Schindler's List: Filmul dramatic despre un om care a salvat viețile a mii de evrei

Schindler's List: Filmul dramatic despre un om care a salvat viețile a mii de evrei

Schindler's List, un film dramatic regizat de Steven Spielberg, descrie povestea unui om care a salvat viețile a mii de evrei în timpul Holocaustului nazist. S-a lansat în 1993 și a câștigat șapte premii Oscar și a devenit unul dintre cele mai populare și cele mai rememorate filme de pe ecranul de cinema. A fost distribuit în peste 30 de țări și a fost premiat și recunoscut în toată lumea.

Introducere Schindler's List a câștigat Cele 7 Premii Oscar și a fost numit de American Film Institute ca fiind primul film din topul 100 de filme, oferind o privire asupra realității tragice ale Holocaustului prin prisma vieții unui om obișnuit care devine un salvator al vieții a mii de evrei. Acest film emoționant și istoric a deschis ochii milioanelor de oameni de pretutindeni asupra atrocităților comise în numele Holocaustului.

De ce este unul dintre cele mai importante filme din toate timpurile? Schindler's List a fost primul film care a adus la scenă atrocitățile Holocaustului și i-a amintit lumii și generațiilor viitoare despre holocaust și despre nevoia de a preveni astfel de evenimente.

Elemenătul artistic și stilul cinematografic Filmul prezintă un rafinament și o artă de calitate superioară, fie că se descrie lumea reală sau un scenariu fictiv. De asemenea, videoclipul a fost filmat în culori trupești și cu o simbolistică relativ aleasă. Camera și vizionarea controlată a imaginii au servit ca o prezentare artistică a calibrului.Personajele principale Schindler's List prezintă șase personaje principale: Oskar Schindler, Itzhak Stern, Amon Göth, Poldek Pfefferberg, Helen Hirsch, și Moshe Bejski. Aceste personaje prezintă un mix de frică, curaj, vitejie și curaj, oferind o privire în intențiile, sentimentele și acțiunile unor supraviețuitorii ai Holocaustului.

Oskar Schindeler- Unul dintre principalele personaje Oskar Schindler este personajul principal din filmul Schinder's List. El era o persoană ambițioasă și înțeleaptă, care a început producția unei armuri sub securitatea nazistă, prin folosirea forței de muncă evreiască neremunerată, încât să-și asigure nevoile și beneficiile sale și să poată salva vieți evreiești. Schindler a fost motivat de nespus de puternice sentimente de compasiune și empatie față de populația evreiască supusă la deportare și la cercetări cu brutalitate și dispreț. El a pus toată averea sa în remedierea soartei acestor victimi.

Care este motivul pentru care oamenii joacă mai mult la cazinourile online? Te-ar putea interesa si: Care este motivul pentru care oamenii joacă mai mult la cazinourile online?

Itzhak Stern- Un alt personaj principal Itzhak Stern a fost un contabil și un asistent responsabil al lui Oskar Schindler. El a adus o importanță majoră pentru Schindler prin interacțiunea cu polițiștii, offficialii de stat si guvern ale lui Nazist și prin folosirea cunoștințelor sale contabile pentru a asigura eforturilor lui Schindler de a cumpăra armuri și materiale de construcție. El a ajutat, de asemenea, la salvarea orelor muncii evreilor și la obținerea prețurilor hunzite la produsele Schindler.

Amon Göth- Personajul antagonic Amon Göth, personajul antagonic din acest film, era în mod deosebit un comandant nazist sever care a fost responsabil pentru ordonanțele regimului, ororile lui Holocaust și distrugerea locațiilor. El a controlat diferite fabrici și companii și organizat muncitorii evrei. El a fost și cel care a ordonat execuțiile de masă și deportarea lor la lagărele de concentrare.

Poldek Pfefferberg- Un evreu supraviețuitor Poldek Pfefferberg a fost unul dintre evreii supraviețuitori a Holocaustului. El a fost forțat să meargă în lagărele de concentrare și a avut contact direct cu Schindler, care l-a ajutat să supraviețuiască Holocaustul, iar Poldek l-a ajutat pe Schindler să pună în practică planul său de a salva alte mii de vieți și a proteja evreii din lagărele de concentrare.

Helen Hirsch- O slujnică Helen Hirsch a fost o slujnică a lui Amon Göth și una dintre victimele nazistelor. O poziție de slujnică îi dăduse ocazia să se întâlnească cu Schindler și să beneficieze de cumpărarea ei de către acesta. Ea și-a folosit experiența în modul în care membrii familiei sale ar fi fost folosiți în munca forțată și s-a transformat într-un membru important al team-ului lui Schindler ce ajuta la gestionarea fabricii lui și a evitat părăsirea lagărului de concentrare a lui Amon.

Moshe Bejski- Un supraviețuitor al Holocaustului Moshe Bejski a fost un supraviețuitor evreu al Holocaustului și un activiști pentru drepturile omului. El a fost unul dintre martorii de la procesul lui Amon Göth. El a ajutat și el la reabilitarea lui Oskar Schindler acordându-i post-mortem vinerirea Statului Israel și onoarea de Justul Printre Neamuri.

Mesajul filmului


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Schindler's List: Filmul dramatic despre un om care a salvat viețile a mii de evrei

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×