Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki

Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki

Henryk Siemiradzki (1843-1902) era un pictor polonez, considerat în zilele noastre unul dintre cei mai renumiţi artişti polonezi din secolul al XIX-lea. El a fost principalul reprezentant al acoloritului polonez, care până la perioada sa, nu exista, dar care a fost însufleţit de un stil de viaţă înflăcărat. Siemiradzki considera arta ca pe o mare pasiune, pe care a studiat-o atent pentru a o îmbunătăţi şi a o transforma într-o recreere care să reflecte aptitudinile sale. O mare parte din istoria sa artistică se concentrează pe ilustrarea scenei mitice şi ciclurilor eroice din epicurile istorice, din care cea mai importantă pictură este "Napoleon pe Pontul de la Arcole".

I. Viața și cariera lui Henryk Siemiradzki

Henryk Siemiradzki s-a născut la 1843 în în Kock, Podolia, Regatul Poloniei. Tânărul Siemiradzki a început să lucreze într-un atelier de pictură local înainte de a se înscrie la Institutul de Artă din St. Petersburg în anul 1862. Acolo, a învăţat arta classică sub îndrumarea lui Alexey Bogolyubov şi a studiat sub ale lui Ivan Kramskoy și Vladimir Makovsky. În 1867 a absolvit Academia de Arta Imperiala si a fondat o scoala de pictura care a devenit foarte cunoscuta in Rusia si in Polonia.In 1872, Siemiradzki s-a mutat in Varsovia, unde a inceput sa deseneze teme istorice si sa picteze peisaje in interiorul; el s-a remarcat in acest domeniu. Mai târziu, în aceeaşi perioadă, el a început să picteze ilustraţii istorice, începând cu epoca clasică greacă şi romană; el a obţinut mare succes în această direcţie. El a călătorit deasemenea în Egipt şi Ierusalim pentru a studia artefactele antice şi sa se focusze pe compoziţia sa.

Apoi, în perioada 1880-1900, Siemiradzki s-a concentrat pe ciclul istoric al Poloniei. El a creat numeroase lucrări grandioase, în marea sa măsură reflectând stilul de viaţă al regiunii Parczew, în care a trăit.

II. Operele indelungate ale lui Henryk Siemiradzki

Henryk Siemiradzki a creat multe lucrări de artă uimitoare în cursul carierei sale; iată doar câteva dintre cele mai cunoscute opere ale acestuia:

  1. "Napoleon pe Arcole": „Napoleon pe Pontul de la Arcole” ne arată cea mai celebră aventură militară a lui Napoleon din 1796, care a atins cea mai mare victorie dupa un razboi foarte dificil. Imaginea ne oferă o imagine asupra acelor vremuri de eroism, iubire şi patriotism.

    Opere de artă celebre de Piet Mondrian Te-ar putea interesa si: Opere de artă celebre de Piet Mondrian
  2. "Trupele lui Zamoyski biruindu-i pe tatari": Aceasta poezie istorica mică descrie o scenă din anul 1610, la palatul Zamoyski. Acolo, trupele prinţului Donat Zamoyski sunt reprezentate parand o incursiune tatareasca cu mare succes.

  3. "Polonezi luând asediu Bastionele Longwy": Această pictură descrie, de asemenea, o scenă din timpul Revoluției Franceze, în 1792. Siemiradzki întruchipăici pe voluntarii polonezi care iau asediu, unul dintre cele mai importante bastioane în lumea acelor vremuri, "Bastionul Longwy" luat prin sacrificii mărețe.

  4. "Doamna cu liliac": Această lucrare a fost inspirată de dragostea poetului polonez Adam Mickiewicz pentru căsătoria sa nefericită, după care el a rămas singur. Siemiradzki a luat această temă pentru a creea această, frumoasă și respectuoasă imagine. În ea, o femeie șade sobră, mângâindu-și cu delicatețe liliacul, un simbol profund pentru frumusețea și cinstea Poloniei.

  5. "Alergarea la Crucea Sfânta": Siemiradzki ilustrează scena crucii sfinte, transmisă de traditia biblica, seamana si confirma rezistența polonezilor în fața invaziei mongole din 13th secol. Pictura prezintă luptele eroice ale polonezilor și Victoriile lor, ca un simbol al credinței.

III. Realizări și influențe ale lui Henryk Siemiradzki

Henryk Siemiradzki a fost unul dintre cei mai productivi si talentati artisti ai vremurilor sale. El a realizat mai multe lucrari grandioase si a contribuit in mod semnificativ la istoria si cultura poporului polonez. Mulţi sociologi și critici de arta și-au exprimat opinia asupra lui Siemiradzki, vedemto ca un simbol al neamului polonez. Pe langa influenta demonstrata in aceasta descriere, Siemiradzki a determinat schimbarile estetice și practice din arta prin creațiile connectate cu modernismul si avant-guardismul.

De la vernacularul sau in a transmite in pictura stiluri automate, imitative, eteroclite si compozitii exotice si stilizate, Siemiradzki a fost de asemenea primul artist care a adus cromatismul in arta sa. Ca urmare, arta lui Siemiradzki a culminat in conceptul de reprezentare a corpului și a compoziției, cu aceeași atenție acordată meticulos detaliilor muzicale și de culoare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Opere de artă celebre de Henryk Siemiradzki

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×