Remedii eficiente acasă pentru a trata dezechilibrul hormonal

Remedii eficiente acasă pentru a trata dezechilibrul hormonal

Dezechilibrul hormonal poate fi frustrant și sperăcios, și poate duce la simptome, cum ar fi stresul, oboseala cronică, anxietatea și creșterea în greutate. Cu toate acestea, mâinile noastre nu sunt legate. Există o mulțime de remedii la domiciliu pe care le puteți încerca pentru a ajuta la remedierea dezechilibrului hormonal și pentru a îmbunătăți simptomele. Discutați cu un medic înainte de a încerca orice remediu acasă pentru a vă asigura că sunt adecvate pentru starea și circumstanțele dvs.

Ce sunt hormonii?

Hormonii sunt substanțe chimice produse în organismul nostru și se transmit de-a lungul sistemului nostru. Ele joacă un rol important în numeroase procese, inclusiv în reglarea temperaturii corpului, a schimbării sezoniere și a metabolismului. Dezechilibrul hormonal înseamnă că există o desincronizare în producția de hormoni și această desincronizare poate provoca simptome si disconfort precum stresul, anxietatea, oboseala cronică și creșterea în greutate.

Cum tratăm dezechilibrul hormonal acasă?

Hei! există remedii eficiente pe care le puteți încerca în confortul propriului dvs. cămin pentru a trata dezechilibrul hormonal. Acestea includ:

 1. Stea trează. Dormitul prea puțin sau prea mult poate dezechilibra hormonii, deoarece creierul are nevoie de un program de somn stabil pentru a separa hormonii. O recomandare curată pentru adulți este de 7-9 ore pe noapte, iar această perioadă va ajuta la menținerea echilibrului hormonal și a stării mentale de bine.

  
  
  
 2. Gătiți-vă mâncăruri sănătoase. Alimentele sănătoase sunt reprezentate de alimente bogate în capitolul fibre și proteine, precum și legume, fructe și pește. Reducing alimentele bogate in zahăr și grăsimi nesaturate și limitând alcoolul va ține în aceeași măsură corpul și mintea echilibrată.

 3. Excercițiu fizic regulat. Exercițiul fizic regulat poate face minuni pentru dezechilibrul hormonal deoarece el sporește producția de endorfine, care sunt hormoni ai fericirii și au un efect calmant asupra organismului. Exercițiul va ajuta de asemenea și la menținerea poftei de mâncare sub control și la combaterea anxietățiihormonilor.

 4. Eliminarea stresului. Stresul poate dezechilibra un sistem hormonal dinamic și ar trebui evitat oricum. Activități cum ar fi meditația, călcarea în rând cu psihologia pozitivă sau yoga pot ajuta la reducerea sau eliminarea stresului și a anxietății.

  Cum să scapi de carii: Remedii acasă de urmat Te-ar putea interesa si: Cum să scapi de carii: Remedii acasă de urmat
 5. Ia suplimente nutritive. Unele persoane cu dezechilibru hormonal au trăit beneficii prin luarea suplimentelor pe bază de plante, cum ar fi maca Root, Ashwagandha și Teiul. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua aceste suplimente pentru a vă asigura că sunt potrivite pentru starea și circumstanțele dvs.

 6. Limitarea expunerii la toxine. Localurile, substanțele chimice de curățenie și produsele cosmetice conțin un numar de produse chimice care sunt suspectate de producerea hormonilor dăunători. Reducerea sau eliminarea expunerii la aceste substanțe chimice va ajuta la menținerea unui echilibru hormonal sănătos.

 7. Muzica si aromoterapia. Muzică liniștitoare și aromoterapie pot ajuta atât la controlul emoțiilor, cât și la menținerea dezechilibrului hormonal. Multe persoane gasesc muzica de relaxare în special relaxantă, iar unele plante pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății.

 8. Nu fuma si evita drogurile. Fumatul și consumul de droguri pot avea un efect negativ asupra echilibrului hormonal, astfel încât reducerea sau eliminarea acestora poate contribui la reducerea simptomelor asociate cu dezechilibrul.

 9. Ascultați-vă corpul. Minimizarea auto-judecății și creșterea acestor trăsături pozitive sunt abilități importante de învățat în tratarea dezechilibrului hormonal. Ascultați-vă corpul și ascultați ce are de spus, deoarece acest lucru va contribui în mare măsură la menținerea echilibrului hormonal.

 10. Respectați programul dvs. La fel ca somnul, și planificarea unei rutine regulate este esențială pentru echilibrul hormonal. Respectați strict următorul plan și includeți odihna și divertismentul pentru a vă ajuta să vă schimbați din modul muncii în modul divertismentului.

Remediile acasă descrise mai sus pot fi utile pentru tratarea dezechilibrului hormonal, în cazul în care acestea sunt discutate mai întâi cu medicul. Fiecare persoană are nevoi și stări unice, astfel încât orice informații privind starea dvs. trebuie să fie discutate atât cu medicul, cât și cu consultanții în sănătate sau specialișt


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Remedii eficiente acasă pentru a trata dezechilibrul hormonal

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×