Opere de artă celebre de Willi Baumeister

Opere de artă celebre de Willi Baumeister

Willi Baumeister (1889 - 1955) a fost un pictor avangardist german, membru al Bauhausului şi unul dintre cei mai respectaţi artişti ai secolului al XX-lea. Cu o carieră prolifică, Baumeister s-a focalizat pe abordarea modernă a artei și a discutat oamenii și lumea care îl înconjoară prin diverse tehnici, stiluri și forme. Trebuie să se producă abordări noi, să vorbească despre natură și să examineze cum legea formei și ideile se pot împerechea într-un mod trăsătură cu adevărat provocator.

Câteva dintre cele mai celebre opere de artă ale lui Willi Baumeister includ:

1. Comatul de Est:

„Comatul de Est” se află în Acoperișul și Reprezintă o compoziție abstractă construită din planuri grilate parțial încareinate și forme tubulare. Imaginea combină abstracția cu considerații solide despre spațiu, volum și formă. Acesta poate fi privit ca un simbol al conflictului interior dintre natură și rațiune, dar și ca ridicand întrebări cu privire la semnificația de bază a subiectului.

2. Gând pacific:

„Gând pacific” a fost creat în anii 1940 și este poate cea mai cunoscută piesă a lui Baumeister. Create printr-o îmbinare de elemente structurale și geometrice, Gândul pacific prezintă intalnirea plină de vitalitate a figurilor, a linii curbe si a culorilor. Acest lucru a fost legat de faptul că Baumeister depășea abordările de arta geometrică promovate de Bauhaus si se poate folosi la a „citi” prin insemantarile sale spirituase.3. Trepte:

„Trepte” a fost creat în anul 1935 și prezintă o compoziție abstractă, construită din elemente geometrice induce măreția și detaliile naturii. Acestale sunt unite în mod natural prin schiţele linii fine albastre, într-o compoziție capabilă să creeze sentimente profunde. Până la urmă, acest lucru este o lucrare despre capacitatea oamenilor de a se simti apropiați de natura și de a se bucura de miresmele sale.

4. Mandala:

„Mandala” a fost pictată în anul 1950 și poate fi considerat unul dintre cele mai creative lucrări din cariera lui Baumeister. În poezia liniilor și curbelor sale complexe și în magia culorilor se faceil o reflexie asupra naturii lume de mult superioare naturii, care se întâlnește în simbolurile sale.

Lucrări de artă de top de Kazimir Malevich Te-ar putea interesa si: Lucrări de artă de top de Kazimir Malevich

5. Structuri superioare:

„Structuri superioare“ este o pictură datând din 1938 care ia în considerare forma și volumul abstras ca factori esențiali de creație. Formată din durate poligonale, linii ascuțite și pulsații cald-aruncătoare, această lucrare reflecta trăminti aruncfte de ochi ale lui Baumeister asupra lumii sale interioare și naturii sale.

6. Expresie adâncită:

Tehnic destul de anevoioasă, „Expresie adâncită“ a fost creată în anul 1942. Acesta este unul dintre cele mai complexe lucrări ale lui Baumeister care combină elementele într-o compoziție echilibrata, solid si foarte plină de sens. Acesta se caracterizează, de asemenea, prin culorile intense și vibrațiile energice ale simbolurilor sale și efectul deosebit pe care le are asupra privitorului.

7. Pastorala:

„Pastoral“ este o piesa datând din anul 1935 și una dintre cele mai bune picturi abstracte ale lui Baumeister. Această pictură reflectă în mod clar tendinta lui Baumeister de a sintetiza forme și obiecte cele opt areă trăsături animiste în lucrările sale. Prin conceputul mai degrabă complex, dar totuși simplu al luminii și culorii în tonuri pastelate, această lucrare produce o stare de armonie și echilibrul.

8. Rearanjaminte exterioare:

„Rearanjaminte exterioare” a fost creat în anul 1938 și prezintă caracteristicile fundamentale ale stilului său: creativitate, abstracție și sensibilitate. Acest lucru vorbeste despre lumea complexă de forme și emotii care au putut fi intalnite în viața lui și a oamenilor din jurul său. Acesta este o lucrare despre lucruri mai profunde, simbolice și emotionale, și despre cum acestea se pot întâlni și împletească.

Willi Baumeister a fost unul dintre cei mai interesanți artiști ai secolului al XX-lea, având o carieră prolifică și o contribuție fundamentală la domeniul artei. De-a lungul anilor, acesta a folosit o varietate de abordări diferite pentru a face picturi abstracte intalnite și a folosit această tehnică pentru a analiza și a comenta o lume amestecata. Opera sa a reuşit să capteze atenţia și editorilor europeni ai vremii și este privită încă ca un exemplu de muncă inspirată și provocatoare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Opere de artă celebre de Willi Baumeister

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×