Poate visul lucid să fie rău pentru tine?

Poate visul lucid să fie rău pentru tine?

Visul ludic este o forma de visare in care oamenii isi conștientizează visarea și au controlul asupra visului. Acest lucru le permite sa interactioneze cu visele și sa ia decizii in acestea. Visul ludic poate fi foarte captivant și o experienta extrem de interesanta pentru cei ce il utilizeaza. Desi visul ludic este cu certitudine o experiența pozitiva, exista intrebari despre cat de sănătos sau nu este pentru tine. Companii precum Apple, Google si Facebook folosesc chiar aceste tehnici, asa ca nu mai este o intrebare daca sunt prea departe sau nu, ci este intrebarea „poate fi rau pentru tine?” Acest articol va oferi informatii generale despre ce este visul ludic si va examina in detaliu cat de bine poate fi pentru sanatatea ta.

Ce este visul ludic?

Visul ludic sau visarea consienta este o forma de visare in care oamenii recunosc ca viseaza și pot controla visele lor. In aceste vise, oamenii sunt capabili sa isi amintesc traseul, sa ia decizii și chiar sa redenumeasca obiectele și persoanele. Deoarece cei care merg la vis lucid au un anumit grad de control asupra visului, ei pot controla visele pentru a se bucura de experiente fantastice sau chiar uimitoare. De asemenea, ei pot folosi visul ludic ca un mod de a se relaxa și de a invata cum sa reactioneze mai bine la stres și la provocarile vietii de zi cu zi.Potențialul unei vieti mai bune prin visul ludic

Chiar si oamenii care nu sunt obisnuiti sa foloseasca visul ludic pot vedea avantajele sale. Este o tehnica care poate fi folosita pentru a te ajuta sa iti imbunatati viata in unele moduri:

• Inspirație creative: Visul ludic poate fi folosit pentru a gasi lumina creativă care te-ar ajuta sa iti aplici idei noi la situatii de afaceri, cariere sau chiar vieti personale. Visul ludic te poate introduce in lumea misterioasa perestrelor si te poate face sa experimentezi resursele tale creative necunoscute pana atunci.

• Experiente spirituale: In unele culturi, visul ludic este considerat o metoda de a gasi intelepciune si directionare spirituala. Acest lucru poate fi adevarat si pentru cei care sunt atenti extravazării interioare provocate de visul ludic.

• Abilitati de marketing: Visul ludic poate ajuta cei care lucreaza in marketing sa-si imagineze concepte si sa creeze campanii de publicitate. Acest lucru se poate face prin punerea in practica a abilitatilor creative si prin initierea campaniilor de publicitate in fantasme.

• Abilități de relaxare: Visul ludic poate ajuta oamenii sa se relaxeze in situatii stresante și sa obțină controlul asupra sentimentelor de anxietate și neliniste. Pentru cei care se pot relaxa si se pot concentra pe puterea lor interioara, visul ludic poate fi un mod excelent de a reduce stresul și anxietatea.

Cadouri deosebite pentru un botez de neuitat Te-ar putea interesa si: Cadouri deosebite pentru un botez de neuitat

• Abilitati de invatare: Visul ludic poate fi un mijloc foarte bun de a invata si de a imbunatati abilitatile. Acesta poate fi folosit pentru a experimenta si antrena un numar mai mare de abilitati in fata acelorași situatii.

Sunt visele ludici rău pentru tine?

Dupa cum s-a aratat mai sus, visul ludic nu este neaparat rau pentru tine. Cu toate acestea, inseamna ca exista anumite efecte secundare si riscuri potențiale pe care oamenii ar trebui sa le considere inainte de a incepe sa utilizeze visul ludic. Acestea includ:

• Oboseala: Cele mai multe persoane raporteaza ca experienta de visare intr-un vis ludic poate epuiza si creste oboseala. De asemenea, oboseala poate persista chiar si dupa revenirea in stare constienta.

• Câștigarea în greutate: Unii cercetatori au constatat ca visarea prelungita poate creste apetitul, ceea ce poate duce la cresterea in greutate. Acest lucru poate fi problematic în special în cazul persoanelor care tin cont de calorii sau se straduiesc sa gaseasca modalitati de a-si controla greutatea.

• Hallucinatii:Dupa cum e clar, visul ludic se afla destul de aproape de halucinatii sau stari modificate de constienta. Acest lucru poate fi putin riscant si trebuie sa fie luat in considerare atunci cand se practica visul ludic.

• Stare emotionala schimbata: Cu toate acestea, cea mai mare problema in practicarea visului ludic este ca poate schimba starea emotionala a unei persoane, in special daca se petrec mulți ani de visare constienta.

• Pericolul dependenței: De asemenea, se recomanda ca persoanele sa nu se aventureze prea adanc in visul ludic deoarece exista potentialul dependentei. Oamenii sunt mereu in cautare de vise mai bune, astfel incat sa se aventureze in situatii mai putin favorabile.

Desi visul ludic aduce numeroase avantaje si poate fi utilizat pentru a imbunatati calitatea vietii, exista si unele efecte secundare si riscuri. Acestea includ oboseala, stari emotionale schimbate, cresterea in greutate si chiar dependenta. De aceea, cei care practica visele ludice ar trebui sa fie extrem de atenti si sa isi limiteze perioada de visare. Cu toate acestea, experienta visului ludic poate fi pozitiva si beneficiile sale pot fi foarte atractive pentru cei care il utilizeaza cu discernamant.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Poate visul lucid să fie rău pentru tine?

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×