ONU îndeamnă conducătorii afgani să anuleze interdicțiile asupra femeilor

ONU îndeamnă conducătorii afgani să anuleze interdicțiile asupra femeilor

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) este un organism internațional care a adunat aproximativ 193 de țări. Obligația centrală a ONU este de a asigura un mediu internațional benefic și stabilitate, împreună cu oportunități pentru statele membre. Ea promovează cooperarea internațională pentru rezolvarea problemelor ce afectează toate țările, precum și programe pentru dezvoltarea sustenabilă și instituții care mențin pacea și siguranța în lume.

Recent, ONU a făcut un apel către liderii politici afgani să anuleze interdicțiile impuse femeilor din această țară. Interdicțiile includ interzicerea femeilor să meargă la școală și împiedicarea lor de a-și ocupa un loc de muncă. Cu toate că liderii guvernamentali și-au exprimat opoziția la interdicții, este neclar dacă punctul lor de vedere va avea efecte pozitive asupra femeilor.

  1. In ce consta interdictiile impuse femeilor din Afganistan

Interdicțiile impuse femeilor din Afganistan sunt impuse de către guvern și au în vedere restricții pe plan social, politic, economic sau religios. Interzicerea femeilor de a merge la școală sau de a-și găsi un loc de muncă a fost cea mai gravă consecință a impunerii acestor restricții. Drepturile fundamentale au fost încălcate prin obligarea femeilor să fie instalate în locuri în care nu le este permis să participe la activități care le-ar oferi accesul la educație și la numeroase alte activități cheie. Aceste restricții au afectat, de asemenea, dreptul femeilor la liberul lor arbitru și la libertatea lor de expresie.  1. Cum s-au manifestat aceste interdictii in timp

În ultimele decenii, interdicțiile impuse femeilor din Afganistan și alte țări au fost îngustate. Desigur, restricțiile impuse de guvernul afgan au umbrit acest progres. Unele dintre cele mai severe restricții includ împiedicarea femeilor de a merge la școală, de a căuta un loc de muncă sau de a călători singure. Conform raportului publicat de ONU în 2020, doar 35,4% dintre femeile adulți din Afganistan se înscriu în colectarea de date. Acest lucru reprezentând un pas înapoi foarte preocupător.

SUA și Coreea de Sud au convenit asupra unui acord cheie privind armele nucleare Te-ar putea interesa si: SUA și Coreea de Sud au convenit asupra unui acord cheie privind armele nucleare

Desigur, afganii nu sunt singurii care interzic femeilor accesul la educație și încurajează practici sociale neacceptabile precum otrăvirea femeilor sau casatoriile forțate. Conform raportului publicat de ONU în 2020, în afara Afganistanului, în multe țări există încă interzise pentru femei și lipsuri de libertate.

  1. Politicile ONU de interventie

ONU ia măsuri proactive pentru a aborda cauza discriminării femeilor și compromisul drepturilor lor care se întâmplă în țări precum Afganistan. Acestea se învârt în jurul combaterii culturii opresive care ține femeile aproape de îngrădire și în deznădejde. De asemenea, acestea se concentrează asupra facilitării accesului femeilor la instituții școlare, la educație gratuită și la programe culturale și economice și asupra eliminării discriminării față de femei în toate domeniile.

ONU și-a făcut auzită vocea și și-a asumat responsabilitatea de a interzice orice formă de discriminare și constrângere asupra femeilor din Afganistan. De asemenea, încurajează luptele pentru eradicarea prostitutiei infantile, persecuției sexuale, discriminării la locul de muncă și protejarea drepturilor laborale și de mediu ale femeilor.

Organizatia Natiunilor Unite a impus o responsabilitate morală și politică asupra celor care interzic și discriminează împotriva femeilor din lume, în special în Afganistan. Raportarea ONU și publicarea de rapoarte și poziții împotriva discriminării femeilor a devenit un punct central al campaniei sale de a lichida practicile opresive.

Principala preocupare a ONU va fi să se asigure că restricțiile impuse femeilor din Afganistan sunt eliminate. Acest obiectiv poate fi atins prin implementarea reglementărilor și politicilor care să asigure libertăți egale și drepturi în conformitate cu standardele umanitare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la ONU îndeamnă conducătorii afgani să anuleze interdicțiile asupra femeilor

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×