SEO local: Un ghid pas cu pas super simplu

SEO local: Un ghid pas cu pas super simplu

Practicile de optimizare SEO locala sunt extrem de importante pentru afacerile care isi doresc o prezenta online fermecatoare in respectivele piete locale. Optimizarea SEO locala isi doreste, sa ofere cat mai multa vizibilitate afacerii dumneavoastra pe zonele geografice relevante, oferindu-va astfel cea mai buna sansa de succes.

In aceasta descriere v-am pregatit un ghid pas cu pas super simplu ce explica ce trebuie sa faceti pentru a optimiza SEO la nivel local. Trecand prin toate etapele mentionate, fiecare companie isi poate mari considerabil vizibilitatea online, castigand astfel mai multi clienti locali.

Sfaturi generale pentru SEO local

Iata cateva sfaturi rapide legate de SEO locala pe care le puteti aplica pentru imbunatatirea rezultatelor cautarilor organice:

1.folositi numele local al afacerii pe pagina About sau Contact a website-ului dumneavoastra 2.utilizati cuvintele-cheie relevante 3.adaugati adresa de pe harta Google Maps pe pagina principal a website-ului dumneavoastra 4.creati cont pe Google My Business cu informatiile corecte despre detaliile companiei 5.adaugati categoriile corecte pentru business-ul dumneavoastra 6.utilizati hashtag-uri care sa fie relevante pentru cuvintele-cheie si locatia afacerii 7. inregistrati website-ul pe directorul local YEXT si completati toate informatiile

De ce SEO locala?

SEO-ul local are efecte considerabile asupra afacerilor care doresc sa exerseze la nivel local. Acest lucru se intampla deoarece atunci cand un afacere apeleaza la strategii corecte de SEO, aceasta poate intra usor pe primele pagini ale rezultatelor de cautare, fara sa fie nevoie de un buget mare pentru promovare.Exista mai multe motive pentru a folosi optmilizarea SEO locala:

 1. Sprijiniti vizibilitatea afacerii, oferind totodata si informatii despre locatia afacerii, facilitand astfel clientilor sa se orienteze mai bine.

 2. Facilitati imaginile si informatiile relevante in feedback-ul, evaluatiile si recenziile pentru atragerea mai multor clienti.

 3. Se creaza si se promoveaza website-ul prin listari multiple pe diverse platforme online.

 4. Cresteti notorietatea si piata relevanta prin crearea de conturi in social media si publicarea coninutului relevant.

 5. Se creeaza legaturi importante prin utilizarea adecvata a cuvintelor cheie si a tag-urilor in link-urile interne si externe.

 6. Implementarea conceptului de Geo-Targeting faciliteaza obtinerea de astfel de rezultate

Google My Business

Unul dintre pasii esentiali in optimizarea SEO a unei afaceri locale este inscrierea companiei pe Google My Business (GMB). Acest lucru se poate intampla prin urmatoarele etape:

Top moduri de a-ți crește clienții online cu SEO Te-ar putea interesa si: Top moduri de a-ți crește clienții online cu SEO
 1. Deschideti contul GMB si completati toate informatiile legate de profilul afacerii, inclusiv numele, adresa, domeniul dvs. de activitate si website-ul. Este recomandat sa adaugati si o fotografie a proprietatii sau schita de pe Google Maps.

 2. Este important sa folositi acelasi nume in GMB ca si pe alte website-uri si profile social media, pentru ca Google sa creada ca este aceeasi afacere.

 3. Este recomandat sa adaugati si informatii precum jamii de deschidere, categorii specifice pentru activitatea dvs. etc.

 4. Adaugati postarile despre afaceri, adresa, informatii despre companie si website-ul in informatiile privind localizarea.

Alte directii de urmat

 1. Creeaza conturi la platforme locale de social media pentru a atrage mai multi clienti si pentru a promova imaginea afacerii.

 2. Din motive de optimizare, este important sa se puna accent pe optimizarea on-site a continutului.

 3. Cresterea autoritatii SEO locala se face prin adaugarea de link-uri interne si externe relevante si de calitate.

 4. Publicarea coninutului relevant si de calitate este esentiala, mai ales cand vine vorba de SEO locala.

 5. Promovati imaginea si numele afacerii prin publicare de imagini si prin comentarii.

 6. Adaugati informatii relevante, detalii specifice despre activitatea loc de desfasurare si informatii specifice alte website-uri poate fi folositor in SEO local.

 7. Platformele online precum Yelp, Facebook si Google+ ar putea ajuta la cresterea nivelului de notorietate si vizibilitate al afacerii pe piata locala.

 8. Monitorizati si raspundeti feedback-urilor si evaluarilor pe care le-au oferit clientii dumneavoastra.

Optimizarea SEO la nivel local reprezinta una dintre sfaturile cheie pe care le putem urma pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor nostri locali. Optimizarea SEO locala ofera informatii specifice despre companie si se concentreaza mai mult pe zone geografice foarte precise, ajutand astfel mai multi oameni sa-si gaseasca exact afacerile locale ale carei servicii sau produse le intereseaza.

Pasii mentionati mai sus, sunt doar inceputul unui proces de SEO locala. Este dificil sa va plasati afacerea pe primele pagini ale rezultatelor de cautare organica fara optimizarea SEO. Cu investitia si eforturile potrivite, fiecare afacere poate sa treaca la nivelul urmator si sa devina parte a primei pagini a rezultatelor de cautare, castigand astfel mai multi clienti locali.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la SEO local: Un ghid pas cu pas super simplu

Raspunde corect la intrebarea:
In ce an a fost revolutia din Romania?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×