Opere de artă celebre de Grace Pailthorpe

Opere de artă celebre de Grace Pailthorpe

Grace Pailthorpe a fost o pictoriță avangardistă britanică care a fost un membru de vază în marea mișcare a artei abstracte începând cu anii 1920. Arta sa se bazează în mare parte pe culorile puternice și pe cele o creație vizuală complexă, plutind între geometrie organică și emoție. Această caracteristică distinsă a contribuit la succesul arătii ei pe plan internațional și la faptul că, în prezent, arta ei se găsește în mai multe muzee și colecții private din întreaga lume. Autoportretul ei din 1940 de exemplu se mai alege astăzi la un milion de dolari. Iată câteva dintre cele mai cunoscute și apreciate opere de artă realizate de către Grace Pailthorpe:

1 Autoportretul 1940

Autoportretul din 1940 este o pictură abstractă în acuarele realizată pe un panou de lemn. În general, această pictură este văzută ca parte a feministelor avangardiste care foloseau culori strălucitoare pentru a livra mesajul lor. Autoportretul lui Grace Pailthorpe este caracterizat de o combinație complexă de linii și forme simple și culori vibrante precum albastru deschis, turcoaz și alb. Artista a folosit punctele și dungile pentru a creea o imagine care pluteste între geometria organică și emoția. Această operă de artă a fost consideră o capodoperă a artei abstracte și se găsește în mai multe muzee și colecții, precum și în mai multe galerii de artă, în întreaga lume.2 Black Pollen Migration

Black Pollen Migration este o operă de arta abstractă realizată de către Grace Pailthorpe în 1949. Această pictură este caracterizată de culori intense și de un design abstract. Artista a folosit negru și alte culori puternice pentru a trasaturi nuanțe de curcubeu. Toate culorile desenate în această pictură sunt reprezentative pentru neagu și lumina pe care o susțin cu elementele sale. Scopul picturii sale este de a transmite o emoție și sentiment puternic, această pictură putând fi descrisă ca o reprezentare abstractă a unei călătoriilor interioare. Această pictură se află în mai multe muzee, colecții și galerii din întreaga lume.

3 Portretul lui John

Portretul lui John a fost realizat de către Grace Pailthorpe în 1940 și este considerată, de către mulți, cea mai importantă pictură a stilului său. Această pictură se aliniază cu stilul ei abstract, folosind culori intense și forme geometrice. Pictura o arată pe Grace Pailthorpe folosind expresii faciale și culori vibrante și simboluri geometrice pentru a II reprezenta pe John Pailthorpe, soțul ei. Această pictură se găsește încă în mai multe muzee și colecții private din întreaga lume.

Tablouri celebre de Herbert James Draper Te-ar putea interesa si: Tablouri celebre de Herbert James Draper

4 Dreptul de mărire

Dreptul de mărire a fost realizat de către Grace Pailthorpe în 1951. Această pictură este o compoziție abstractă, realizată cu precădere în culori vibrante și în forme precum puncte, linii și dungi. Artista folosește diverse materiale pentru a evoca sentimentul de potențial, de putere și de posibilitate; simboluri geometrice precum cercurile și linile sunt potrivite pentru a transmite aceste palete de gânduri, sentimente și emoții. Dreptul de mărire arată armonia dintre natură și inspirația ei, iar această pictură este considerată una dintre cele mai puternice și profunde opera sa.

5 Monument la Sfânta Elisabet

Monument la Sfânta Elisabet este o altă pictură realizată de către Grace Pailthorpe, probabil în 1951. Aceasta rescrie una dintre picturile sale anterioare și își remetașează motivele cu un sentiment mai clar de energie și ritm. Forma și simbolismul sunt mai evidente în această lucrare decât în picturile sale anterioare și folosește modele curgătoare și geometrice și culori intense pentru a se implementa. Această lucrare se găsește în mai multe muzee și galerii de artă dintre Europa și Statele Unite ale Americii.

În general, arta lui Grace Pailthorpe a fost una dintre cele mai importante creații ale secolului al XX-lea, rareori egalată, iar opera ei continuă să inspire și să influențeze generațiile de artiști contemporani. Când se uită la operele sale, îndeosebi cele cinci descrise mai sus, este uimitor să observăm cât de viu era spiritul lui Grace Pailthorpe și cât de legături interioare avea cu lumea, sentimentele ei și arta ei.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Opere de artă celebre de Grace Pailthorpe

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×