Remedii eficiente la domiciliu pentru a îndepărta ceara în siguranță

Remedii eficiente la domiciliu pentru a îndepărta ceara în siguranță

Ceara este folosită de-a lungul secolelor pentru îndepărtarea părului nedorit. Există patru tipuri principale de ceara: ceara caldă, ceara rece, ceara de sudura și ceara de epilare. Acesta poate fi folosit cu succes pentru a îndepărta suplimentar părul, dar poate fi dificil să-l îndepărtați în siguranță de pe suprafețele pe care acesta a ajuns. Deoarece multe dintre soluțiile de curățare comercială sunt costisitoare și nu sunt prea bune pentru mediu, iată câteva remedii eficiente pentru a îndepărta ceara la domiciliu în siguranță.

Cum scapam de ceara pe pereti, mobilier si alte suprafete

  1. Pregatire:

Pentru început, trebuie să luați măsuri pentru a preveni răspândirea întinderea cearșafurilor și ați recomandat ascunderea suprafețelor înainte de încercarea oricăror remedii. Apoi, lăsați ceara să se usuce complet înainte de începerea operatiunii de curatarea suprafetelor. Acest lucru va face curățarea cearii mult mai ușoară.

  1. Solutii ieftine si simple de eliminare a cearii:

A. Vopsea: Dacă ceara s-a găsit pe suprafața mobilierului, luați puțină vopsea la culoarea și dați o lovitură ușoară de vopsea peste porțiunea cu ceara de pe suprafața mobila. Apoi, lăsați vopseaua să se usuce, iar ceara ar trebui să se îndepărteze de pe mobilier.B. Alcoolul: Un alt remediu poate fi alcoolul de rufe. Se recomandă să se folosească alcool cu concentrație mare pentru a îndepărta mai eficient ceara de pe suprafețele sensibile la căldură. Se presara alcoolul pe suprafata si se lasa sa actioneze cateva minute. Apoi, cu un burete curat, îndepărtați ușor resturile de ceară de pe suprafața mobila.

C. Ulei și bicarbonat de sodiu: Se amesteca 3 parti de ulei cu 1 parte bicarbonat de sodiu și se aplica amestecul pe suprafața cu ceară. Utilizati o mătură cu peri moi pentru a îndepărta amestecul cu ulei și bicarbonat de sodiu de pe suprafața mobilierului.

D. Ulei de măsline: Se poate aplica ulei de măsline pe suprafața mobilierului și se lasa sa actioneze câteva minute după care se îndepărtează ușor ceara de pe mobilier.

Top 20 de plante vindecatoare (efecte si beneficii pentru sanatate) Te-ar putea interesa si: Top 20 de plante vindecatoare (efecte si beneficii pentru sanatate)
  1. Solutii pentru îndepărtarea cearii de pe alte suprafete:

A. Folia de plastic: Se poate folosi o foaie de folie de plastic pentru a încălzi supașa ceară înainte de a o îndepărta. Folia de plastic trebuie folosita înconjurat de crengi apropiate care trebuie lăsate sub ceara pentru a încălzi gradat și ușor porțiunea dorită pe care trebuie să îndeparteze ceara.

B. UV sau televizor LED: Acest lucru poate ajuta la încălzirea cearii în siguranță pe mai multe suprafețe. Puneți lumina sau imaginea LED la o distanță sigură de suprafața afectată de ceara.

C. Ulei de cocos, alcool și bicarbonat de sodiu: Se amestecă 3 parti alcool, 2 parti ulei de cocos și 1 parte bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă. Se aplică pasta pe suprafața ceară și se lasă să acționeze sub forma unei paste ușor încălzite. Se recomandă să se șterge superfeta cu o cârpă umedă dupa îndepărtarea cearii.

D. Alcool etilic și criofoamă: Se amestecă alcoolul etilic cu criofoamă, produsul finit se aplică pe porțiunea de ceară și se lasa sa actioneze câteva minute. Apoi, se îndepărtează ușor ceara de pe suprafața afectată.

  1. Solutii putin mai agresive:

A. Acetonă: Acesta poate fi folosit ca un remediu pentru îndepărtarea cearii, dar trebuie folosită în siguranță, întotdeauna trebuie să se acorde atenție sporită la curățarea suprafețelor sensile. Acetonă poate ajuta la curățarea cearii de pe suprafața mobilierului sau a altor suprafețe sensibile.

B. Bicarbonat de sodiu sau sare: Se poate folosi bicarbonat de sodiu și sare pentru a îndepărta ceara mai rapid de pe suprafețe. Se amestecă cei doi ingrediente și se adaugă apă cât să se formeze o pastă. Se aplică pasta pe suprafața ceara și se lasa sa actioneze aproximativ 45 de minute. Apoi, masati usor suprafata pentru a indeparta ceara.

C. Solvent pentru ceara: Acesta permite îndepărtarea cearii fără a se agrava suprafețele sensibile. Se poate folosi un strat subțire de acetat sau eter etilic pentru a-ți ajuta în curățarea cearii.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Remedii eficiente la domiciliu pentru a îndepărta ceara în siguranță

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×