara. Aceasta tragedie a provocat o profunda ingrijorare in randul comunitatilor educationale, precum si in randul multor agentii de aplicare a legii.

Cu ce s-a luptat o mulţime?

Centrul piata Grand-Rivière-du-Nordului a fost transformat intr-un camp de lupta inainte de-a veni armata. Un grup de haitieni a folosit cauciucuri imbibate cu un gaz letal si cojite pentru a-i ucide pe cei 13 presupusi gangsteri. Aceasta tehnica inedita s-a dovedit a fi o tehnica de lupta eficienta si eficienta. Pana in prezent, exact cat gas s-a folosit pentru a ucide gangsterii si ce era in cauciucuri nu au fost dezvaluite catre public, dar se presupune ca a fost in mod clar un gaz puternic.Consecințele

Consecintele acestui incident au fost extrem de severe pentru o mare parte din orasul Grand-Rivière-du-Nord. Incidentul a provocat multa panica si dezorientare in rândul populației orașului. Oamenii si-au pierdut increderea in guvernul haitian, deoarece nu s-au luat masuri de a evita un astfel de incident. In plus, mai multi cetateni au fost raniti datorita incidentului si multi altii si-au pierdut si prietenii si rudele.

Implicarea aplicarii legii

In acelasi timp, politia a jucat un rol important in incident, incercând sa puna sub control situatia și sa aduca la îndeplinire legea. Piata fusese plina de oameni inainte de incident, aceasta fiind si motivul pentru care politia a intervenit inainte ca situatia sa ia intensitati si sa se inchida orasul. In timp ce multe persoane au fost identificate datorita incidentului, nu au putut fi trase la raspundere pentru aceste fapte criminalitati. Aceasta incidenta a fosttratata ca un incident separat si oamenii de ordine au purtat echipamente speciale din cauza riscului de imbolnavire pe care il poate provoca gazul letal.

Cauzele

Incidentul s-a petrecut dintr-un motiv anume: o profunda disputa intre anumite grupuri, care s-au luptat pentru putere in zona Grand-Rivière-du-Nord. Desi aceasta disputa a depasit modul normal de a solutiona conflictele, cum ar fi dezbateri si negocieri, ea a escaladat repede si a dus la acte criminale foarte violente intre grupuri, ucigand 13 persoane si ranind multi alti oameni.

Încoronarea face parte din evoluția lungă pentru Camilla Te-ar putea interesa si: Încoronarea face parte din evoluția lungă pentru Camilla

De ce a recurs la metode extrem de violente?

In urma incidentului, lumea intreaga si-a adresat intrebarea daca folosirea unor metode violente extrem de violente, cum ar fi cauciucuri imbibate cu un gaz letal, a fost vreodata justificata sau nu? In orice caz, causele au fost adanci si foarte complicate. Multi experți spun că o mulțime a recurs la această metodă extremă deoarece puterea grupurilor criminale diverse a devenit destul de puternica, iar populația a fost in mod constant in pericol și amenințata.

Guvernul haitian a luat masuri de prevenire și de a reduce ratele criminalitate

În urma acestui incident, guvernul haitian a luat mai multe măsuri prin care să prevină și să reducă ratele criminalității. Primul pas a fost să pună sub control covârșitoare grupurile criminale din regiunea Grand-Rivière-du-Nord și să inițieze negocieri pe termen lung între grupuri. Al doilea pas a fost să restricționeze accesul la anumite materii prime critice, precum arsenale, nitrogen nitrat, cărbune, lipici etc., care s-ar putea dovedi a fi letale.

Și Guvernul s-a angajat să aibă grijă de marginații societatii și de a le oferi locuri de muncă, precum și instruire profesionala și educaționala adecvata pentru membrii comunitatilor respective. Aceasta abordare, care se bazeaza pe o viziune pe cinci ani, urmareste sa puna sub control puterea nelalocul ei bazata pe violenta si sa creeze.

Implicarea comunitatii

In acelasi timp, multi oameni din comunitatea locala au luat parte si la actiunea de a preveni conflictele si criminalitatea. Acestia au crea fost coortii profesioniste si s-au uniti pentru a oferi ajutor si servicii suplimentare persoanelor mai vulnerabile si fara adapost. De asemenea, au organizat și alt tip de activitati, precum programe de educatie, distractii si program eco-friendly și activitati de voluntariat.

Mijloace de incurajare

S-a demonstrat ca cei mai buni rezultate se pot obtine prin recompense, nu prin principiul răspunderii criminale. Din această cauză, guvernul haitian a venit cu o serie de programe care sa incurajeze cetatenii sa lupte impotriva oricarei forme de violenta si criminalitate. Printre aceste programe se numara programe de solidaritate si chiar promovarea unei asistente sociale destinate populatiei marginalizate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la O mulțime ucide 13 presupuși gangsteri din Haiti cu cauciucuri îmbibate cu gaz

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×