Sculpturi erotice: Arta istorică a statuilor nud

Sculpturi erotice: Arta istorică a statuilor nud

Arta de a face sculpturi erotice a existat dintotdeauna pe Terra. Acest lucru poate fi confirmat prin studierea monumentelor si a artelor antice si primitive, care au inclus, deseori, opere de arta erotica. Sculptura erotica accessizeaza forma umana in toata splendoarea sa. Exemplele acestor sculpturi erotice aduc, prin urmare, o provocare creativitatii oricarui artist contemporan. Acest articol exploreaza istoria si arta sculpturilor erotice si ofera aspecte artistice, idei si interpretari ale acestui tip de arta.

Sculpturile erotice dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Pot fi gasite in sutere, groapa, temple si morminte. Exemplele de istorie pot consta in sculpturi erotice crude, pre-istorice sau chiar sculpturi preistorice, la care se adauga forme foarte detaliate din perioada vikinga, greaca, etrusca si romana. Si secularii si religiosii au stiut sa pretuiasca arta si sa-si exprime recunostinta fata de corpul uman prin arte vizuale.

Surdo-mutii si cei tineri isi foloseau de asemenea corpul pentru a creea opere de arta nobile si profunde. Un simbol universal al artei erotice a fost statueta venus, aceasta fiind cea mai veche reprezentare sculpturala a feminitatii. Aceste sculpturi au inclus multe stiluri si motive ce reflecta schimbarile culturale si sociale din epocile respective.Cele mai vechi opere de arta erotica au fost găsite în India, unde sculpturile erotice cresteau în complexitate și numar. Acestea reflecta diverse stiluri artizanale si religiose, intinse de la simplitatea unor degete si forme, la miniaturi detaliate si sofisticate. In India, femeile erau asociate cu religia și spiritualitatea si erau adesea pictate sau sculptate in corpuri dezorientate, pe care cei spirituali le citeau ca identitate divina. Una dintre cele mai cunoscute și venerate sculpturi este emeritul Shiva Nataraj, care poarta, potrivit mitologiei indu, scena dansului cosmic al lui Shiva (Dansul Creatiei, Coversiunii si Distrugerii).

Sculpturi Erotice tradiţionale

In culturile tradiţionale, sculpturile erotice au servit unei varietati de scopuri. De exemplu, se creeaza sculpturi pentru a celebra viata sexuala. In culturile primitive, astfel de sculpturi sunt adesea intarite, mai ales la exteriorul caselor pentru a atrage noroc si fertilitate. Diversitatea figurilor umane reflecta, de asemenea, credintele locale si ideile despre viata.

Arta erotică japoneză: Picturi Shunga Te-ar putea interesa si: Arta erotică japoneză: Picturi Shunga

In traditiile orientale, sculpturile erotice se referă, de obicei la femei. Acestea sunt create, de regula, pentru a accentua frumusetea si feminitatea. De asemenea, sculpturile erotice sunt creatia simbolica a capacitatii divine a crearii feminine. Unele forme erotice spirituale includ femeia si barbatul gemene in ceea ce este numit "dansul veseliei divine".

Sculpturile erotice Orientale

Sculpturile erotice orientale sunt reprezentative pentru arta asiatica si exprima libertinajul acestei culturi antice. Aceste sculpturi erotice se bazează pe principiul aristocratic al variabilității, deoarece sunt adesea create in jurul fundalului stilului de viata exclusivist din acea epoca. Unele sculpturi erotice, cum ar fi cele facute sub influenta bonzai, reusesc sa transmita lumea etica a unei anumite culturi prin beautul lor și amploarea lor, inclusiv prin prezentarea de subtile egos.

Sculpturi Erotice Contemporane

Sculpturile erotice contemporane au fost create incepand cu epoca moderna. Acestea se intampla mai ales in lumea Art Deco, in care artistii au scos in evidenta forma umana si frumusețea corpului. Acestea au inclus, de asemenea, aspectul feminin si masculin. Multi dintre acești artiști au apreciat traiectoria corpului prin arhitectura, sculptura și pictura moderna.

In zilele noastre, sculpturile erotice contemporane sunt create pentru a vorbi despre individualism și frumusețe corporală, in special prin aspectul feminin. Artistii moderni se inspira din forma umana, in special din perspectivele dramatice și psihologice. Acestea ridică adesea întrebări referitoare la relația dintre artă și sex.

Sculpturile erotice au fost importante in dezvoltarea artei, deoarece au reusit sa transmita sentimentele nonverbale ale omului. Sculpturile au facut ca lumea sa fie mai frumoasa si mai interesanta. Acestea au adus o prezenta vie si tangibila a ideilor si frumusetii in jurul nostru, oferind, prin urmare, o intelegere mai ampla a artei si a vietii. Sculpturile erotice au adus, de asemenea, libertate de expresie, punand scopuri spiritului, individualitatii si idealurilor artistsului.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Sculpturi erotice: Arta istorică a statuilor nud

Raspunde corect la intrebarea:
In ce luna suntem?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×