Proteine ​​grozave pentru mâncăruri fără carne

Proteine ​​grozave pentru mâncăruri fără carne

Proteinele sunt esențiale pentru o alimentație sănătoasă. Oamenii au la dispoziție zeci de surse de proteine și, în acest articol, scopul este să vă facem cunoscute proteinele grozave care nu au la bază carnea. De fapt, majoritatea mâncărurilor fără carne sunt pline de o surpriză bogată în proteine.

I. Avantajele consumului de proteine fără carne

Stilul de viață fără carne poate fi unul sănătos dacă urmați dieta corespunzătoare și urmați orice o sfaturi de nutriție pe care le oferă specialiștii. Consumul de proteine fără carne oferă numeroase avantaje pentru sănătatea noastră și a planetei noastre. Un prim avantaj este că proteinele interacționează cu organismul nostru, furnizând fibre solubile și necesare, vitaminele A și E precum și o gamă largă de minerale.

De asemenea, aceste proteine fără carne sunt surse bune de energie și au conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol, ceea ce le face mai puțin probabil să aibă efecte nocive asupra sănătății. Proteinele complete fără carne conțin un amestec de aminoacizi esențiali și sunt aurul nutritionistului. Mai mult decât atât, ele sunt o alegera mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât produsele animale, reducerea numărului de animale ucise pentru produsele alimentare ajutând la reducerea disfuncțiilor ecologice cauzate de agricultura industrială.II. Cele mai bune surse de proteine

Nucile și semințele

Odată ce ați luat decizia să vă modificați dieta pentru a include sănătos surse fără carne de proteine, nu puteți ignora nucile și semințele. Acestea sunt împrăștiate cu proteine, minerale și vitamine și sunt extrem de ușor de integrat în preparate. Gustul și textura lor aromată și crocantă fac din ele un deliciu sănătos. Cele mai comune semințe nutritive și nucile cu conținut bogat în proteine sunt semințele de in, semințele de susan, nucile de pin, nucile macadamia, nucile karari, semințele de dovleac și semințele de floare levantica.

Leguminoasele

Un alt grup alimentar plin de proteine sunt leguminoasele. Acestea sunt cunoscute drept gustări bogate în proteine și sănătoase, fiind adesea sugerate persoanelor cu diete vegetariene sau vegane. Leguminoasele conțin proteinele, glucidele, grăsimile, fibrele și mineralele - cum ar fi fierul, calciul, magneziul, fosforul și zincul.

Remedii la domiciliu pentru gripa stomacala Te-ar putea interesa si: Remedii la domiciliu pentru gripa stomacala

Leguminoasele sunt însă, de asemenea, extrem de versatile, ceea ce le face ușor de adăugat în dieta ta, fie că alegeți să gătiți potrivit rețetelor tradiționale sau să experimentați cu rețete noi. Cel mai bun exmplu de leguminoase folosite pe scară largă în pregătirea mâncărurilor fără carne sunt fasolea, mazărea, năutul, lintea și soia.

Soia

Soia este o sursă excelentă de proteine fără carne și, din cauza originei sale asiatice, este folosită mai ales în bucătăria asiatică. În plus față de rolul său nutritiv, soia este crudă și poate fi folosită în produse precum supe, sosuri și alte preparate. Acest aliment poate fi de asemenea pregătit fără prea mari eforturi, oferind o surpriză plină de proteine chiar și în dieta veganilor.

Quinoa

Quinoa este, de asemenea, destul de popular ca aliment vegetarian, deoarece este plină de proteine și fiind fierbinte. Quinoa este un aliment fierbesc, fiind cam două ori mai mare decât alte grâne. Acest aliment are densitate nutritivă mare și conține o gamă largă de vitamine și minerale.

Șuncile vegetale

Șuncile vegetale sunt un alt produs familiar, bogat în proteine, total fără carne și adesea produs din soia sau glutenul de grâu. Acestea sunt adesea gătite în așezări vegetariane sau vegane și se pot adăuga în salate sau sunt un ingredient ideal la prepararea felurilor de mâncare.

III. Rețete cu proteine fără carne

Rețeta Smoothie verde

Acest smoothie verde include ingrediente sunătoase cum ar fi avocado și spanac și are o mulțime de proteine vegetale. Blenderele sunt cea mai bună modalitate de a prepara acest smoothie, astfel încât toate nutrienții să se amestecore perfect.

Ingrediente:

• ½ avocado

• 1 banana medie

• 1 ceasca de spanac proaspat

• 1 cească de lapte de migdale

• 1 linguriță de semințe chia

• 1 ling


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Proteine ​​grozave pentru mâncăruri fără carne

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×