Obiceiuri ale elevilor foarte eficienți

Obiceiuri ale elevilor foarte eficienți

Orizontul de școală pentru majoritatea dintre noi poate fi descris ca fiind unul de presiune și tensiune. În timp ce unii investesc mulți ani de muncă în învățat pentru a-și obține note mari, alții se simt depășiți de presiunea suplimentară pe care nu o pot manipula. Însă există o categorie specială de elevi care știu exact cum să își gestioneze viața, care știu cum să pună la punct școala, viața socială, activitățile extracurriculare și perfecțiunea în aproape orice le-ar propune. Aceste persoane sunt tradițional cunoscute ca fiind “elevi eficienți” și anumite obiceiuri potrivite îi diferențiază de mulțimea de alte persoane.

Iată câteva obiceiuri ale elevilor foarte eficienți:

  1. A avea concentrare și disponibilitate crescută

Elevii foarte eficienți investesc majoritatea timpului lor în pregătire studenților și încearcă să-și schimbe obiceiurile de a pierde timpul fără scop sau intenție. Aceștia încearcă să-și folosească cu înțelepciune fiecare minut și își asumă întotdeauna sarcinile cu oia mare de responsabilități. Concentrarea lor le permite să învețe rapid și să ia notițe clare despre fiecare detaliu și fiecare lecție învațată.  1. Mentinerea unei agende

Gestionarea eficienta a timpului este cea mai importanta caracteristica a unui student foarte eficient. Astfel, ei se gandesc la implicarea lor în multiple activități și notează la ce oră și când fiecare dintre ele va avea loc. De asemenea, se asculta orele pe care le au de învățat pentru a se asigura că totul se desfășoară conform planului.

  1. Estimarea timpilor de studiu

O metodă simplă, dar foarte eficientă, pe care elevii eficienți o aplică este estimarea timpilor de studiu. În loc să facă muncă într-un mod haotic și fără vreo ordine logică, aceștia prioritizeaază atribuțiile și stabilesc un program care le va ajuta să se concentrateze asupra unei sarcini la fiecare oră. Estimarea timpilor de studiu le va permite studenților să se pregătească pentru examene - teste sau lucrări - fără a fi supuși stresului extrem prelungit.

  1. Lucrand în mod proactiv

Elevii foarte eficienți se gândesc constant dacă acestea lucrează eficient sau nu. Se angajează în activități productive și își construiesc propriile planuri de acțiune pentru a se asigura că sunt în pas cu toate proiectele și lecțiile. De asemenea, studenții eficienți își construiesc abilități de auto-disciplină, menținându-și echilibrul între viața scholastică și cea puerilă, situând lor obiective importante și menținându-se responsabili pentru acestea.

Evoluția limbii engleze: Contribuții ale limbilor europene Te-ar putea interesa si: Evoluția limbii engleze: Contribuții ale limbilor europene
  1. Examinarea temelor

Elevii foarte eficienți știu că "prevenirea este mai buna decat ̶c̶u̶r̶a̶ ̶ ̶r̶e̶m̶e̶d̶i̶e̶rea". Pentru aceasta, ei își iau în serios materiile și temele de școală și învață o mulțime despre lecțiile pe care le-au învățat imediat după ziua în care acestea au fost predate. Acest lucru poate ajuta un student să-și amintească informațiile mai clar și îl va ajuta să se simtă mai bine pregătit pentru orice teste sau examene pe care le ar putea avea.

  1. Invatarea pe termen lung

Unii studenți considera că pregătirea pentru un examen sau un test înseamnă deseori pierderea de timp și energie. Cu toate acestea, un om de școală cu vederi de lungă durată știe că adevărata munca și pregătirea pentru examene și teste inteligente începe din zilele de afară. Ca atare, ei iau în serios fiecare lecție și încearcă să profite la maximum din fiecare.

  1. Prioritizarea activitatilor

Elevii foarte eficienți au tendinta de a prioritiza activitățile pe care le-au de lucru și se dedică proiectului cu cea mai mare importanță înainte. Aceasta le oferă avantaje în timp, pentru că îi ajută să-și abordeze eficient temele dificile și știrile importante din studiile lor, precum și să se concentreze pe partea cea mai importantă a activităților lor de zi cu zi.

  1. Învățare prin exemple

Fiind acut simțitori la natura competitiva a oricărui mediu academic, elevii foarte eficienți își folosesc temerile lor pozitive față de activitățile școlare pentru a-și îmbunătăți gândirea.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Obiceiuri ale elevilor foarte eficienți

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×