Remedii acasă pentru durerea corporală și sfaturi de prevenire

Remedii acasă pentru durerea corporală și sfaturi de prevenire

Durerea corporală poate fi fizică sau mentală și poate fi cauzată de o gamă largă de factori, cum ar fi accidentări sau boli, stres sau îmbătrânirea. Deși există medicamente și alte tratamente convenționale disponibile, sunt optiuni naturale, incluzând remedii de la domiciliu și sfaturi de prevenire, care sunt eficiente în a reduce durerea, preveni recurența sau diminua impactul mental asupra stării generale de sănătate și bunăstare.

Iată câteva remedii la domiciliu și sfaturi de prevenire pe care le puteți lua în considerare pentru a reduce durerea corporală și a vă îmbunătăți starea de sănătate și bunăstare.

  1. Acupunctura și Acupresiunea

Acupunctura și acupresiunea sunt practici vechi de mii de ani folosite în special în medicina chineză pentru a trata durerea, în mod particulara durerea muscular-sceletica cronica. Acupunctura implică introducerea acelor de dimensiuni mici în piele pentru a trata o varietate de afecțiuni în timp ce acupresiunea implică masarea anumitor puncte din corp pentru a trata durerea. Aceste tehnici pot fi eficiente în a reduce durerea și, de asemenea, pentru a reduce stresul și anxietatea, care poate contribui la durere.  1. Exerciții de izometrie

Izometria poate fi eficientă în reducerea durerii. Exercițiile de izometrie sunt exerciții statice în care mușchii sunt încordați pentru a contracara forța aplicată pe o articulație sau grupe musculare, fără a produce o mișcare. Făcând izometris, țintiți anumite grupe musculare și le țineți contractate pentru a reduce durerea și pentru a vă îmbunătăți starea de sănătate și bunăstare, fără a crește deteriorarea țesuturilor.

  1. Medicina Fitoterapie

Una dintre cele mai vechi și mai populare forme de remediu pentru durere, medicina fitoterapie se bazează pe folosirea extractelor de plante și a altor substanțe de origine botanică pentru a reduce durerea și inflamația. Unele dintre remediile populare din medicina fitoterapie ar trebui sa includă:

• Turmeric - poate fi utilizat pentru a reduce inflamația și durerea arthritis.

• Afine - poate amorti durearea și inflamația artritei.

• Ginkgo - a fost dovedit că reglează fluxul sanguin și este utilizat pentru a trata durerea.

Puterea vitaminelor: Beneficii pentru o sănătate optimă Te-ar putea interesa si: Puterea vitaminelor: Beneficii pentru o sănătate optimă

• Castraveti - a fost utilizat de secole pentru a trata durerea și inflamația.

4.Terapia Fizică și Ocupațională

Terapia fizică și ocupațională sunt tehnici de tratament folosite pentru a ușura durerea și pentru a îmbunătăți flexibilitatea, mobilitatea, forța și coordonarea. Acestea pot fi eficiente pentru a trata durerea in parte din datorita variabilelor exercitiilor și programelor de exerciții personalizate pe care terapia fizică și ocupațională le oferă. Exemple diferite de tehnici de terapie fizică și ocupațională pot include, de exemplu:

• Masaj terapeutic

• Diferite tipuri de terapie manuală

• Exerciții de amplificare și intrări

• Exerciții de revenire la activitate

• Programul de antrenament al pacientului

  1. Autogrefe de Transplant și Celule Stem

Autogrefele de transplant și celulele stem au câștigat popularitate în ultimii ani datorită impactului lor pozitiv în ameliorarea durerii și îmbunătățirea mobilității pacienților. Transplantul de autogrefe implică transferul de țesuturi și celule de la o zonă dureroasă a corpului de la un pacient și transplanta într-o altă zonă. Celulele stem, de asemenea, pot ajuta la vindecarea durerii și inflamației prin stimularea procesului de creștere și regenerare.

Sfaturi pentru prevenirea durerii

Prevenirea durerii la domiciliu poate fi o metodă eficientă de a îmbunătăți starea de sănătate și bunăstare și limitarea numărului de evenimente care cauzează durere. Iată câteva sfaturi de prevenire:

• Dormiți suficient - Somnul este vital pentru recuperare și regenerare. Asigurați-vă că obțineți cantitatea adecvată de somn în fiecare noapte.

• Exercitați fizic regulat - Activitatea fizică, cum ar fi alergarea, înotul, ciclismul, fitnessul și yoga pot fi foarte sănătoase și ajută la prevenirea accidentărilor.

• Reduce stresul - Stresul poate contribui la durere fizică și mentală. Exercițiile de relaxare, cum ar fi meditația, respirația profundă sau yoga sunt metode eficiente de a reduce stresul.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Remedii acasă pentru durerea corporală și sfaturi de prevenire

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×