Semne că mănânci în exces: află cum să revii pe drumul cel bun

Semne că mănânci în exces: află cum să revii pe drumul cel bun

Pentru mulți oameni, mâncatul se poate transforma într-un obicei nesănătos, care poate avea consecințe negative asupra sănătății. Atunci când te confrunți cu mâncatul excesiv, poți recunoaște primele semne și să iei măsuri înainte de a deveni prea vulnerabil la consecințe mai grave. Iată cum poți identifica mâncatul excesiv și poți reveni la un stil de viață sănătos.

Semne că mănânci în exces Mâncatul excesiv poate fi cauzat de depresie, anxietate, stres, lipsa unei rutine corecte de somn și alți factori. Acesta poate fi motivat, de asemenea, de sentimente emoționale cum ar fi furia, frustrarea, melancolia sau anumite evenimente stresante. Semnele de avertizare că mănânci în exces includ:

• Mâncăm mai mult decât îți pinte. Poți constata că pofta ta de mâncare și setea ți-au crescut, iar porțiile tale la masă au devenit mai mari decât în mod normal.

• Nu îți poți controla pofta de mâncare. Imposibilitatea de a controla impulsurile de mâncare și pofta de mâncare sunt semne clare că mănânci în exces, totuși, această problemă se poate rezolva prin schimbarea anumitor reguli alimentare.• Mâncați între mese fără motiv. De asemenea, poți simți nevoia necontrolată de a mânca între mese. Acesta poate fi cauzat de același motiv ca și mâncatul excesiv, dar și de lipsa unor hrană adecvată.

• Mâncăm prea mult în mod automat. Alte simptome ale mâncatului excesiv sunt mâncarea în exces fără să te concentrezi sau să simți că mănânci.

• Mănâncăm uneori pur și simplu din plictiseală sau înfometarea.

• Mâncarea greșită. Pofta excesivă de mâncare poate să-ți limiteze alegerile alimentare și să ți se concentrate pe anumite tipuri de alimente. Acele alimente se încadrează adesea în categoria alimentelor de tip fast-food și gustări grase.

•Țesutul adipos se acumulează în organism. O altă consecință a mâncatului în exces este creșterea în greutate sau acumularea excesivă a țesutului adipos. Din aceste motive este important ca persoana în cauză să își îmbunătățească dieta, să limiteze anumite alimente și să facă exerciții fizice.

Ce să mănânci când te lupți cu răceala Te-ar putea interesa si: Ce să mănânci când te lupți cu răceala

• Sănătatea ta s-a deteriorat. Dacă ai început să mănânci prea mult, s-ar putea să rezulte în probleme de sănătate precum afectarea ficatului, anemie, hipertensiune arterială și diabet de tip 2.

• Atacanți de rațină. O altă semn care indică mâncatul excesiv este atacul de foame, care poate fi destul de intens pentru a te face să mănânci în mod excesiv.

Tot ceea ce trebuie să știi despre cum să ții sub control mâncatul excesiv

Una dintre cele mai bune modalități de a reuși să scapi de obiceiul nesănătos al mâncatului excesiv este să stabilești anumite reguli și să respecti tipul de alimentesugerat. Iată cum poți să faci asta:

• determină ce ai nevoie pentru a obține nutrienții necesari. Atunci când mănânci, concentrează-te să îți satisfaci nevoile nutritive și creează un meniu sănătos și variat pentru fiecare zi.

• Introdu apprecierea alimentelor. Mai mult decât atât, odată ce înveți cum să planifici nutriția adecvată, concentrează-te asupra unei satisfacții adecvate și bucuiește-te de acea plăcere pe care o ai din mâncare.

• limitează aportul de alimente. Este important să știi când să te oprești, atunci când mănânci excesiv. Cel mai bine este să eviți preparatele bogate în calorii și îndulciri artificiale, precum și sare, grăsimi saturate și zahăr.

• suplimentează alimentația cu vitamine, minerale și antioxidanți. Introducerea acestor suplimente poate ajuta la prevenirea și controlul excesului de mâncare, utilizarea lor trebuie făcută cu moderație și controlată de un medic.

• Mânâncă mese regulate. Programează nouă oră micul dejun, prânzul, cina și două gustări pe parcursul zilei. Evită să sari pe mese, acest lucru poate duce la mâncat prea mult în mesele următoare.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Semne că mănânci în exces: află cum să revii pe drumul cel bun

Raspunde corect la intrebarea:
Cate anotimpuri are anul?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×