Opere de artă umană Zhang: O inspirație monumentală

Opere de artă umană Zhang: O inspirație monumentală

Forma materială a artei este ceea ce ne permite să o facem să fie admirată și experimentată în acest univers. Capitolul artă în istorie se scrie în continuare cu ajutorul inspirației definitorii a omului. Operele de artă umană înregistrate de-a lungul secolelor reprezintă punctele lucrurilor prin care s-a format societatea. Geniul artistic Zhang este prin excelență unul dintre cei mai remarcabili artiști reprezentați astfel și, ca atare, merită o referire specială.

Zhang Yimou a fost un maestru al artei regizorale și de film din prezentul contemporan. Din anii '80, acesta și-a dedicat arta filmului și a designului producțiilor sale scenei muzicale și teatrale din China. A reușit să transforme teatrul modern al epocii sale în ceva ce poate fi catalogat ca "teatru traditional chinezesc" și se poate aștepta ca lucrarea sa să dureze până la sfârșitul timpului. O dată ce se vorbește despre opera lui Zhang, este important să reținem câteva elemente importante que îl definește.

Ce este Zhang?

Zhang Yimou a convins întotdeauna publicul său prin temele sale esențiale de fantezie și magie adunate împreună în modul acesta unic și distinctiv. Acesta a convins oamenii prin promovarea identității culturale și umane cu talentul său artistic teatral, cinematografic și muzical în care, desigur, au jucat un rol important și alte opere de artă precum sculpturile, picturile și instalațiile sale. Pe lângă asta, Zhang Yimou a fost și unul dintre primii care au extins arta performanței la scena modernă chineză.Zhang și opera sa de artă

Încă de la începutul carierei sale, Zhang a îmbrățișat o varietate de discursuri artistice. A încercat să se joace cu metaforele în scenele sale și să construiască un mesaj simplu și clar. Acesta alunecase adesea în domeniul metaforei în arta sa, ceea ce dădea adesea publicului multiple interpretări. Într-o anumită măsură, el folosește operele sale de artă ca pe un mijloc convenabil de a comunica într-un limbaj non-verbal. De exemplu, în unele dintre spectacolele sale, Zhang mai folosește și scurte pasaje muzicale și folosește unele dintre temele sale recurente, cum ar fi relațiile de dragoste și simbolurile lui spirituale.

Cele mai faimoase opere de artă de Raoul Dufy Te-ar putea interesa si: Cele mai faimoase opere de artă de Raoul Dufy

Metaforea este importantă in opera sa

Metafora este absolut esențială în opera lui Zhang. Teoreticianul chinez Wang Zhen a explicat cât de potrivite erau metaforele acestuia pentru exprimarea unei povești în different momente ale piesei. El afirma că metaforele specii lui Zhang „creează o patimă și și-o potrivesc sentimentales sale”. Asta deoarece metafora lui Zhang a oferit o neașteptată interpretarea a scenei și a jocului, și a momentelor disonante, precum și a poeziei.

Operele lui Zhang sunt foarte huma

Zhang Yimou a reușit să gesticuleze expresia și trăsăturile fizice și emoționale ale subiectelor sale cu forma sa de artă teatru, film și muzică. Această combinație specifică sau îmbinare îl face să fie unul dintre cei mai îndrăgiți artiști din istorie.De asemenea, Zhang are foarte multe lucrări concrete bazate pe aceste modele. Oricum, aceasta creează un adevărat și complex spectacol pentru publicul său. Piesele lui Zhang conțin cele mai bune elemente ale teatrului, muzicii și artei vizuale, aproape ca și cum acestea ar fi toate conectate și integrate într-o singură operă.

În încercarea lui Zhang de a crea opere ce reflectă emoțiile profunde și experimentate, acesta folosește diverse opțiuni din limbajul figurativ în opera sa. Acesta și-a lăsat publicul să reacționeze și să facă propriile afirmații despre operele sale. Acesta lucrează cu încredere pentru a crea opere de artă memorabile trăite prin intermediul culorii și prin ilustrația neașteptată și abstractă ce permite expresia.

Cum Zhang combină arta și tehnologia

Un pivat Zhang a luat decizia de a folosi tehnologia modernă pentru a îmbogăți elementele sale de artă. Unele lucrări ale lui Zhang par a fi opera stililor artistice antice chinezești, însă în unele din piesele lui Zhang se poate vedea că acele elemente sunt redesenate folosind tehnologia modernă, astfel acesta pune împreună forma și creatorul, dar și permite spectatorului să facă parte din el. Unele dintre bijuteriile lui Zhang, în special acelea care folosesc tehnologia 3D, se bucură de o mare apreciere.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Opere de artă umană Zhang: O inspirație monumentală

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×