Organizarea santierului. 11 recomandari si produse de care vei avea nevoie

Organizarea santierului. 11 recomandari si produse de care vei avea nevoie

Lucrarile de santier necesita intotdeauna un plus de organizare, pentru ca fluiditatea acestora nu trebuie sa fie afectata de factori externi. Daca vrei sa iti organizezi cat mai bine santierul, astfel incat sa fii pregatit pentru orice situatie, atunci iata care sunt recomandarile specialistilor in ceea ce priveste produsele necesare.

Betoniere

Betonierele sunt unele dintre cele mai utile dispozitive de santier, deoarece acestea iti ofera posibilitatea de a realiza cantitati moderate de material, fara a exista riscul intrarii in priza a acestuia. Investitia nu este una mare, asa ca poti sa vezi pretul betonierelor la Mathaus si sa alegi un produs potrivit pentru tine si pentru nevoile tale din santier. 

Amestecatoare pentru materiale bicomponente

Atunci cand lucrezi cu produse care functioneaza pe baza amestecului a doua componente, va fi important sa realizezi amestecul la o rotatie cat mai lenta. Un amestecator care ar avea o rotatie prea mare ar putea sa genereze o cantitate de caldura care poate determina intrarea in priza a celor doua componente mai devreme decat ar trebui.

Schele

Lucrarile la inaltime vor avea nevoie de o asigurare a procesului de munca. De aceea, va trebui sa cumperi schele omologate, sigure si rezistente, capabile sa sustina atat fluxul de persoane, cat si materialele necesare in timpul proceselor constructive. Masini de batut cuie

Pe santier nu este timp pentru a realiza fiecare lucrare manual. Acesta este si cazul imbinarilor cu ajutorul cuielor, iar pentru a reduce timpul de lucru se pot folosi masinile speciale de batut cuie. De asemenea, pentru suruburi se poate folosi o bormasina, care va avea acelasi rol de eficientizare a proceselor de lucru. 

Generatoare de curent

Un santier va avea in permanenta nevoie de electricitate, pentru ca cea mai mare parte a sculelor si dispozitivelor sunt alimentate pe baza de curent electric. Un generator de curent este o solutie potrivita, pentru ca acesta va avea proprietatea de a-ti oferi electricitatea de care ai nevoie pentru alimentare. 

Compactoare si vibratoare de beton

Betonul este un material care trebuie lucrat cu grija, astfel incat el sa poata oferi siguranta si durabilitatea constructiilor. Vibratorul va fi folosit pentru a scoate aerul din structura de beton proaspat, astfel incat sa nu existe brese structurale ulterior uscarii. 

5 moduri prin care o agentie SEO poate stimula cresterea afacerii tale Te-ar putea interesa si: 5 moduri prin care o agentie SEO poate stimula cresterea afacerii tale

Compresoare 

Compresoarele pot fi folosite pentru alimentarea sculelor pneumatice sau pentru diferite tipuri de lucrari care necesita puterea aerului comprimat. 

Polizoare unghiulare

Aceste tipuri de scule pot face o multitudine de lucrari, fiind cu adevarat versatile. De la lucrări de taiere la polizarea unor materiale cu texturi diferite, polizoarele sunt scule pe care ar trebui sa le incluzi in inventarul de santier. 

Scule de mana

Chiar daca pe santier majoritatea proceselor sunt automatizate, sculele de mana nu ar trebui sa fie ignorate. De exemplu, lopata este necesara daca torni betoane. Mistria, spaclul, sau masina de taiat placaje ceramice reprezinta unelte folosite cu precadere in cazul finisajelor, asa ca acestea sunt elemente de baza pe santier. 

Masina de tencuit

Aplicarea tencuielilor si a materialelor cu granulatie fina poate fi facuta cu o masina de tencuit. Aceasta va avea pierderi mai mici fata de aplicarea traditionala a materialelor, ceea ce va insemna si costuri mai mici cu punerea in opera a materialelor. 

Echipamente de protectia muncii

Nu in ultimul rand ar trebui sa ai in vedere acoperirea nevoii de protectie, iar acest lucru se face cu ajutorul echipamentelor speciale. Casca de protectie, salopetele, bocancii, sorturile, manusile, mastile si vizierele, fiecare dintre acestea sunt deosebit de importante in santier, indiferent de marimea acestuia. 

Aceste scule sunt deosebit de importante pe santier si te pot ajuta foarte mult la nivel de reducere a timpului de lucru si de finalizare a lucrarilor. Opteaza asadar pentru o organizare clara a produselor de care ai nevoie pe santier, pentru ca rezultatele sa fie cu adevarat vizibile. 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Organizarea santierului. 11 recomandari si produse de care vei avea nevoie

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×