Picturi suprarealiste celebre de Pierre Roy

Picturi suprarealiste celebre de Pierre Roy

Artele suprarealiste sunt cele care au influentat lumea si au schimbat modul in care oamenii privesc lumea de la inceputul secolului XX. Unul dintre cei mai simbolici artisti ai acestui curent artistic a fost Pierre Roy, originar din Quebec, care a dezvoltat stilul sau caracteristic suprarealismului, prezentand imagini emotionante, magice si captivante. In cele ce urmeaza vom dezbate putin mai detaliat aceste picturi, avand in vedere mostenirea lasata si valoarea lor istorica.

Cine a fost Pierre Roy?

Pierre Roy era cunoscut ca si "Jean-Paul Riopelle", si astea fiind numele sau artistic functional. Nascut in 1923 in Quebec, acesta s-a alaturat grupului de avangarda canadiana Sun-Painters (in traducere: "pictorii de soare"). In 1949, artistul se stabilea in Franta, cea care avea sa devina destinatia sa preferata si aproape ancora sa, pentru o mare perioada din viata sa. Acesta a fost premiat cu titlul de Comandor al Ordinului Artei si Literaturii, recunoastandu-i-se importanta si meritul pentru contribuţia sa la cultura si arta moderna.Picturile suprarealiste ale lui Pierre Roy

Stilul sau distinctiv al suprarealismului i-a adus artistului celebrul sau tratament al culorilor, extrem de impresionant, prin care el exprima sentimente si idei filosofice. Acesta fusese influentat de stilul artelor abstract expressioniste germane si franceza. In picturile sale, Roy folosea culori vii, fluide, care se contopeau si se imbina intre ele, reusind sa isi inspire oamenii privitori sa viseze.

Una dintre cele mai cunoscute picturi ale lui Pierre Roy este impresionanta sa lucrare din 1960, intitulata "Tete D'Oiseaux". Aceasta prezinta un mix interesant de forme si culori, care reflecta dragostea acest artist pentru lumea la care se raportase el. De asemenea, alte picturi celebre ale lui Roy, care se numara printre preferatele sale si mai revivalizate ale suprarealismului, sunt:

Tablouri celebre de Mark Rothko Te-ar putea interesa si: Tablouri celebre de Mark Rothko

• "Jeune Femme Aux Cheveux Rouges", o forma enigmatica si intruzivie prezentata intr-o lumina dramatica și profunda, ce atrage privitorul;

• "L'Oiseau qui embrasse a mer" ("Pasarea Imbratisand Marea"), care sa dovedeste capacitatea artistului sa incante ochiul spectatorului cu o rara combinatie de forme si culori;

• "Femme Aux Fleurs", o combinatie de frumusete si spectacol, acesta imagine iesind in evidenta prin tratamentul culorilor si transparitea in care anumite pete sunt pictate.

Aceste si alte picturi ale lui Roy au captat audienta prin lumea sa picturala vesela si colorata, care oferea o delectare reala si o calatorie in admitandu-l pe acela sa se bucure de un moment.

Pierre Roy a avut un model important si a schimbat modul in care lumea priveste arta. Picturile sale suprarealiste sunt inca prezente in lume, gratie familiei sale si anumitor colectii de arta din toata lumea care au pastrat aceasta arta si l-au fagaduit pe artistul sa ramana in amintirile lor. Aceste creatii captivante de asemenea ne rasfa in imaginar si realizeaza un vis care nu poate fi copiat prea usor de alte supracreatii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Picturi suprarealiste celebre de Pierre Roy

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×