Papa va vizita Ungaria pe fondul unor opinii divergente despre război, migranți

Papa va vizita Ungaria pe fondul unor opinii divergente despre război, migranți

Papa Francisc va efectua o vizită de o zi în Ungaria în luna septembrie 2021, în ciuda conflictelor care reapar pe tema unor subiecte precum războiul, migranții și economia locală. Vizita nu va fi prima a Papei Francisc în Ungaria, însă acest lucru marchează un moment istoric și prelungește relația specială dintre cei doi lideri spirituali. Vizita Papală reprezintă, de asemenea, o oportunitate pentru prim-ministrul ungur, Viktor Orbán, de a-și arăta responsabilitatea și direcția în care își reorientează țara și de a obține aprobarea Sfântului Părinte.

Obiectivul vizitei Papa Francisc in Ungaria

Obiectivul papalitatii este de a aprofunda următorul mesaj: "Doar prin iubire și solidaritate putem construi o lume mai bună". Pe durata vizitei, Papa Francisc va lua parte la discuții cu liderii religioși locali, se va întâlni cu persoane ministrate de Primăria Capitalei și, de asemenea, își va exprima suportul față de comunitatea de refugiați din Ungaria. Cu toate acestea, inițiativa Papei Francisc vine în contextul în care, în ultimii ani, înțelegerile guvernului Orbán cu Puterea Vaticanului au fost uneori contradictorii.

Opinii diferite pe teme de razboi, migranti si economieRăzboiul

Vizita de o zi a Papei Francisc în Ungaria vine după ce liderul Vaticaniului a acordat suport public autorităților ungare în ceea ce privește poziția sa militară. În luna august a anului 2019, Santo Padre a catolicizat opinia autorităților ungare că izolaționismul este singura soluție pentru a se pregăti împotriva unei eventuale amenințări militare. Liderul Vaticaniului a folosit adesea discursul său și îndemnul său către pace și cooperare internațională pentru a critica intervenții militare pe care le-a numit "companii umanitare false".

Migranții

Cu toate acestea, opiniile divergente ale autorităților și Papalității se extind, de asemenea, asupra problemelor generate de migrație. Liderii vaticanului au criticat vremelnic poziția unui guvern ungur în ceea ce privește politica sa de imigrație, drept care ar fi încercat să limiteze numărul de persoane care ar putea intra în țară de pe flancul sudic. În contextul actual, Papa Francisc a făcut apel la deschidere și toleranță față de refugiați și solicitanți de azil, pledând pentru cooperare administrativă și humanitarianism.

DeSantis discută despre comerț cu oficiali sud-coreeni Te-ar putea interesa si: DeSantis discută despre comerț cu oficiali sud-coreeni

Economia

Economia Ungariei a fost, de asemenea, obiectul unor discuții contradictorii între autoritățile locale și sanctitatea papală. În ultimii ani, autoritățile ungare au încercat să revigoreze economia țării prin introducerea unor măsuri menite să încurajeze privatizarea și dedurizarea pieței. Papei Francisc îi revin responsabilitatea de a răspunde criticilor Direcției Generale a Comisiei Europene în ceea ce privește respectarea drepturilor muncii și a altor drepturi fundamentale ale cetățenilor unguri.

Implicarea Bisericii Catolice in Ungaria

Din secolul al XI-lea, Biserica Catolică a avut o prezență permanentă în Ungaria, ajutând la construirea și întreținerea importantelor simboluri culturale și artisticale ale țării. În prezent, Biserica Catolică este cea mai mare religie din Ungaria, cu o cincime dintre populația adultă care se declară membrii ai acesteia. Papa Francisc va folosi vizita sa in Ungaria drept platforma pentru a creste implicarea Bisericii Catolice in viata comunitara.

Vizita va permite liderului Bisericii Catolice sa ofere sfaturi spirituale și moralitate publicului ungar, precum și să discute despre importanța aplicării principiilor creștinismului în managementul problemelor economice și sociale ale țării. Strategia sa se axează pe asigurarea unei economii solide și protectia drepturilor cetățenilor, respectând cu atenție credințele spirituale și principiile morale tuturor religiilor.

Papa Francisc va adresa si atatea alte subiecte

Totodata, Santo Padre va adresa și alte subiecte, cum ar fi creșterea cheltuielilor educaționale, sănătatea și asigurarea securității cetățenilor. Cu ajutorul discursului său spiritual și politic discursiv, Papa Francisc își propune să promoveze pacea și cooperarea internațională. Părintele va susține că solidaritatea și toleranţa sunt inevitabile pentru dezvoltarea și crearea unei societăți dinamice, în care orice cetățean să aibă dreptul de a trăi într-un mediu care îi respectă valorile și poziția.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Papa va vizita Ungaria pe fondul unor opinii divergente despre război, migranți

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×