Star Trek: Cele mai tari nave din franciză

Star Trek: Cele mai tari nave din franciză

Star Trek se află între cele mai cunoscute și mai apreciate viziuni ale viitorului uman, manifestarea unui vis colectiv și a ideilor cu privire la cum s-ar putea schimba lumea. Începutul navei Enterprise, care a fost lansat acum un deceniu, a furnizat pasionatilor de science fiction ocazia de a se învârti în jurul sistemelor solare și a călători prin universul dinamic al scriitorilor și regizorilor fantasiei. Insecta de imaginație a creatorilor a materializat cele mai cunoscute nave din secolul al XXI-lea: navele de rachetă cu aripi care zburau în lumea universului Star Trek.

O severă determinare a născut cele mai experte nave spatiale, care au ieșit din imaginile creatorilor. Ca un simbol al curajului și al îndrăznelii în îndeplinirea destinului, aceste nave au adus în prim-plan un spirit de aventură și o perspectivă uimitoare asupra universului. De la USS Enterprise, un simbol ce s-a impus printre generații, la o mulțime de alte modele și inovații, hainele de epocă stacojii și regatele piratice, următoarele sunt câteva dintre cele mai tari nave Star Trek.

1 USS Enterprise (NCC-1701 și NCC-1701-D)

USS Enterprise sau NCC-1701 este o navă spațială de ficțiune lansată în anul 2245, creată pentru a fi epava inițială a francizei sale Star Trek. A devenit un simbol emblematic al Expeditionarii Federației care se îndreaptă spre departe, împlinind misiunea de a descoperi universul și a reprezenta explorarea și filosofia umanistă a oamenilor. Acesta apare acum în toate seriile și filmele, împărțite în câteva nave cu același nume. Modelul NCC-1701 are 15 deckuri și are 184 metri lungime, fiind o navă interpretată în seria originară de filmare ca fiind „mega-nave” cu o încărcătură mare și multe facilități. Această navă include armament senzorial îmbunătățit și sisteme de defensivă superioare, oferind în același timp savoare navei.2 USS Voyager (NCC-74656)

USS Voyager sau NCC-74656 este o navă spațială de ficțiune apărută în 1995, în seria de televiziune Star Trek: Voyager. Cu o lungime totală de 146 de metri și o singură decare, această navă revoluționară a fost proiectată special pentru misiuni de explorare și de razboi către regiuni mai puțin cunoscute ale Universului. Această navă are capabilități de zbor, dar și abilități de auto-propulsie, care o fac și complet autonomă. De asemenea, Voyager oferă deplasare în timp sau deplasare în spațiu și costăm cu tehnologii avansate de scanare senzorială.

Top 100 Cele Mai Bune Filme De Comedie Din Toate Timpurile Te-ar putea interesa si: Top 100 Cele Mai Bune Filme De Comedie Din Toate Timpurile

3 USS Defiant (NX-74005)

Defiant sau NX-74005 este o navă spatială de ficțiune care a apărut în 1994 în serialul Star Trek: Deep Space Nine. Proiectat special pentru a proteja Nimbus III, o lume interstelară, USS Defiant a fost proiectat mai târziu ca nava de luptă și explorare a Federației, fiind cea mai scurtă nava Spațială Starfleet din întreaga franciză. Cu o lungime de 90 de metri și cu 8 deckuri principale de energie, nava conține armament anti-fotonica și dispozitive de energie polarizați pentru ripostare. De asemenea, această nava conține o câmpare de protecție, care are conotații puternic defensives.

4 USS Excelsior (NX-2000)

USS Excelsior sau NX-2000 v a apărut începând cu 1984 în filmele Star Trek, începând cu filmul The Search for Spock. Aceasta navă are o lungime de 302,2 metri si 11 niveluri și are o armare incredibilă. Cu tehnologia transwarp, Excelsior este mai mult decât o navă de explorare, fiind cea mai bună navă de luptă din flota de război a Federațiilor. Prima sa epavă a fost capturată de Mânia și a fost folosită pentru distrugerea planetei Romulan. Capabilitățile sale de război includ armamentul tip disruptor și mitralierele disruptor, sisteme de vânătoare de bombe și un ventilator de impuls.

5 USS Enterprise-E

USS Enterprise-E sau NCC-1701-E apare pentru prima dată în serialul Star Trek: First Contat din 2002, participând la diverse misiuni de explorare în universul dinamic al federațiilor. Această navă de 205,3 metri, cu 12 niveluri, este echipată cu armamentul tip disruptor, sisteme de luptă cu laser, un inventar avansat de captare senzorială și apartamente lățite pentru transportul civil și sarcinile de explorare. În plus, această nava are capacitatea de a explora Noua Romă, o cantitate mare de informații și operațiuni de explorare, dar și o cantitate mare de energie pentru propulsie.

6 USS Reliant (NCC-1864)

USS Reliant sau NCC-1864, apare pentru prima dată în 1982 în filmul Star Trek II: Wrath of Khan și a devenit cel ma faimos echipament pentru autoguvernare de pe toate navel spațiale.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Star Trek: Cele mai tari nave din franciză

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face cinci plus trei?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×