Pictori abstracti celebri care au eliberat lumea artei

Pictori abstracti celebri care au eliberat lumea artei

Pictura abstractă a păstrat mereu legătura cu realitatea, oferind cunoscătorilor lanţuri de felul în care arta poate fi utilizată pentru a explora emoţional ființa umană și complexitatea universului. Aceste forţe ilustrative, adeseori în esenţă geometrice, realizează un simbol al lumii exterioare organismelor vii, și se caracterizează prin forţa miraculoasă a libertăţii și descoperirii. Există o serie de mari pictori abstracti care au eliberat lumea artei și au inspirat o generaţie intreagă de artisti. Aici sunt câteva dintre cele mai cunoscute:

1. Piet Mondrian

Unul dintre cei mai cunoscuţi pictori abstracti, Piet Mondrian (1872-1944) a format mare parte din stilul minimalismului din secolul XX. El a experimentat mai întâi cu impresionismul francez, apoi a preluat câteva idei din artele flamande. Poate cel mai faimos lucru al lui Mondrian, desenat intre 1940 și 1944, este „Broadway Boogie-Woogie”, care folosește un set distinctiv de culori primare.

2. Mark Rothko

Mark Rothko, (1903-1970) sa născut în Lituania, a emigrat în Statele Unite ale Americii, atunci când avea un an de vârstă. El a fost în general recunoscut pentru lucrările sale experimentale. Acestea au variat în dimensiuni și forme, de la imaginea sa emblematică, rombul în care negrii, griul și portocaliul se îmbină într-o combinaţie uimitoare. Acesta a fost amprentat pe lucrarea sa, o sinteză a speranței, credinței și a lumii esenţial, trimițând mesaje profunde despre libertatea personală și împotriva depresiei.3. Wassily Kandinsky

Wassily Kandinsky, (1866-1944) cunoscut ca autoarea unei noi abordări a artei abstracte, a studiat artele la Universitatea din Moscova, iar apoi a înfiinţat o școală de artă în Germany. Acesta era obsesionat de ideea muzicii și a gândirii ce susținea că formele și culorile se pot combina pentru a crea sentimente universale. Lucrarea sa „Ritmul celor 8 culori”, în care se petrec schimbări de culori, eliberând spirite fascinante și lumini albe, și-a dovedit eficacitatea.

4. Joan Miró

Joan Miró (1893-1983) s-a născut în Barcelona, iar lucrările sale incluse picturi și sculpături, cu utilizarea elementelor clasice precum desene, cercei și speciale. Opera sa a evoluat în timp, de la suprafațele decorative și arhitecturale, la arta abstractă, la ceea ce a rezultat în cele din urmă cunoscută sub numele de psihedelic. „Stâncile" sale sunt o parte esenților a artei care aspiră să exprime, până la limita incredibilă a percepțiilor umane, sentimentele și gândurile subconștiente. Acestea intregesc ceea ce Miró a numit „zeul extatic" - acela de a îmbrăca în imagini imposibil de exprimat în cuvinte.

The Dark Knight: Filmul care a redefinit genul de supereroi Te-ar putea interesa si: The Dark Knight: Filmul care a redefinit genul de supereroi

5. Robert Motherwell

Robert Motherwell (1915-1991) a fost unul dintre pionierii mișcării abstracte în America. El a pus bază pentru artele opt-paisprezece prin pictura pe care a explorat delimitarea, motivul semnificației, și experimentat a încercat să încălzească formele geometrice. Faimoasa sa operă „Ongoing Man”, care poate fi găsită la muzeul de moderna și contemporană din Philadelphia, este aceea care a fost asociată cu ideea sărbătorii libertății.

6. Jackson Pollock

Jackson Pollock (1912-1956) a fost considerat unul dintre cei mai mari abstractiști. Acesta și-a exprimat sentimentele și conceptele prin arta sa, efectuând gesturi codificate și cerrceul cu care a pornit, folosind un flux spontaneous de natură emoțională și spirituală. Ele se referă la latura sa interioară ieșită mai mult decât ceea ce era în realitate.

Yoko Ono pastrate apoi flacara acestei conceptii abstracte prin manifestarea sa de spirit și libertate în cadrul artelor performante sau instalații. Ea folosește artele pentru folosirea ființei artistice și pentru a reflecta socio-politica și cultura.

Totuși, în aceste ori când artele devin mai comerciale și visul de eliberare din partea artei abstracte se pierde, această libertate poate fi recuperată prin gândire și acțiune. Astfel, atunci când privim la arta abstractă, ne putem înșira visurile și lupta pentru libertate, ca un simbol vital pentru spiritul modern.

Care sunt marii pictori abstracti celebri? Iată mai jos o enumerare cu cei mai bine cunoscuţi pictori abstracti:

  1. Piet Mondrian
  2. Mark Rothko
  3. Wassily Kandinsky
  4. Joan Miró
  5. Robert Motherwell
  6. Jackson Pollock
  7. Yoko Ono

Aceşti mari pictori abstracti care au eliberat lumea artei au oferit o valoare incalculabilă generațiilor noastre și ne-au încurajat să gândim în direcții și soluții inovatoare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Pictori abstracti celebri care au eliberat lumea artei

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×