Sfaturi de top pentru tinerii scriitori

Sfaturi de top pentru tinerii scriitori

Tinerii scriitori sunt o categorie unica de creatori, oamenii care simt si transforma povestile in arta. Rolele unei campanii de scris poate fi diferita de la o persoana la alta, dar pasiunea si dorinta de a-ti impartasi povestile cu lumea este ceea ce ii uneste. Indiferent daca suneti incepator sau sunteti un veterinar in ale scrisului, urmatoarele sfaturi va vor ajuta sa deveniti si mai buni.

1 Aici si Acum

Scrisul este un lucru liber, ceva care se simte in momentul prezent si care se impartaseste cu lumea. Lasati-va abilitati de scris sa se continue, nimic nu va poate opri cand va aflati in flux si transa creativa. Incepeti prin cititul unei bune carti sau transarea unui articol, iar aceste activitati va pot impulsiona sau reinnoi stilul de scris.

2 Dezvoltati vocabularul

Tinerii scriitori au nevoie de vocabular pentru a le exprima ceea ce simt sau gandesc. Din fericire sunt multe resurse pe internet pe care le poti folosi pentru a-ti imbogati vocabularul. Pentru a va ajuta sa dezvoltati aptitudinile verbale, urmati aceste sfaturi:

  • Folositi un dicționar pentru a afla sensurile si punctele de articulare ale cuvintelor.
  • Cititi cat mai multe lucrari pentru a intelege cuvintele folosite de scriitorii consacrati.
  • Lecturati o recenzie sau un articol si notati cuvintele pe care nu le cunoasteti, mai apoi cautati-le si regasiti-le.

3 Furnizati informatii valoroaseMajoritatea cititorilor atrag cu informatie originala. Incepeti prin a va aduna informatii despre subiectul pe care doriti sa-l abordati. Extindeti-va unghiul de view si cautati informatii folositoare si interesante din diferite surse si analizeaza-le. Aceste informatii vor fi esentiale pentru a va determina publicul si a va mentine sus pasiunea de scris. De asemenea, asigurati-va ca informatiile sunt relevante pentru publicul tinta si ca oferiti detalii cat mai utile.

4 Creatii de personaje realiste

Un alt truc pe care scriitorii tineri il pot folosi este idea de a crea personaje complete. Un scriitor bun va putea crea personaje realistic, care raman in mintea cititorilor. Incepeti prin a-ti crea propriile personaje, faceti-le sa aiba propriile lor nume, personalitati, trasaturi fizice etc. Identificati-le si pastrati-le fidel caracteristicilor lor in modul in care le prezentati cititorilor. In acest fel, oamenii vor simti ca isi petrec timpul cu persoanele pe care le-ati creat.

5 Descoperiti stilul personal

Stilul scrisei ar trebui sa arate ca o firma de identitate personala. Fiecare cuvant si tusoment pe care le-ati scris trebuie sa reflecte identitatea dumneavoastra. Incercati sa creati un vocabular unic, fara sa va lasati hipnotizati de cuvintele sau expresiile comune. Fa-ti propria ta, stil de scris, prin care sa te identifici.

Cele mai bune cărți pentru copii despre mediu Te-ar putea interesa si: Cele mai bune cărți pentru copii despre mediu

6 Publicarea pe platforme online

Odata ce ati devenit mai inrezervati si ati gandit ceea ce vreti sa spuneti publicului, ar trebui sa va ganditi la publicarea lucrarilor pe mai multe platforme online. Exista atat de multe platforme online si bloguri acum, care vor fi mult mai conventioanle decat sa va publicati simplele. Impartasiti-va povestile cu lumea, luati parte la forumuri si creati-va propriul blog.

7 Challenge-ul de Scris

Scrisul nu se opreste doar la terminarea unei lucrari. Alimenteaza-ti scrisul prin provocari. Participa la competitii de scris si experimenteaza stiluri noi de a aborda temele. Unele competitii ofera rezultate mai bune decat altele, asadarcautati competitiile mai bine evaluate. Acest lucru va contribui la dezvoltarea stilului si va ajuta sa deveniti mai credibil.

8 Critica Constructiva

Succesul tinerilor scriitori nu poate fi deplin fara critici constructive. Cautati in permanenta comentarii pozitive si recomandari de la persoanele carora le place ceea ce faceti si sa ascultati si parerea lor. Criticile constructive va ajuta sa descoperiti moduri de a va perfectiona stilul si principiile de scris.

9 Social Media

Social-media poate fi o resursa foarte utila pentru promovarea abilitatilor tale de scris. Incepeti prin a-ti face propriile conturi pe platforme social medil. Promovati-va creatiile distinct si conectati-va cu alti autori din comunitatea scriitorilor. Interactiunile directe cu public cititor va vor a duale sa va faceti cunoscuti si sa primiti caldura pe care publicul v-o poate oferi

10 Nu renunta

Ultimul si cel mai important sfat pentru scriitorii tineri, este sa nu renunte niciodata. Chiar si cei mai mari autori au avut momente in care au vrut sa renunte sau sa aleaga alaturi drumuri, dar isi doresc sa fie creatori si sa-si exprime subiectele si stilul. Asadar, chiar daca poate fi destul de greu uneori, mentineti-va pasiunea si stilul si continuati sa scrieti.

Sfaturile de top pentru tinerii scriitori pot fi de folos pentru cei care doresc sa invete mai multe abilitati din domeniul scriiturii. Desi scrisul se poate dovedi dificil uneori, Pasiunea, determinarea si caracterul sunt caracteristicile esentiale pe care scriitorii tineri ar trebui sa le aiba pentru a se obisnui cu stilul de scris si a incepe sa scrie ca profesionisti.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Sfaturi de top pentru tinerii scriitori

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×