Poate anxietatea să provoace dureri în piept?

Poate anxietatea să provoace dureri în piept?

Anxietatea poate avea o serie de simptome despre care este bine sa stii, inclusiv dureri in piept. Stresul si inutilitatea poate cauza dureri in piept, iar anxietatea poate produce anxietate, frică excesivă, teamă și panică într-o persoană. În acest articol vom discuta despre cât de des poate anxietatea sa provoace dureri in piept și ce remedii sa utilizezi pentru a ameliora simptomele.

Ce este anxietatea și cum provoacă dureri in piept?

Anxietatea este o stare prelungită de îngrijorare sau de teamă. Acest sentiment de nesiguranță inexplicabilă și nejustificată te poate cuprinde fără niciun motiv aparent și încordare în întregul corp. Aceste sentimente nu sunt critice sau neplacute, dar provoaca tensiune în corpul tău suficientă pentru a te face să simți disconfort sau durere. Atunci când te afli într-o situație anxioasă, corpul tău se comportă asemănător cu când suferi o agresiune. Stimulează eliberarea unor hormoni stresului cunoscuți sub numele de cortizol și adrenaline, care provoacă inima sa bata mai repede și tensionează mușchii. Acest lucru poate provoca amorțeală in brațe sau în stomac, dureri de cap, tensiune musculară, dureri de urechi sau dureri în piept.

Cât de des poate anxietatea provoca dureri în piept?



Nu există niciun fel de regulă în ceea ce privește frecvența cu care anxietatea provoacă dureri în piept. Unii oameni nu vor experimenta niciodată această stare, iar alții o pot face în mod regulat. Unele persoane pot experimenta perioade limitate de disconfort pe parcursul câtorva săptămâni, iar altele pot obține perioade mai lungi de stare de disconfort. Unele persoane se vor îmbolnăvi în mod regulat, iar altele își pot extinde simptomele asupra durerii in piept, care vor continua sa persiste timp de câteva luni. Acest lucru face ca anxietatea să fie o boală încă în curs de învățare și să nu poată fi tratată prin o singură rețetă.

Care sunt cauzele durerii din piept cauzate de anxietate?

Există mai mulți factori care pot contribui la durerea in piept cauzată de anxietate. Unele cauze comune includ tensiunea musculară, hiperexcitabilitatea simpatică, deficiența de vitamine și minerale, alimentația defectuoasă, stilul de viață sedentar sau fumatul. De asemenea, factorii psihologici, cum ar fi stresul, anxietatea și fricile, pot provoca, de asemenea, dureri in piept prin exacerbarea simptomelor fizice subiacente.

Poate o somiera sa te scape de durerile de spate? Iata raspunsul specialistilor! Te-ar putea interesa si: Poate o somiera sa te scape de durerile de spate? Iata raspunsul specialistilor!

Cum pot ameliora durerea în piept cauzată de anxietate?

Există numeroase modalități prin care poți ameliora durerile in piept cauzate de anxietate. În primul rând, este recomandat să adopti un stil de viață sănătos. Acest lucru include exerciții regulate și o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine și minerale. Cu toate acestea, există și alte remedii care pot fi utile:

  1. Practicarea exercițiilor de relaxare, cum ar fi yoga, stretchingul sau meditația. Acestea pot ajuta la reducerea anxietății, a stresului și a tensiunii musculare.

  2. Utilizarea terapiei cognitive behaviorală (TCB) pentru a ne înțelege propriile sentimente și crearea unor strategii de coping pentru a trata anxietatea.

  3. Utilizarea medicației pentru a reduce anxietatea. Unele medicamente, cum ar fi SSRI-urile și anxioliticele, se hrănesc cu eficace pentru a se lupta cu anxietatea.

  4. Consultarea unui terapeut profesionist care poate oferi asistență și sfaturi pentru a gestiona stresul și anxietatea.

  5. Examinarea simptomelor fizice și tratarea oricăror probleme medicale mascate pe care le poate prezenta împreună cu anxietate. Există cazuri în care durerile in piept cauzate de anxietate pot fi de fapt tulburari cardiace.

  6. Obținerea suficientei odihne și somn reparator și evitarea tuturor stilurilor de viață nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul de alcool.

  7. Intervenția de către un specialist în anxietate care poate ajuta la prevenirea și controlul simptomelor. Acest lucru poate include terapia, tratament medicamentos sau chiar grupuri de sprijin care pot ajuta la gestionarea stresului și anxietății.

Anxietatea poate fi o afecțiune extrem de neplăcută, care poate cauza o serie de simptome fizice, inclusiv dureri in piept. Desi anxietatea si durerile in piept nu pot fi tratate in mod direct, aplicarea unor metode eficiente poate ajuta la prevenirea sau ameliorarea simptomelor. Acestea includ adoptarea unui stil de viață sănătos, practicarea exercițiilor de relaxare, obținerea suficientă odihnă și somn și folosirea terapiei cognitive comportamentale, a terapiei, a medicamentelor și a grupurilor de sprijin. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Poate anxietatea să provoace dureri în piept?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×