Principalele Surse De Finanțare Pentru Întreprinderi

Principalele Surse De Finanțare Pentru Întreprinderi

Există mai multe metode prin care întreprinderile pot obţine finanţare. Fiecare tip de finanţare vine, însă, cu o anumită sursă şi constrângeri. Cu alte cuvinte, există mai multe tipuri de finanţări pentru întreprinderi, fiecare având propriul regim de aplicare şi documentare. În acest articol, vom discuta despre principalele surse de finanţare disponibile pentru întreprinderi.

Finanţare prin datorii

Cel mai frecvent, întreprinderile primesc finanţare sub forma de credite sau credite acordate de instituţii financiare. Aceste credite sunt utilizate, de obicei, pentru a cumpăra bunuri sau a finanţa investiţii. Acest tip de finanţare acordă întreprinderilor posibilitatea de a cumpăra bunuri sau materiale şi de a se echilibra pe termen lung prin plata dobânzilor. În plus, întreprinderile primesc de obicei un termen generos de plată sau un imprumut garantat, pentru a-şi construi un istoric bun de plată.

Finanţare bazată pe acţiuni

Întreprinderile pot folosi finanţarea bazată pe acţiuni odată cu intrarea pe piaţa capitalului. Acesta poate veni de la investitori individuali sau de la companii specializate care se numesc venture capital. La acest tip de finanţare, întreprinderile oferă o parte din investiţia lor în schimbul capitalului. Aceste acţiuni sunt apoi oferite pe piaţa bursieră pentru a obţine finanţare. Acest tip de finanţare poate oferi întreprinderilor resurse limitate, dar presupune că se oferă anumite drepturi asupra deciziilor la nivel de management.Finanţare bancară

Finanţarea bancară se referă la finanţarea obţinută prin intermediul băncilor. Băncile oferă împrumuturi întreprinderilor, în funcţie de istoria de plată a acestora şi de prezentarea proiectului de investiţii în mod adecvat. Cu toate acestea, băncile oferă împrumuturi favorabile pentru întreprinderile cu istorie solidă de plată şi cu garanţii solide.

Finanţare guvernamentală

În multe ţări, guvernul oferă finanţare întreprinderilor prin intermediul unor program. Aceste programe sunt utilizate, de obicei, pentru a sprijini companiile cu produse sau servicii inovatoare. Aceste finanţări pot veni sub forma de burse sau granturi, în funcţie de nevoile întreprinderii. De asemenea, programul poate incluzi suport preferential la obţinerea de împrumuturi bancare sau la cumpărarea de materii prime sau echipamente.

Sfaturi Pentru Economisirea Banilor Pentru Cumpărături Pe Amazon Te-ar putea interesa si: Sfaturi Pentru Economisirea Banilor Pentru Cumpărături Pe Amazon

Finanţare subvenţionată

Multe întreprinderi pot primi finanţare subvenţionată pentru proiecte sprijinite de guvernasi. Acestea se referă, de obicei, la proiecte care au un impact global sau social. În plus, acest tip de finanţare poate veni, de asemenea, sub formă de impozite scăzute sau bonuri de consum. Subvenţiile guvernamentale pot fi oferite, de asemenea, pentru proiecte educaţionale, culturale sau pentru infrastructură.

Finanţare prin crowdfunding

Crowdfunding-ul este o modalitate modernă de finanţare a tuturor tipurilor de întreprinderi. Aceasta se face prin intermediul unor platforme online specializate unde utilizatorii pot să se alăture, să cumpere acţiuni sau să investească în proiecte care li se par interesante. Această platformă se adresează întreprinderilor mici, care beneficiază de un succes instantaneu în marketuri și expuneri foarte limitate.

Finanţare prin vânzarea de bunuri sau servicii

Întreprinderile pot folosi, de asemenea, vânzarea de bunuri sau servicii pentru a obţine finanţare. Această este o modalitate de a obţine fonduri foarte rapidă, cu ajutorul căreia se poate acoperi costul cu materii prime, salarii sau alţi cheltuieli. Deoarece aceste bunuri sau servicii sunt livrate direct către clienţi, întreprinderile se pot concentra pe dezvoltarea relaţiei cu acestia pentru a obţine rezultate mai bune.

Finanţare de la proprietari

Finanţarea de la proprietari se referă la finanţarea obţinută direct de la proprietarii de business. Aceste proprietari pot decide dacă vor investi propria lor avere în afacerea sau nu. În plus, proprietarii de business pot, de asemenea, să folosească resursele lor deosebite pentru a obţine finanţare, precum limbile străine şi istoricul profesional. De asemenea, proprietarii pot obţine alte surse de finanţare prin intermediul contactelor lor.

Finanţare prin angajarea de personal

Finanţarea prin angajarea de personal se poate realiza prin oferirea de salarii în avans. Acest tip de finanţare se poate realiza printr-o asociere cu o altă organizaţie care poate oferi salarii mai mari dectbrutului celor care lucrează pentru întreprinderea respectivă. În plus, această asociere poate permite obţinerea de profituri din vânzarea produselor către aceeaţi organizaţie sau din încurajarea angajaţilor să-şi cumpere produsele întreprinderii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Principalele Surse De Finanțare Pentru Întreprinderi

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×