Remedii la domiciliu pentru gripa stomacala

Remedii la domiciliu pentru gripa stomacala

Gripa stomacală este o afecțiune virală comună cauzată de o varietate de virusuri incluse în familia Norovirusului. Aceasta poate fi întâlnită în majoritatea nivelurilor economice și la toate grupurile de vârstă. Boala este adesea însoţită de simptome neplăcute, cum ar fi dureri de stomac, crampe abdominale și vărsături, și durează de obicei câteva zile. Deși nu există un remediu special pentru gripa stomacală, există unele remedii la domiciliu care ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor și la accelerarea procesului de vindecare.

Ce este Gripa Stomacala?

Gripa stomacală sau gastroenterita acută este o boală infecțioasă cauzată de o infecție virală. Principalele cauze incluse intr-un virus norovirus, rotavirus, astrovirus, adenovirus și calicivirus. Există însă și alte cauze, cum ar fi enteropatogenele și bacteriile care pot conduce, de asemenea, la gripa stomacală.

Simptomele pot include diareea, vărsături, crampe abdominale, febră și greață. Chiar și după ce simptomele s-au rezolvat, unii oameni pot fi încă obosiți sau pot prezenta simptome precum dureri de cap și dureri în mușchi.

În mod obișnuit, simptomele ar trebui să se rezolve în câteva zile. Persoanele cu simptome severe de gripă stomacală sau care sunt la risc de complicații ar trebui să consulte medicul.De ce avem nevoie de remedii la domiciliu pentru gripa stomacala?

Gripa stomacală poate fi extrem de neplăcută, iar simptomele deseori pot interfera cu activitățile obișnuite ale unei persoane și poate afecta serios starea sa de bine. Unele persoane consideră că o atenție la domiciliu și anumite remedii pot ajuta la rezolvarea simptomelor neplăcute ale gripei stomacale și la accelerarea procesului de vindecare.

Conform specialiștilor, unul dintre principalele obiective ale tratamentului la domiciliu este să se mențină nivelul de hidratare, să se aline durerea cauzată de simptome, să se mențină nivelul de energie al persoanei și să se imbunatateasca starea sa de bine până ce toate simptomele se vor rezolva.

Ce sfaturi putem urma la domiciliu?

Iată câteva recomandări pe care le puteți lua în considerare dacă aveți gripă stomacală:

Sfaturi pentru un Crăciun mai sănătos Te-ar putea interesa si: Sfaturi pentru un Crăciun mai sănătos
  1. Bea multe lichide

Deoarece gripa stomacală poate cauza eliberarea, prin voma sau diaree, a unei cantități mari de lichide, este esențial să vă reîmprospătați stocurile. Cea mai bună opțiune este să beți apă și alte băuturi nezaharoase, cum ar fi ceaiul obișnuit sau ceaiul de mușețel, apă de cocos ​​sau sucuri naturale.

  1. Mănâncă mâncare usoară

În cazul în care nu aveți simptome precum voma sau diareea, este recomandat să mâncați alimente usoare, cum ar fi porii de legume sau piureuri, alimente uscate, precum biscuiții sau crackers, și alimente cu conținut ridicat de carbohidrați, precum cartofii, ovazul sau pastele. Încercați să evitați carnea sau produsele lactate, mai ales în primele etape ale gripei stomacale.

  1. Utilizați medicamente pentru a alina durerea

Durerile abdominale pot fi ameliorate cu folosirea unui antiacide sau a unor medicamente precum ibuprofenul sau paracetamolul. Totuși, trebuie să țineți cont de instrucțiunile medicului și ale etichetelor medicamentelor, înainte de a lua orice medicament.

  1. Fă-ți teme de îmbăiere cu apă caldă

Înlocuind comprese reci cu spălături calde, această metodă poate ajuta la repararea fluidelor și la relaxarea mușchilor. Pentru acest lucru, amestecați 3 linguri de sare comună în 12 căni de apă caldă și separați o cantitate în care să vă îmbăiați, în funcție de dimensiunea recipientului.

  1. Mergi la culcare și odihnește-te

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face atunci când aveți gripă stomacală este ca organismul să se odihnească suficient, astfel încât să se poate funcționa la capacitate maximă și să se poată face față oricăror simptome care ar putea apărea.

  1. Poartă haine moi și încălzește-te

Atunci când vă îngrijiti de straini, ar fi bine să purtati haine lejere si intime, care permit intr-o oarecare masura aerului sau caldurii sa circule pentru a ajuta organismul sa faca fata la gripa stomacala.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Remedii la domiciliu pentru gripa stomacala

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×