Principalele modalități prin care AI schimbă angajarea

Principalele modalități prin care AI schimbă angajarea

Inteligența artificială (AI) a schimbat peisajul de angajare într-o măsură majoră. Cercetările au arătat că unele afaceri sunt o mare șansă pentru angajatori să îmbunătățească procesul de recrutare, menținându-l ușor și eficient.

AI poate acționa în diferite moduri, de la scanarea CV-urilor și a dosarelor medicale la mai bine identificarea și recrutarea talentelor. În acest articol, discutăm despre principalele modalități prin care AI schimbă angajarea.

Sintetizarea CV-urilor

Sortări, selectări și filtrarea CV-urilor pot fi acum realizate cu usurință și eficiență cu ajutorul AI. Acest lucru a facut elicotarea CV-urilor o activitate rapidă pentru angajatori, cu speranța de a le oferi doar acele candidaturi relevate în puncte cheie. Cu toate acestea, riscul de a exclude candidați potențiali din procesul de recrutare este încă prezent. Prin urmare, angajatorii trebuie să folosească această tehnologie în mod responsabil.

Intelligența artificială face posibilă efectuarea unor scanări rapide ale CV-urilor numeroaselor candidați. In loc de citirea manuală a tuturor CV-urilor, AI poate citi fiecare CV și poate compara și găsi jobul ideal pentru fiecare candidat, în funcție de cerințele jobului.Programarea interviurilor

Programarea interviurilor poate fi destul de provocatoare. Angajatorii trebuie să se asigure că toți candidații sunt programați la momentul potrivit și au disponibilitatea corectă. Procesul poate lua o mulțime de timp pentru a programa fiecare interviu, astfel încât toată lumea poate fi disponibilă în același timp. Acest lucru le poate lua chiar și zile întregi de efort angajatorilor.

Acesta este un proces pe care AI il poate realiza rapid și eficient. Platformele AI programare interviuri pot determina disponibilitatea și preferințele de timp pentru candidați, trimitând apoi confirmări în câteva secunde. Acest lucru va economisi o mulțime de timp angajatorilor și va face procesul mai eficient și mai precis.

Evaluarea performanței

Evaluarea angajatilor este un proces delicat care necesită o situație etică și corectă. Fără monitorizarea atentă și corectă, angajatorii pot crea nevoi și presiuni prea mari asupra angajaților. Această metodă ar fi de înțeles din perspectiva performanței, dar s-ar putea să nu fie corectă din punct de vedere moral.

5 preparate pe care trebuie să le încerci la Roma, primăvara Te-ar putea interesa si: 5 preparate pe care trebuie să le încerci la Roma, primăvara

AI poate ajuta la evaluarea angajaților prin monitorizarea permanentă a performanței individuale. Utilizând algoritmi și date digitale, AI poate analiza în detaliu modul în care angajații și-au interacționat cu clienții, asigurând o evaluare corectă și obiectivă a angajaților.

Procesul de candidare

Procesul de candidare poate fi considerat uneori dificil și derutant. Angajatorii sunt în căutarea unor modalități mai eficiente de a derula candidaturile lor, astfel încât să poată selecta și angaja persoanele potrivite pentru post.

AI-ul poate juca un rol important în transformarea procesului de aplicare. Chatbotii AI pot fi programați să răspundă la întrebările candidatului și să furnizeze informații despre jobul aplicat, astfel încât să asigure un flux constant de informații candidatului. Acest lucru poate reduce presiunea angajatorilor și poate crește rata de candidare la jobul respectiv.

Analiza Feedback-ului

După ce angajații sunt selectați, feedback-ul pe care angajatorii îl primesc este foarte important. AI poate analiza acest feedback al angajaților și poate identifica tratamentul corect și potrivit pe care angajații îl merită. Acest lucru va ajuta angajatorii să știe care sunt satisfacția angajaților și cum pot fi îmbunătățite relațiile cu angajații existenți.

AI poate fi folosit, de asemenea, pentru a influența și schimba comportamentele angajaților în moduri pozitive. Acest lucru poate îmbunătăți modul în care angajatorii își tratează angajații și le poate oferi factorii potriviti pentru a se simti îngrijiți și motivați.

Cautarea Locului de Muncă

Motorul de cautare tradițional poate fi aproape imposibil de utilizat când vine vorba de căutarea unui loc de muncă. In mod tradițional, angajatorii depun anunțuri pentru joburile lor pe diferite site-uri web și speră ca cei potriviti sa se aplice. Pe lângă acest lucru, angajatorii ar putea avea nevoie să găsească și alte persoane potrivite pentru job care nu se potrivesc cu descrierea postului.

AI poate simplifica procesul de căutare a candidatului potrivit prin descifrarea descrierilor postului și prin oferirea unor alte sugestii relevante pentru job. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Principalele modalități prin care AI schimbă angajarea

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×