Picturi ale femeilor: privire artistică asupra femeilor prin istorie

Picturi ale femeilor: privire artistică asupra femeilor prin istorie

Casele de producție de film au încetat să se concentreze doar pe bărbați, iar femeile au devenit mai visibile și mai echilibrate în jocurile istoriei. Așa cum au făcut-o de-a lungul timpului mai mulți artiști, picturile au reflectat această schimbare și s-au concentrat pe prezentarea rolului feminin în diverse contexte. Prin urmare, picturile au păstrat o perspectivă artistică asupra femeilor prin istorie.

Definirea Femeilor Picturate

Femeile pictate sunt reprezentări artistice ale femeilor într-o varietate de contexte, în opinia mea. Aceste reprezentări excelează în medii traditionale precum portretele lui Gustav Klimt si Manet, dar aceste imagine pot fi realizate și în stiluri care nu sunt neapărat tradiționale, cum ar fi cubistul lui Picasso și surrealismul lui Frida Kahlo. Acestea ofera vizitatorilor o pune lumea interioară și poate progresa vizualizarea rolului feminin în societate.

Rolul Picturilor în Reflectarea Rolului Femeilor

Rolul picturilor în reflectarea rolului femeilor are o istorie de mai multe secole. În scenografia de mai devreme, femeile erau adesea înfățișate sub forma modelului feminin „perfect”: femeile erau de obicei înclinate mai mult spre idealurile creative și mai puțin îngrijorate de body shaming. În alte cuvinte, artistii de la începutul istoriei reprezentau în mod prețios idealul femeii (de exemplu, Venus Capitolina și aurora), înlocuind corpul feminin real cu acela al lui Aphrodite din Grecia Antica. Acest ideal feminin simboliza frumusețea, dar și alte decențe morale, cum ar fi puterea, curajul, loialitatea și statutul social.Istoria Femeilor în Picturi

De-a lungul istoriei, picturile care reflectă femeile sau reprezintă femeile au evoluat în mare parte pentru a se conforma vremurilor și schimbărilor sociale. După modernismul, imaginea idealizată a femeilor a fost înlocuită cu reprezentări mai realiste, care reflectau elementele sociale și politice specifice unei epoci.

Perioada Barocului (1600-1725)

În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, picturile care reflectau femeile se concentrau pe idealul feminin și pe aprecierea lui Aphrodite. Venus Capitolina, pictată de artistul Antonio Canova, a exemplificat fascinația clasică a artistilor pentru imaginea ideal femeii. Canova, împreună cu alți artiști, s-a concentrat asupra feminității, exprimându-și clar interesul pentru trăsăturile și trupul feminin, în operele lor. Exemple includ:

Artiști celebri ai Japoniei ale căror povești te vor inspira! Te-ar putea interesa si: Artiști celebri ai Japoniei ale căror povești te vor inspira!
 • „Venerea de Urbino” de Tiziano și „Nudul cu mănuși roșii” de Tintoretto

 • „Toaleta de baie a femeii” de Rubens și „Dulci amintiri” (Memoria felițe) de Rembrandt

 • „Venere cu oglinda” de Velasquez și „Iubirea lui Cupidon” de Murillo

Realismul femeii (1850-1920)

În 1865, criticii de artă au încurajat artiștii să se concentreze mai mult asupra femeilor care trăiesc în lumea reală și să schimbe perspectivele lor despre femei și feminitate. La sfârșitul perioadei Victorians, picturile feminine au devenit mai mult decât doar idealuri feminine. Ei au ilustrat echilibrul dintre corpuri și feminitate și au scos în evidență sarcinile și lupta constantă a femeilor pentru independență.

Unii dintre cei mai remarcabili artiști ai acestei perioade includ:

 • Gustav Klimt, pentru operele sale cum ar fi „Judith și Holopherne” și „Sărutul”

 • Édouard Manet, pentru „Femeie singură pe un balcon” și „Nud Peony”

 • Pierre-Auguste Renoir, pentru „Maicile Zâmbitoare” și „Ursule”

 • John Singer Sargent, pentru „Madame X” și „Simplu și complicat”

Modernismul (1920-1960)

În cadrul modernismului și al artei contemporane, mulți le au respins idea realiste a femeilor și au început să exprime ceva mai profund despre statutul actual al femeii și despre rolul său activ în societate. În acest sens, artiștii 'au explorat și au prezentat concepte inovatoare despre feminitate și au adâncit înțelegerea modului în care corpul feminin este perceput. Aceste perspective inovatoare și progressive au fost prezentate în picturi asemănătoare naturalismului și realiticului.

Surrealismul

Un alt curent care a exaltat arta feminină și feminitatea în general a fost surrealismul. Acest stil s-a concentrat pe prezentarea mediului feminin și a subliniat efectul emoțional al grației, talentului și puterii feminine. Exemplele notabile includ:

 • „Autoritrațul” al lui Frida Kahlo

 • „Leda și strutul” de Salvador Dali

 • „Două femei înotând” de René Magritte

 • „Interiorizarea” de Meret Oppenheim

 • „Midnight Soleil” de Yves Tanguy

 • „Dean of Beauty” de René Magritte


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Picturi ale femeilor: privire artistică asupra femeilor prin istorie

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×