Semne că ai putea avea o deficiență de proteine

Semne că ai putea avea o deficiență de proteine

Atunci când vine vorba de vitamine și minerale, una dintre cele mai importante componente nutriționale – proteinele – rar este menționată. Proteina este esențială pentru a promova o bună sănătate a colagenului și a pielii, pentru sănătatea muschilor și pentru a ajuta la economisirea energiei și a nutrienților. Totuși, o deficiență de proteine nu este o problemă despre care să se vorbească des și, în general, poate fi foarte greu de recunoscut. Subestimarea acestei deficiențe poate să ducă la consecințe neplăcute asupra sănătății noastre. Prin urmare, în următorul material vom atinge subiectul ce ține de semnele că ai putea avea o deficiență de proteine și pe cât posibil să oferim remedii pentru aceasta.

Fiecare dintre noi știm că este esențial să mâncăm echilibrat și să includem în dietă alimentele cheie, cum ar fi carbohidrații, proteinele și grăsimile esențiale. Necesare pentru menținerea sănătății, acestea sunt componentele vitale ale alimentației noastre. Însă, deși prin vorbit des despre nevoia de carbohidrați și grăsimi ne dăm seama că aceștia sunt necesari, în ceea ce privește proteina, aceasta este adesea subestimată, fiind extrem de dificil de recunoscut dacă acolo există o deficiență sau nu. Acest lucru poate fi afectat de faptul că suntem preocupați de nivelul de calorii sau de carbohidrați conținuți în alimente, amestecând astfel toate elementele nutritive. Deci, în acest articol veți afla ce semne poate expune o posibilă deficiență de proteine și ce recomandări să urmăm pentru a lămuri situația.Ce sunt proteinele și care sunt funcțiile lor?

Înainte de a trata subiectul în detaliu trebuie să aflăm mai întâi ce sunt exct proteinele și care sunt funcțiile lor. Proteinele sunt cea de-a treia nutrientă majoră, după grăsimi și carbohidrați, și sunt una dintre principalele surse principemânt energetică pentru organism. O proteina este cel mai simplu doar o lungă lant de aminoacizi legati intre ei, iar funciția ei de bază se concentrează asupra reconstruirii muschilor, țesutului, hormonului, organelor și enzymei, ceea ce-i face extrem de importante. De asemenea, aceste substanțe nutritive joaca un rol cheie în sistemul imunitar al organismului, îmbunătățind gradul de hranire și digestie și contribuind la menținerea şi refacerea echilibrului fluid în corp.

Cum să știi dacă ai o deficiență de fier Te-ar putea interesa si: Cum să știi dacă ai o deficiență de fier

Semne că ai putea avea o deficiență de proteine

O deficiență de proteine poate apărea atunci când organismul tău nu primește suficiente proteine, fie de la alimente sau suplimente alimentare. Iată mai jos câteva semne care pot fi prevestitoare ale unei deficiențe de proteine și cum se pot trata:

  1. Pierdere în greutate

Ochi de proteine poate fi un semn mai întâi o dificultate de pierdere în greutate. Deoarece corpul tău va mânca mai multe grasimi si carbohidrati pentru a obtine energia necesara, aceasta ar putea duce la o diminuare a greutății tale.

  1. Oase slabe

Oaselor stau la baza oricărui organism și sunt menținute de proteine și vitaminele D pentru a fi întărite. O stare de deficit de proteine va cauza o slăbiciune in oase, restricționând mobilitatea și facilitatea.

  1. Lipirea pielii

Deficitul de proteine poate afecta modul în care pielea se simte și arată, prin aceea că colagenul nu mai este simplu de sintetizat. Pielea începe să se usuce și riduri sau linii subțiri încep să se facă vizibile.

  1. Sfârșitul firelor de păr

Foliculii de păr sunt, de asemenea, înrădăcinați în colagen și, prin urmare, lipsa de proteine poate afecta modul în care se întreține și poate declanșa, de asemenea, căderea părului.

  1. Creșterea greutății

În cazul în care nu obții destule proteine, organismul tău se va îndrepta spre carbohidrați pentru a produce energia necesară, fapt ce poate duce la depunerea excesivă a grăsimilor.

Cum pot fi tratate deficiențele de proteine

Deficiențele de proteine nu trebuie subestimate, deoarece pot avea efecte adversed asupra sănătății. De aceea, trebuie să luăm în serios semnele de mai sus și să ie în considerație o dietă echilibrată și să mâncăm diversificat, astfel încât nutrientul necesar să fie suplimentat.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Semne că ai putea avea o deficiență de proteine

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×