Rusia și-a bombardat propriul oraș, spune Ministerul Apărării

Rusia și-a bombardat propriul oraș, spune Ministerul Apărării

Un incident incredibil și îngrijorător s-a petrecut în Rusia joi, 30 iulie, când Ministerul Apărării al țării a confirmat că forțele armate au bombardat orașele Kurgan și Chelyabinsk fără să anunțe în prealabil. Incidentul a murit cinci civili și a rănit alți patru, explică Ministerul Apărării.

Incidentul a scos în evidență intensificarea controalelor militare ale Rusiei, care a efectuat exerciții militare fără preaviz în orașele sale. Oamenii de știință avertizează că operațiunile militare sporite pot crea tensiuni în toată lumea.

Bombele aruncate asupra orașelor au fost lansate de avioanele militare rusești, care au efectuat mai multe exerciții de bombardament fără să anunțe în prealabil cetățenilor. ​​Populația locală a fost luată prin surprindere, iar autoritățile nu au avut suficient timp să-i pregătească pe oameni pentru a să se protejeze.

Incidentul s-a întâmplat cu două zile înainte de programarea unor alte exerciții de mare amploare cu un buget de 74 miliarde de dolari, care era oricum planificate de Ministerul Apărării pentru luna august. Aceste evaluări majore se așteaptă să continue și țările vecine vor fi vigilente și pregătite pentru a evita provocări în legătură cu operațiunile militare rusești.Istoria Rusiei și Conflictului militar

Rusia a fost pe deplin implicată în mai multe conflicte militare de-a lungul secolelor, conflictului între sârbii și otomani și războiul de răscumpărare ruso-japonez din 1905 fiind doar câteva dintre multele conflicte în care țara a fost implicată.

Ultimele două decenii au adus o nouă dimensiune relației internaționale dintre Rusia și țările din regiune, incluzând țara înscrisă în războiul din Ucraina în 2014. Acest război a scos la iveală mai multe probleme de securitate în regiune, în special disputa dintre Rusia și Ucraina.

În prezent, relațiile dintre țările vecine s-au deteriorat într-un asemenea mod încât există o îngrijorare reală că neintelegerile dintre țări se pot intensifica cu conflicte militare și sancțiuni internaționale pot fi impuse.

Poti conduce un scuter electric? Ce spune legislatia? Te-ar putea interesa si: Poti conduce un scuter electric? Ce spune legislatia?

Implicațiile incidentului și răspunsul Rusiei

Implicațiile incidentului sunt imense, deoarece aceasta a demonstrat incă o dată disprețul față de siguranță și bunăstarea populației susceptible la torpedarea obiectivelor militare.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării a afirmat că incidentul a fost "un nefericit accident" și a promis că vor fi luate toate măsurile de prevenire necesare pentru a evita evenimente similare în viitor și a oferit compensații persoanelor înrăutățite de incident.

De asemenea, forțele armate ruse au declarat că au luat măsuri pentru a revizui planificările exercițiilor și au anunțat că vor revizui strict politicile și procedurile de siguranță pentru a asigura gerilor civili că se vor lua în considerare considerațiunile lor și că se vor respecta drepturile lor.

Ce se așteaptă pentru viitor?

În ciuda acestui incident, Rusia nu privește spre retrogradarea militară. Se pregătește să se alăture și să preia controlul unor operațiuni militare regionale mai mari și cred că se vor îmbunătăți porțiunile armei de luptă.

Statele vecine se tem de o altă escaladare a încordărilor militare. Cu toate acestea, ei se vor asigura că există măsuri de prevenire în timpul exercițiilor militare rusești, astfel încât să se evite repetarea evenimentelor tragice ca acestea.

Astfel, speculând asupra viitorului, se poate presupune că haosul din 30 iulie a adus o schimbare mai profundă în atitudinea Rusiei față de conflictele militare și că acel haos poate fi un utilitar de bun simț pentru toate părțile implicate. Se poate spera că aceste incidente vor fi evitate în viitorul apropiat, în timp ce statele Rusiei și vecine stau mâinile împreună pentru a asigura pacea în regiune.

Incidentul de la Kurgan și Chelyabinsk a stârnit discuții și îngrijorări privind sistemul militar rus și felul în care guvernul abordează politicile de siguranță. Fiecare țară are dreptul constitutional la asigurarea siguranței sale, dar asta nu trebuie să fie făcută la costul vieților civile.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Rusia și-a bombardat propriul oraș, spune Ministerul Apărării

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×