Sfaturi de studiu - Strategii de luare a testelor cu alegeri multiple

Sfaturi de studiu - Strategii de luare a testelor cu alegeri multiple

Exista multi studenti care se confrunta cu anxietatea in pregatirea pentru examene. Cu strategii corecte de luare a testelor cu alegeri multiple, aceasta anxietate poate fi redusa considerabil. Acest articol va oferi sfaturi eficiente in abordarea testelor cu alegeri multiple.

Luarea cu succes a testelor cu alegeri multiple poate face diferenta intre obtinerea pardonantelor de liceu sau admiterea la universitate. Aceste teste necesita abilitati specifice, strategii cheie si dezvoltarea capacitatilor de rezolvare a problemelor. Una dintre cele mai bune modalitati prin care studentii pot invata sa faca fata anxietatii si sa pregateasca corespunzator testele cu alegeri multiple este prin luarea in considerare a diferitelor sfaturi de orientare si strategii disponibile, si in aplicarea lor in pregatirea pentru examen.

Sfaturi de orientare

Fiecare persoana isi poate dezvolta fiecare unicitatea individuala in abordarea testelor cu alegeri multiple, dar urmatrund aceste sfaturi generale de orientare, va deveni mai usor sa obtineti rezultate bune in testele cu alegeri multiple.

 1. Estimarile rapide – Una dintre cele mai bune modalitati pentru a va asigura ca raspunsurile date sunt corecte, este sa folositi abilitatea de a face estimari rapide ale problemei si sa analizati intregul inainte de a cobori in detalii. Daca intelegeti ce se intampla in mod global, va va fi usor sa detectati greselile si sa faceti ajustari in raspunsurile date.

 2. Imprevizibil - Daca nu sunteti sigur de raspunsul unui anumit subiect, este mai bine sa evitati varianta pe care recunoasteti ca o stiti incarcarea, si sa incercati sa aveti un raspuns mai neasteptat, dat fiind ca nota pe care o obtineti pentru testul cu alegeri multiple va fi inceata fata de a face o alegere care ar fi prea pe fata.

  
  
  
 3. Banul de timp - Punctajele se acorda cantitativ, deci va trebui sa va folositi la maximum timpul. Verificati cu atentie problema si stresati-va sa fiti cat mai rapid. Daca intalniti un subiect foarte confuz, puteti sa treceti peste si sa reveniti cat mai curand.

 4. Viteză – Daca nu prea sunteti siguri de un subiect si vi s-a acordat un timp limitat, este mai bine sa evitati sa luati prea mult si sa pierdeti prea mult timp. Ca atare, puteti marca subiectul si reveni la el mai târziu, când aveti mai mult timp.

 5. Pregatirea – Este importanta pregatirea prealabila a subiectelor pe care le urmariti inainte de luare testului cu alegeri multiple. Verificati listele de cuvinte-cheie si caietele de note. Acest lucru va va ajuta sa comprehendeti conceptul si sa luati testul cu alegeri multiple cat mai eficient.

 6. Testarea si obiectivitatea - Este cunoscut ca raspunsurile care par intuitive de multe ori nu sunt intotdeauna corecte. Prin urmare, verificati fiecare raspuns pentru obiectivitate inainte de a-l marca. De asemenea, asigurati-va ca raspunsurile selectate se potrivesc subiectului.

  Strategii de lectură critică: Ce este predarea fonică? Te-ar putea interesa si: Strategii de lectură critică: Ce este predarea fonică?
 7. Găsirea unui echilibru – Nu va grabiti sa dati raspunsuri la fiecare intrebare de pe testul cu alegeri multiple. Daca gasiti ca o intrebare in particular este greu sau confuza, peticiti-va sa gasiti mai intai raspunsuri la intrebarile in care sunteti mai siguri. Odata ce acest lucru este finalizat, va puteti ocupa pe muchie de cutit a intrebarilor care solicita mai multa timp si efort.

 8. Finalul: Ce sa faceti când va ramâne o mica bucata de timp? In zilele noastre, testele sunt mai segmentate si usoare decat isi aduc aminte colegii nostri. Acest lucru inseamna ca trebuie sa va pastrati energia pana la sfarsit. Nu trebuie sa va lasati prada sentimentului de a face presupuneri in apropierea sfarsitului testului. Daca nu stiti raspunsul pentru o intrebare, mai bine sa nu il raspundeti, decat sa faceti presupuneri ce pot sa fie in favoarea sau impotriva voastra.

Strategii cheie

Dupa ce studentii au luat in considerare sfaturile de orientare, exista cateva strategii cheie pe care acestia le pot aplica pentru a lua cu succes un test cu alegeri multiple.

 1. Linia de start – Inainte de a incepe procesul de raspuns, cititi cu atentie toate intrebarile si raspunsurile disponibile. Acest lucru va va ajuta sa va creati un obiectiv si sa va concentrati asupra intrebarilor pe care le intelegeti mai bine.

 2. Utilizarea diagramelor – Diagramele sunt un mod eficient de a sublinia relatiile intre diferite variabile. Daca folositi diagrama corecta, va va fi lejer sa comparati si sa contrastati situatiile si sa va bucurati de rezultate bune la testul cu alegeri multiple.

 3. Estimare – Tratati intotdeauna estimarea ca pe o abilitate si nu ca pea un sport. Sati ajuta sa va limitati numarul de lucruri care trebuie sa tineti minte.

 4. Procesati informatia – Vizualizati tabelul raspunsurilor oferite si asigurati-va ca intelegeti logica care se ascunde in spatele problemelor de la testul cu alegeri multiple.

 5. Segmentati ecranul – Utilizati informatiile prezentate pe parcursul intregului test si in moderarea informatiilor, segmentati ecranul. Incercati sa intelegeti ce parti a testului vi se ridiculizeaza si identificati intrebarile pe care ar trebui sa le abordati mai intai.

 6. Identificati corectitudinea – Este foarte important sa identificati partea corecta inainte de a aloca la nesfarsite problemei. Incercati sa intelegeti intrebarea si sa faceti estimari intelepte inainte de a examina raspunsurile, acest lucru v-ar putea salva un nivel a l efortului si v-ar ajuta sa obtineti mai multe raspunsuri corecte.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Sfaturi de studiu - Strategii de luare a testelor cu alegeri multiple

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×