Opere de artă celebre de Piet Mondrian

Opere de artă celebre de Piet Mondrian

Piet Mondrian este unul dintre cei mai cunoscuți artiști moderni, ale cărui opere sunt cunoscute și apreciate în întreaga lume. Născut în 1872 la amsterdam, Mondrian a început să facă artă înainte de a ajunge la maturitate și a experimentat stiluri variate, de la neoromantic la tonalism și în cele din urmă abstractionismului geometrizat.

Mondrian a devenit unul dintre cei mai cunoscuți artiști actuali deținând o puternică prezență pe scena artei moderne, contribuind la crearea unui stil cunoscut sub numele de stilul sau de pictura "neo-plastică". Mondrian se considera un artist constructivist, adica unul care construieste imaginea anumitor elemente pentru a construi un intreg. El a creat imagini simple, adesea compuse doar din trei sau patru culori, celebre pentru combinarea lor geometrice și distincția lor națională.

Mondrian a fost influențat de arta olandeză clasică, de la tehnica de pictură a lui Rembrandt până la stilul simplu al măiestrilor olandezi. El a fost, de asemenea, influențat de arta japoneză, în special de uzatele de hârtie decorative și de cărțile de pânză, precum și de arta lui Wassily Kandinsky și de cea a grupării De Stijl.

Opere de artă celebre ale lui Piet Mondrian

A stârnit inspirație în anii 60 și a influențat moda modernă până în ziua de astăzi. Printre piețele care i-au cerut lui Piet Mondrian să creeze se numără revistele de modă și de frumusețe. Descoperiți mai jos câteva dintre cele mai cunoscute opere de artă ale lui Mondrian și experimentați o mare inspirație.Victory Boogie-Woogie

Victory Boogie-Woogie este considerată opera lui Mondrian cea mai cunoscută. Alegerea culorilor s-a născut de la faimosul standard de jazz cu același nume. Această pictură acumulează linii diagonale, forme geometrice și contrastul dintre alb-negru si cele trei culori predominante (albastru, roșu și galben), pentru a livra o capodoperă.

Composition with Large Red Plane, Yellow, Black, Gray, and Blue

Această pictură creează un echilibru perfect între spațiu gol și elementele de compoziție, cum ar fi geometria și contrastele corecte de culori. Se poate observa aceeași combinație de culori ca în Victory Boogie-Woogie, fără a ne referi la detalii.

Composition No. II with Red, Yellow and Blue

Modelul din Composition No. II explică aceași linie a poveștii ca în cazul anterioarelor, integrând câteva dintre elementele cunoscute ale stilului: alb-negru, linii verticale și ștersături curbe, și trei culori geometrice. Toate acestea sunt mixate pentru a face ca acest tablou să fie diferit și original față de ceea ce era oferit de stilul neo-plastic.

Cum să vinzi artă online? – Ghid pentru a-ți vinde arta de la viziune la execuție Te-ar putea interesa si: Cum să vinzi artă online? – Ghid pentru a-ți vinde arta de la viziune la execuție

Tableau 1

Tableau 1 a fost prima lucrare a lui Mondrian completată în stilul lui de pictură cunoscut ca plastic neoromantic. Este o operă naturală și organică, care aduce mulți elemente ale artei din preajma sa, de la picturi pentru porturi până la simboluri religioase.

Traversez și uniunea

Această pictură, completată în 1914, se referă la botezul lui Mondrian în stilul abstract. Aici, el a pictat două forme geometrice, una cruce și una triunghi, care alcătuiesc un cerc. Liniile reprezintă traseul mistic al lui Mondrian.

Night Café

Pictura se trezește din sentimentele de îngrijorare pe care le conferă spațiul închis dintr-un bar. Această lucrare pune în lumină o temă universală. Mondrian acorda o atenție minuțioasă culorilor contrastante și liniilor geometrice, contribuind la crearea unei picturi mai impresionante și mai memorabile.

Marea obsesie a lui Mondrian pentru geometrie și culori

Modelul vizual în centrul artei lui Mondrian poate fi identificat în versurile poeziilor sale limba olandeză si în versurile din gândurile sale vizuale. Inversarea liniilor și separarea culorilor l–a derutat pe unii dintre cei mai cumsecade critici de arta. Ceea ce a creat totuși o atmosferă și o magie în această opera de arta remarcabilă.

Picturile sale și transformarea a ceea ce a fost cunoscut sub numele de stilul Neo-Plastic

Neo-Plasticism–ul l–a transformat pe Piet Mondrian într-unul dintre cei mai importanți artiști, reușind să creeze imagini în stilul său cap-coadă. Simplitatea liniilor pe care le utiliza și culorile, simbolismul și geometria, toate se regăsesc în spectaculoasele Opere de artă ale lui Mondrian. These elements sunt ideea esențială a stilului, adică simplificarea senzațiilor ochiului și armonizarea diferitelor elemente ale lumii fizice și spirituale.

Picturile lui Mondrian au devenit exemplul perfect ce descrie revolutia artei moderne si schimbarea conceptului de pictura Claudicacă în ceea ce se referă la formulari abstracte și este unul dintre cei mai mari artiști moderni. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Opere de artă celebre de Piet Mondrian

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×