Sare neagră: Potențiale beneficii pentru sănătate, tipuri și multe

Sare neagră: Potențiale beneficii pentru sănătate, tipuri și multe

Sare neagră, cunoscută în limba japoneză și chineză drept „shio koshian” sau „shijireh”, este într-adevăr o veche comoară culinară și de sănătate. Aceasta poate fi utilizată pentru a condimenta preparatele tale pentru a-ți aduce un gust și mai mare, dar prețuită foarte mult pentru beneficiile sale de sănătate. Sarea neagră este unul dintre potentialele sale secrete ascunse pentru sănătate, care sunt utilizate de mii de ani prin sudul Japoniei și zonele coastale ale Chinei. Iată câteva dintre beneficiile sale potențiale pentru sănătate, tipurile sale, modurile în care o poți adăuga în alimente și multe altele.

I. Ce este sarea neagră?

Sarea neagră este un produs mare de sare extras din mare prin evaporarea procedurii de sare de norocel și uscarea solului salin, prelucrat apoi în uscătoare cu cărbune de bambus. Acesta provine de obicei din regiunile de coastă de la unele mări, de exemplu, marile vestică și Chiny, de regulă de la afluxurile marilor coaste precum și de la depunerile de sare lake. Atunci când extractia se face complet, culoarea sa devine una neagră rezistentă și este uscată în saloane speciale până ce se usucă complet. Aceasta se presară de obicei înainte de masa sau se adaugă în alimente, iar acest lucru se face pentru că este scumpă.II. Beneficii potențiale ale sării negre pentru sănătate

Sarea neagră este recunoscută ca fiind sursa unei mese sănătoase de minerale, vitamine și antioxidanți și poate prezenta multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre afirmațiile despre beneficiile sale de sănătate:

  1. Poate ajuta la reducerea nivelului de sodiu: Având în vedere că sărurile alimentare sunt bogate în sodiu, s-ar putea ca sărurile negre să fie mai puțin sărate și să se facă mai multă uz de-a lungul duratei unei mese fără a consuma prea mult sodiu.

  2. Conține minerale și antioxidanți: Semințele de sămânță înnegrită sunt bogate în minerale precum magneziu, calciu și fier. Acesta conține, de asemenea, antioxidanți, cum ar fi carotenul și luteina.

  3. Poate promova proprietăți anti-îmbătrânire: Printre antioxidanții și mineralele sării negre se găsesc și elementele care contribuie la eliminarea toxinelor din corpul vostru.

    10 beneficii vindecatoare ale aromoterapiei Te-ar putea interesa si: 10 beneficii vindecatoare ale aromoterapiei
  4. Poate promova echilibrul pH-ului și reduce inflamația: Unele studii sugerează că sără neagră poate menține echilibrul pH-ului din corpul uman și poate contribui la controlul inflamației.

III. Tipuri de sare neagră și modul în care o puteți adăuga la alimentele dvs.

Există o varietate de sare neagră, majoritatea fiind disponibile în magazinele alimentare obișnuite. Una dintre cele mai populare soiuri este "Kuro Shio" sau "sare neagră neagră", provenind din sudul Chinei sau Japonia. Această sare este cunoscută pentru gustul său îmbogățit cu cărbune și pentru faptul că este bogată în minerale, mai ales magneziu.

În ceea ce privește modalitatea în care se poate adăuga la alimente, în general, se presară pe alimente încă grilate sau pe alimentele servite fierbinți, intrând în prepararea lor timpurie. Aceasta poate fi, de asemenea, adăugată alimentelor albe sau reci, cum ar fi salatele de legume sau de pește.

IV. Riscuri potențiale ale consumului de sare neagră și precauții pe care trebuie să le luați

Sarea neagră prezintă anumite riscuri potențiale ale consumului său. Pe lângă beneficiile sale potențiale pentru sănătate, poate și prezenta anumite riscuri, cum ar fi:

  1. Nivel ridicat de sodiu: Sără neagră poate conține mai mult sodiu decât sără albă obișnuită, ceea ce poate fi riscant pentru persoanele cu probleme de sănătate ca tensiunea arterială deja ridicată.

  2. Produce otravă: Otravirea cu sare neagră a fost cunoscută de-a lungul istoriei, iar cei care sunt susceptibili la astfel de efecte ar trebui să evite sarea neagră.

Sarea neagră poate fi foarte utilă în prepararea meselor tale, condimentându-le gustul și adăugând în acelasi timp minerale, vitamine si antioxidanți. Din acest articol, ne-am dat seama despre câteva beneficii potențiale pentru sănătate și despre câteva riscuri pe care ar trebui să le țineti cont când o consumați. 


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Sare neagră: Potențiale beneficii pentru sănătate, tipuri și multe

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×