Românii și pregătirile pentru Revelion

Românii și pregătirile pentru Revelion

A mai trecut un an, parcă mai repede decât toți ceilalți. Nu este niciun secret că românilor le place să petreacă și ce motiv mai bun de petrecere decât trecerea în noul an. Noaptea dintre ani este poate una dintre cele mai așteptate petreceri ale anului. Crăciunul este de sărbătorit alături de cei dragi, iar de Revelion, cei mai mulți dintre noi alegem cele mai festive outfit-uri și ne punem pe dansat.

Deși suntem în plină pandemie și nu putem organiza petreceri la fel ca înainte de venirea virusului COVID, românii încă aleg să sărbătorească atât cât se poate în noaptea dintre ani, respectând regulile de distanțare bineînțeles.

Cum aleg românii să achiziționeze toate cele necesare petrecerii dintre ani

În perioada de Revelion, magazinele fizice sunt încă pe primul loc când vine vorba de cumpărături.

Anul 2018 arată că în această perioadă a anului, românii au ales să facă cumpărături din magazine fizice în procent de 75% și cumpărături din mediul online în procent de 24%.Anul 2020 a resimțit o creștere procentuală vizând alegera românilor de a achiziționa produse din mediul online. Cumpărăturile au fost efectuate în mediul online au fost în măsură de 31% și 69% din magazinele fizice.

Cât despre anul 2021, este greu de făcut o aproximare, acest an fiind unul neprevizibil. Pandemia de Covid joacă un rol important în finanțele românilor. Faptul că salariile au scăzut în procent de 8% este de asemenea un factor negativ.

Codurile promoționale și achiziționarea de pachete turistice pentru Revelion

Datorită pandemiei de Covid și regulilor impuse național pentru combaterea virusului, petrecerea dintre ani nu se mai poate desfășura în același mod ca înainte, așa că românii care vor să petreacă în noaptea dintre ani, aleg să închirieze în grup o casă/cabană la munte, spre exemplu, pentru a putea petrece într-un spațiu restrâns.

În ultimii ani, românii au descoperit o modalitate și mai ieftină de a cumpăra vacanța dorită, și anume, prin utilizarea de coduri promoționale.

Cele mai bune instrumente de afaceri gratuite pentru startup-uri Te-ar putea interesa si: Cele mai bune instrumente de afaceri gratuite pentru startup-uri

Conform site-ului de coduri promoționale Promo-codes, în anul 2020, românii au ales să folosească astfel de coduri promoționale în măsură de 66% pentru achiziționarea de pachete turistice pentru perioada Revelionului, 28% pentru comandarea de articole vestimentare și de încălțăminte, iar restul de 6% pentru procurarea de băuturi alcoolice.

Această evoluție a utilizării de coduri promoționale a fost remarcată și în Republica Cehă. Versiunea cehă a platformei de coduri promoționale promo-codes.cz, arată că populația Cehiei are o mentalitate similară românilor atunci când aleg să utilizeze aceste coduri. Spre exemplu, aceștia aleg să cumpere articole vestimentare în procent de 48%, pachete turistice în raport de 33%, băuturi alcoolice în procent de 11%, iar pe ultimul loc se clasează produsele cosmetice cu o valoare de 8%.

Cum își împart românii bugetul în perioada Revelionului.

Nu este de mirare că principalele cheltuieli în perioada de Revelion sunt efectuate pe pachete turistice, articole vestimentare, alimente și băuturi alcoolice.

Conform statisticilor prezentate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc, în noapte dintre anii 2019 și 2020, românii au cheltuit aproximativ 44 de milioane de euro pe vacanțe și pachete turistice. 

Conform acelorași statistici, a fost înregistrat un număr de peste 170.000 de turiști în această perioadă, cu 2,5% mai mult decât în anul precedent. 

Cât despre anul 2020, este greu de făcut aproximări clare din aceleași motive precizate mai sus, pandemia de Covid, diminuarea salariilor cu 8% și scumpirea energiei. Rămâne de văzut dacă românii vor avea același buget ca în anii precedenți.


Ce nota merita acest Articol:
Marius

Marius - Bucuresti, 30 ani

Am terminat Facultatea de Informatica in Bucuresti, si am continuat sa ma specializez in domeniul IT urmand si un Master pe acest profil. Cel mai mult imi place sa invat lucruri noi si sa fiu mereu in pas cu noile tehnologii in acest domeniu. Hobby-urile mele sunt baschetul, plimbarile in natura. In momentul de fata, sunt specialist IT, si incerc sa aprofundez pe cat de mult posibil acest domeniu, fiind in permanenta informat, pentru a deveni un profesionist. 

Nu sunt Comentarii la Românii și pregătirile pentru Revelion

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×