Sfaturi utile pentru a lua o decizie 

Sfaturi utile pentru a lua o decizie 

Fiecare persoană a trebuit să ia o decizie măcar o dată în viața sa, fie că este vorba de un plan pe termen scurt, schimbarea locului de muncă sau altceva mai important, precum casatoria. Due West și-a exprimat întotdeauna recunoștința față de felul în care previziunea, priceperea și exercitarea judecății vor facilita ieșirea din impas. Acesta este motivul pentru care oferim o serie de sfaturi utile pentru a lua o decizie, fără a utiliza niște liste clasice de avantaje și dezavantaje.

Ce este previziunea și judecata?

Previziunea (prediction) este înțelepciunea de a prevedea consecințele propriilor acțiuni pe termen lung, în timp ce procesul de judecată (judging) utilizează o analiză a faptelor și a concluziilor pentru a ajunge la o concluzie. Există însă și alte metode utile care pot fi folosite pentru a lua decizii, fără a recurge la liste clasice de avantaje și dezavantaje. Iată mai jos câteva sfaturi pentru a vă ajuta să luați o decizie corectă fara a utiliza același proces clasic.

  1. Asigurați-vă că vă petreceți timpul concentrându-vă pe acest subiect

Atunci când trebuie să luați o decizie importantă este vital să vă asigurați că dedicați suficient timp și concentrare pentru procesul de gândire și raționament. Acest proces vă va ajuta să verificați soluțiile posibile înainte de a alege cea mai potrivită. De asemenea, este important să fiți deschiși către noi perspective și să evitați precipitarea deciziilor.  1. Évaluează-ți emoțiile și sentimentele

Luarea oricărei decizii comportă implicații emoționale și sentimentale însă, în special în cazul deciziilor importante, aceste emoții și sentimente pot avea un efect de necontrolat asupra procesului de judecată. Una dintre cele mai bun modalități prin care poate fi gestionat acest lucru este să fie recunoscute și evaluate corect toate emoțiile. Un argument solid și rațional se va afla în spatele fiecărei decizii și asigurându-vă că acesta se întâlnește cu sentimentele este un pas important în a lua decizia corectă.

  1. Verifică standardul moral

De câte ori ceva nu pare bine, o persoană poate opta pentru a se referi la "cea mai bună" decizie ținând cont de standardul moral propriei persoane. Acest lucru se aplică în special în fața marilor averi și a luării deciziilor. Printr-o referire la standardul moral personal, perspectivele și punctele forte vor fi aduse la suprafață, ceea ce va oferi transformări creștine. Acest lucru furnizează persoanei avantajul de a avea un control mai strict asupra modului în care se ia o decizie.

Cele mai bune hobby-uri pentru cupluri Te-ar putea interesa si: Cele mai bune hobby-uri pentru cupluri
  1. Ascultați părerile altora

Atunci când sunteți pe punctul de a lua o decizie importantă este esențial să vă asigurați că discutați cu persoane de top în care aveți încredere și care sunt experimentate și informate pe diferite subiecte. Mulți oameni apelează la păreri și feedback de la alte persoane, înainte de a lua o decizie majoră. În plus, poate fi util să discutați și cu persoane care vin de la alte culturi și care au o perspectivă diferită și care poate oferi opinii și sfaturi inovatoare și motive pentru a îndrepta o problemă.

  1. Faceți referire la dreptul divin al luării deciziilor

O altă metodă ușor de utilizat pentru luarea unei decizii este referirea la principiile religiei și credinței persoanelor. Observând principiile dreptului divin al deciziilor, fiecare persoană poate sa identifice ce decizie corectă ar trebui luată. Aceasta este o modalitate populară și bine utilizată de persoanele care doresc să evite asumarea riscurilor potențiale.

  1. Faceți-vă obiectivele și rămâneți fideli lor

Înainte de a lua o decizie importantă, o persoană trebuie să treacă printr-un proces care implică câteva obiective foarte precise și mai degrabă dezvoltarea și îndeplinirea acestora mai degrabă decât lista cu avantaje și dezavantaje. Acest lucru ajută persoana în cauză să clarifice miezul și potențialul impact al deciziei și ce răspuns poate fi așteptat în cazul în care decizia este luată. Este o modalitate excelentă prin care persoana în cauză poate să descopere cea mai bună soluție în loc să se concentrate pe avantaje și dezavantaje.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Sfaturi utile pentru a lua o decizie 

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face 5 ori 5?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×