Sfaturi pentru crearea unui mediu de lucru pozitiv

Sfaturi pentru crearea unui mediu de lucru pozitiv

Un mediu de lucru pozitiv este esential atât pentru angajați, cât și pentru companiile lor. Într-un studiu efectuat de comitetul European al Drepturilor Omului, se spune că "oamenii care prestează într-un mediu de lucru pozitiv și stimulat au performanțe mai bune și o satisfacție mai mare față de locul de muncă". Crearea unui mediu de lucru care încurajează și stimulează angajații nu este întotdeauna ușoară. Acest articol va lua în considerare mai multe sfaturi practice pentru crearea unui mediu de lucru pozitiv.

 1. Creează o atmosferă de teamă Un mediu de lucru pozitiv se bazează pe stimularea echipei. Deoarece lipsa de motivare poate duce la angajați indisciplinați și neperformanți, este important să se creeze o atmosferă de încredere și teamă în care angajații să poată colabora și să se încurajeze reciproc. Luând în considerare principiile motivării, unii experti în HR recomandă ca liderii echipei să nu se concentreze doar pe critica angajaților, ci să ofere recunoaștere pentru cei care contribuie la îndeplinirea obiectivelor companiei.

 2. Amenajează birourile pentru confort maxim Un mediu de lucru bun și productiv presupune confortul, iar poziția și mobila joacă un rol important. Liderii de echipă sau șeful de proiect ar trebui să facă un efort conștient de a asigura că birourile sunt amenajate pentru a oferi cele mai bune condiții angajaților. De exemplu, se poate oferi o minge fizioterapie sau o scăunel ergonomică pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru.

  
  
  
 3. Oferă beneficii corespunzatoare Un mediu de lucru pozitiv include, de asemenea, oferirea angajaților unor beneficii corespunzătoare. Beneficiile, precum asigurarea medicală, plățile de concediu suplimentare, licențele de concediu, transportul și școlarizarea, pot oferi angajaților siguranța și încrederea de a se alinia obiectivelor companiei.

 4. Recompensează efortul Unul dintre modurile principale de creare a unui mediu de lucru pozitiv este recompensarea angajaților pentru munca lor. Recompensarea se poate face prin planuri flexibile ale salariului, bonusuri lunare sau punerea în aplicare a unor sisteme de puncte în care se acordă premii angajaților pentru fiecare obiectiv reușit. De asemenea, liderii echipei ar trebui să ia în considerare și nevoile angajaților.

  Top sfaturi pentru îmbunătățirea calității lead-ului Te-ar putea interesa si: Top sfaturi pentru îmbunătățirea calității lead-ului
 5. Desfășoară evenimente și activități distractive Organizarea de evenimente și activități distractive pentru angajați oferă ocazia de a petrece timp împreună și de a se împrieteni. Această atmosferă mai relaxată ajută la crearea de legături mai strânse în interiorul echipei și duce la o mai bună înțelegere și colaborare. Inovatoarele idei de petrecere a timpului împreună susțin și spiritul de echipă și încurajează o atitudine mai pozitivă față de lucru.

 6. Estimează și promovează relația angajator - angajat O relație de încredere sinceră între angajat și angajator este esențială pentru crearea unui mediu de lucru pozitiv. Crearea unui canale de comunicare deschise între cele două părți este importantă pentru a promova și menține un mediu pozitiv și productiv. În plus, angajații trebuie să fie încurajați să comunice deschis cu șeful lor despre nevoile, problemele și părerea lor despre alte lucruri legate de job.

7.Mentine zona curata si ingrijita O zonă curată și ordonată îmbunătățește productivitatea angajaților și crește sentimentul de încredere și bunăstare a acestora. Zona de lucru curată și organizată poate minimiza efectele stresului si poate crește sentimentul de satisfacție al angajaților. In plus, o curățenie adecvată împiedică răspândirea microorganismelor de pe suprafețele de contact și reduce riscul de formare a mediului de lucru insalubru.

 1. Adaptează orele de lucru la nevoile angajatilor Adaptarea orelor de lucru la obiceiurile angajaților poate avea efecte pozitive asupra productivității întregii echipe. Liderii echipelor trebuie să își asculte angajații și să țină cont de părerea acestora când vine vorba de programul de lucru, încercând astfel să facă față exigențelor vieții cotidiene și nevoilor angajaților. Acest lucru poate crește nivelul satisfacției angajaților și le poate oferi acestora oportunitatea de a fi mai productivi.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Sfaturi pentru crearea unui mediu de lucru pozitiv

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×