Picturi cubiste celebre care arată tranziția în mișcare

Picturi cubiste celebre care arată tranziția în mișcare

Pictura cubistă a intrat în istoria artelor ca una dintre cele mai populare curente artistice din secolul XX. Stilul artistic armonizează anumite repere ale unei scene alcătuite din geometrii într-un decor geometrizat, acceptând stilul unei persoane care vezi anumite obiecte și subiecte în mișcare. Cu abilitatea sa de a merge, sărind și călătorind între detaliile unei imagini, stilul cubist oferă privitorului o perspectivă nouă asupra lucrurilor. Dintre toate operele celebre realizate în stilul cubist, mai jos prezentăm o selecție dintre cele mai cunoscute și iconice picturi care arată tranziția în mișcare.

1 Les Demoiselles d’Avignon, de Pablo Picasso

Les Demoiselles d'Avignon a fost primul tablou cubist adevărat, realizat de Pablo Picasso în 1907. Această pictură a fost una dintre cele mai mari învârteli ale artei în istorie și a afectat direct cursul artistic al secolului XX. Figurile depinte sunt dispuse geometric, ceea ce crează o imagine interesantă de mișcare. Aceste femei au ceva foarte exotic și exuberant în formele și mărimile lor. Acestea se îmbină și se încrucișează între ele într-un ritm copleșitor.

2 Violon și pahar de vin, de Juan GrisMonumentul cel mai iconic al perioadei geometrice cubiste al lui Juan Gris, Violon și pahar de vin, a fost realizat în 1913. Această pictură se îmbină perfect cu mișcarea și vibrația plasate în caracteristicile geometrice ale picturei, oferind publicului o veritabilă explozie de energie din complexitatea liniilor și unicitatea armoniei. În același timp, această imagine simbolizează relaxarea și bucuria.

3 Sticlă, fruct și castron de Pablo Picasso

Această vibrantă și colorată operă de artă a lui Pablo Picasso a fost realizată în 1912. Parcursul odihnitor al subiectului este amortizat de reliefuri vibrante ale elementelor prezente în tablou, creând un senzație plină de relaxare. Lucrarea Sticlă, fruct și castron reflectă o mișcare fluidă și calmă.

4 Ma Îmbrăcată, de Georges Braque

Această pictură a fost realizată de către Georges Braque în 1909 și este considerată a fi una dintre cele mai reprezentative lucrări ale stilului cubist. Ma Îmbrăcată simbolizează foarte bine o mișcare odihnitoare. Subiectul din centrul operei de artă este foarte simplu, dar caracteristicile și calitățile sale creează o emoție profundă și puternică.

Picturi celebre de Leonardo da Vinci: istorie și influență Te-ar putea interesa si: Picturi celebre de Leonardo da Vinci: istorie și influență

5 Premeditare, de Georges Braque

Premeditare, realizată de Georges Braque în 1910, este o pictură evocatoare a misterului și a mișcării. În această operă, coloanele se îmbină într-un mod criptic și misterios, iar geometriile și linia sunt îmbinate cu proprietate. Acesta este un exemplu perfect al „mișcării interioare”, pe care artistul a reușit să o obțină într-un mod foarte realist și plin de mișcare.

6 Personalitatea lui Portrait, de Árpád Szenes

Pictura lui Portrait Personality, realizată de Árpád Szenes în 1921, are la bază stilul geometrizat al picturii, dar oferă privitorului o perspectivă diferită. Această pictură este o metaforă a mișcării, unde prezența liniilor și a curbelor nu au nimic în comun cu făcutul ochii. Se simte aici o mișcare interioară, un sentiment de tranquilitate și odihnă.

7 Dejun pe iarbă al lui Juan Gris

Dejun pe iarbă al lui Juan Gris este pictura pură a mișcării. Acesta este un tablou viu și colorat, realizat în 1911. Arta lui Simbolizează încercarea de a surprinde în pictură sentimentul de mișcare al unei persoane care se culcă pe iarbă. Nu este o imagine statică, ci o ilustrare a misterului mișcării și a vibrației sentimentelor de libertate.

8 Masa de picnic de Georges Braque

Masa de picnic al lui Georges Braque este o imagine clasică a picturii, realizată în 1912. Această operă de artă arată tranziția unei mese în mișcare, unde obiectele sunt prezentate ca figurativ manipulând un spațiu tridimensional, oferind o imagine animată cu o persoană prezentă în fața mesei.

9 Les Joueurs de cartes, de Pablo Picasso

Les Joueurs de cartes de Pablo Picasso a fost realizat în 1912, pictând o scenă bună simț cu personajele sale într-o mișcare relaxată. Coloanele verticale, în poziții rigide și geometrice, oferă o imagine statuară, împreună cu o mișcare spirituală a subiectului. Această imagine a creat o amestecare de sentimente și sentimente care să atragă privitorul către abilitatea artistului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Picturi cubiste celebre care arată tranziția în mișcare

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×