Cum sa organizezi o renovare a casei

Cum sa organizezi o renovare a casei

Renovarea locuintei este complexa si dificila, mai ales atunci cand renovati o casa intreaga. Renovarea intregii locuinte va poate bulversa viata, va pot incorda relatiile si va pot impozita bugetul. Dar acest lucru este echilibrat de perspectiva cresterii semnificative a valorii de revanzare, a unui spatiu de locuit mai mult si mai bun si a unei locuinte superbe in care iti va face placere sa traiesti.

Este important sa intelegi in ce te bagi atunci cand alegi o renovare completa a casei. O privire asupra elementelor si a fluxului de baza al unei renovari majore a casei va va oferi o idee despre ceea ce este implicat si va va ajuta sa planificati eficient proiectul.

Faceti clic pe Play pentru a afla cum sa va organizati renovarea casei

Proiectare si planificare

Fie ca este vorba de o schita pe o bucata de hartie sau de un set complet de planuri arhitecturale, incepeti cu o intelegere generala a obiectivelor dvs. si a modului in care le veti indeplini. Cel mai bine este intotdeauna sa corectati greselile in etapa de planificare, cu mult inainte ca remodelarea sa ia forma fizica.

Poate doriti sa va ocupati de unele dintre locurile de munca singur. Intocmeste o lista de baza a proiectelor de tip „do-it-yourself” si a proiectelor pe care vrei sa le faca profesionisti fata de cele pe care crezi ca ai dori sa le gestionezi. Cautati antreprenori si subcontractanti. De obicei, acestia sunt electricieni, instalatori, dulgheri structurali si companii de fundatii - majoritatea lucrarilor.

Important

In timp ce procesul descris aici este liniar, renovarea casei nu este liniara. Renovarile intregii case urmeaza aceasta naratiune generala. Dar multe dintre procese se suprapun usor sau complet sau se petrec in ordine inversa - toate din cauza necesitatii. Acest lucru este de asteptat.Proiecte preliminare

Este posibil sa nu puteti incepe renovarea casei pana la finalizarea altor proiecte. Toate sunt proiecte mari care trebuie facute mai intai pentru ca proiectele ulterioare sunt afectate de ele.

  • Fundatie si structura : Abordati fundatia si orice probleme structurale. Asigurati fundatia si efectuati reparatii majore ale fundatiei in zone precum peretii slabiti, grinzile si grinzile portante.
  • Acoperis : Reparati sau inlocuiti acoperisul pentru a proteja lucrarile de dedesubt.
  • Siding : Fixati sau inlocuiti siding. Daca sidingul este atat de deteriorat incat va permite infiltrarea apei, reparati sau inlocuiti sidingul. Daca nu este grav deteriorat, lasati-l pentru mai tarziu.
  • Ferestre : reparati sau inlocuiti toate ferestrele care sunt atat de deteriorate incat s-ar putea scurge apa in interior. Daca nu este grav deteriorat, lasati repararea sau inlocuirea ferestrei pentru mai tarziu in proces.

Finantarea

Asigurati-va ca aveti finantare pentru renovarea dvs. Proiectele cu o singura camera sau mai mici, cum ar fi remodelarea unei bai mici sau a unei bucatarii, vopsirea, pardoseala sau chiar construirea unei camere mici pot fi, probabil, finantate cu numerar. Renovarile intregii case sunt atat de mari, costisitoare si lungi incat de obicei este necesara finantarea externa.

Cele mai noi modele de fotolii din care sa alegi pentru confortul casei tale Te-ar putea interesa si: Cele mai noi modele de fotolii din care sa alegi pentru confortul casei tale

Imprumuturile negarantate pentru imbunatatirea locuintelor au de obicei o limita de imprumut de la 50.000 la 100.000 USD. Aceste imprumuturi tind sa se inchida rapid pentru debitorii calificati, dar au rate ale dobanzii mai mari decat imprumuturile garantate. HELOC-urile, sau liniile de credit cu capital propriu, sunt imprumuturi garantate care folosesc capitalul propriu ca garantie si au, de obicei, rate ale dobanzii mai mici decat imprumuturile personale, negarantate. .

Permise

Solicitati permise pentru locurile de munca pe care doriti sa le faceti pe cont propriu (daca este necesar). Daca angajati un antreprenor, probabil ca acesta se va ocupa de permisele pentru dvs., plus ca se vor intalni cu inspectorii in timpul procesului. Daca solicitati propriile permise, va trebui sa va gestionati singur toate aranjamentele: cererea, inspectiile si finalizarea permiselor (du-le pana la finalizare).

Demolare

Vei demola si elimina sectiuni din casa care vor fi inlocuite cu proiecte ulterioare. Aceasta este o intreprindere uriasa pe care multi proprietari o trec cu vederea pana la inceperea proiectului. Inchiriaza un container mare pentru deseuri. Demolati cu atentie toate sau unele dintre zonele casei care vor fi renovate. Demolati cat mai mult posibil daca nu veti locui in casa.

Avertizare

Aveti grija atunci cand demolati suprafete acoperite cu vopsea pe baza de plumb. Azbestul, care este adesea comun in casele mai vechi, poate fi si un pericol grav pentru sanatate. Este o idee foarte buna sa apelati la un profesionist pentru a va ajuta cu orice lucru care implica azbest sau vopsea pe baza de plumb.

Tamplarie structurala

Tamplaria care este in sprijinul altor lucrari este cunoscuta sub denumirea de tamplarie structurala. Acestea pot include mutarea peretilor, construirea de noi pereti, adaugarea de grinzi pentru a sustine o greutate mai mare la etaj, adaugarea de usi noi (sau indepartarea usilor existente), adaugarea de rame pentru ferestre noi de constructie sau marirea semnificativa a deschiderilor ferestrelor.

Multe dintre aceste proiecte pot fi intreprinse de un bricolaj intreprinzator, dar unele proiecte, cum ar fi marirea deschiderilor de ferestre, ar putea necesita expertiza unui antreprenor.

HVAC, electricitate si instalatii sanitare

HVAC, electricitatea si instalatiile sanitare sunt servicii vitale care trebuie instalate atunci cand peretii si tavanul sunt deschisi. Peretii si tavanele deschise faciliteaza pentru compania HVAC instalarea de conducte pentru incalzire centrala si aer conditionat si pentru electricieni si instalatori sa execute noi sisteme electrice si sanitare.

Peste 50 modele de coltare din care sa alegi pentru decorul perfect al casei tale Te-ar putea interesa si: Peste 50 modele de coltare din care sa alegi pentru decorul perfect al casei tale

Tip

In cele mai multe locuri, codul de constructie impune ca numai cei autorizati profesional sa faca lucrarile se pot ocupa de aceasta parte a renovarii. Verificati cu atentie cerintele din zona dvs.

Instalarea ferestrei

Instalarea ferestrelor, indiferent daca este vorba despre intreaga casa sau partiala, aproape intotdeauna joaca un rol intr-un proiect de remodelare a casei. Instalarea ferestrelor din constructii noi sau de schimb este, de obicei, cel mai bine facuta de profesionisti.

Izolatie si gips-carton

Inainte ca gips-cartonul sa se ridice, izolatia trebuie sa intre. Uitati-va la optiunile de izolare si planificati sa utilizati diferite tipuri pentru diferite zone ale casei. Veti avea nevoie de el in pereti si pod si s-ar putea sa le puteti face singur.

Tip

Inainte de a inchide peretii, veti avea nevoie de o a doua inspectie de la inspectorul electric (si poate de la inspectorul de instalatii sanitare). Iti vor da voie sa inchizi peretii.

Peretii vor fi acoperiti cu gips-carton, un proces in mai multe etape care implica agatarea, noroirea si slefuirea gips-cartonului. Repetati procesul de slefuire/slefuire pana cand suprafata este neteda si fara sudura. De obicei, va trebui sa te intorci o singura data. Aplicarea prea multa noroi de gips-carton, prea putin sau asezarea lui neglijent inseamna mai multe noroiari si slefuiri.

Tamplarie fina

Urmeaza tamplaria care nu este de sustinere: plinte, mulaje, ornamente in jurul ferestrelor si usilor si elemente incorporate, cum ar fi biblioteci sau colturi pentru micul dejun. Tamplaria fina ofera casei tale aceasta nota finala.

A picta

Aproape de sfarsitul proiectului, este timpul sa vopsiti peretii sau sa adaugati tapet. Multi proprietari de case se pot ocupa de lucrarile de vopsire a peretilor interiori, de agatat tapet, de vopsire a modelelor si a ornamentelor sau de colorare si etansare. Toate aceste finisaje de suprafata orientate spre detalii ar trebui sa fie unele dintre ultimele articole pe care le faceti in interior.

Instalarea podelei

Instalati pardoseala in casa. Alegeti laminat, lemn masiv de esenta tare, lemn prelucrat sau covor pentru diverse zone de zi si dormitor si vinil, gresie sau marmura pentru bai si bucatarii. Indiferent ce alegeti, planuiti sa instalati pardoseala cat mai tarziu posibil in procesul de renovare. Acest lucru va va salva suprafata podelei de daune semnificative.

Tip

Acoperirea podelei este un proiect de renovare a intregii case pe care proprietarii de case il asuma uneori pentru a economisi bani. Doar asigura-te ca esti la indemana si ca ai ajutor.

Lucrare exterioara

Lucrari la exteriorul casei. Instalati jgheaburi si siding. Luati in considerare renovarile exterioare care ar putea fi conectate la casa, cum ar fi adaugarea unei veranda sau a unei superi, sau adaugarea unui garaj sau a unei piscine decomandate.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Cum sa organizezi o renovare a casei

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×