San Francisco abrogă boicotul statelor anti-LGBT

San Francisco abrogă boicotul statelor anti-LGBT

San Francisco, oraș important pe coasta de vest a Statelor Unite, a anunțat că abrogă boicotul statelor care discriminează oamenii LGBTQ. A fost un pas înainte pentru mulți dintre cei care trăiesc și lucrează în oraș și o mișcare importantă în direcția abrogarea discriminării tuturor oamenilor, indiferent de orientarea lor sexuală. Această abrogare face parte din o continuă luptă pentru drepturile persoanelor LGBTQ și se alătură deciziilor similare luate deja de alte orașe și de statul California.

Istoricul Boicoturilor Statelor Anti-LGBTQ

De când a început această mișcare s-a înregistrat o evoluție în ceea ce privește drepturile persoanelor LGBTQ. Totuși, în momentul de față avem boicoturi împotriva lor în unele state din SUA, iar acestea trebuie abrogate. În 2016, San Francisco și-a angajat opoziția față de boicoturile statelor anti-LGBTQ printr-o rezoluție intitulată „Rezoluția 160937 bazată pe boicotarea statelor anti-LGBTQ”. Rezoluția a interzis orice angajări noi sau renunțări a fondurilor către acele state și agenții de lucru care sancționează persoanele gay și lesbiene.San Francisco Abroga Boicotul Statelor Anti-LGBTQ

Pe 6 aprilie 2021, primarul orașului San Francisco, London Breed, a anunțat că are de gând să abroge rezoluția din 2016 care a interzis angajarea sau alocarea de fonduri către statele care discriminează persoanele LGBTQ. Cu toate acestea, el a menționat că city council trebuie încă să voteze și să aprobe această măsură.

Numeroase afaceri din Hong Kong, ingenuncheate de masurile anti Covid-19 Te-ar putea interesa si: Numeroase afaceri din Hong Kong, ingenuncheate de masurile anti Covid-19

Primarul a declarat că San Francisco este angajat în lupta anti-discriminare și că ceea ce a făcut va stimula schimbarea în alte state și se va alătura campaniilor pe scară largă, cum ar fi Equality for All și Human Rights Campaign. Breed consideră că abrogarea este un semnal important și o mișcare în direcția dreptății pentru toți oamenii LGBTQ.

Având în vedere că San Francisco a fost una dintre primele călătorii pe drumul către drepturile omului LGBTQ, abrogarea boicotului statelor anti-LGBTQ reprezintă un pas important pentru cetățenii săi și se alătură eforturilor din ultimii ani de a lupta împotriva discriminării persoanelor din această comunitate.

Legislația împotriva Discriminării Persoanelor LGBTQ

În SUA, pe nivel de stat există legi care interzic discriminarea persoanelor din comunitatea LGBTQ. Acestea variind de la permiterea legală a legalizării căsătoriei între persoane de același sex, până la restricții de discriminare pe bază de orientare sexuală în locurile de muncă, educație și sănătate.

Câteva dintre legea anti-discriminare a SUA de pe nivel de stat includ:

• Legea Iowa Nondiscrimination Act, care interzice discriminarea pe bază de orientare sexuală și identitate de gen în locurile de muncă.

• Legea Massachusetts împotriva discriminării, care interzice discriminarea pe bază de orientare sexuală și identitate de gen în locuri de muncă, de cazare și educație.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la San Francisco abrogă boicotul statelor anti-LGBT

Raspunde corect la intrebarea:
Ce culoare are cerul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×