Stephen King: Explorând universul înfricoșător al lui Stephen King

Stephen King: Explorând universul înfricoșător al lui Stephen King

Stephen King este unul dintre cele mai importante scriitori de horror și suspans din lume. Începând cu primele sale cărți publicate în anii 1970 și până astăzi, King a creat un univers înfricoșător, plin de fantome malefice și creaturi cumplite, îndreptându-și atenția către latura mai obscură a existenței.

Cariera lui Stephen King a trecut deja 40 de ani de publicare intensă. Momentul cu cea mai mare notorietate a scriitorului a fost în anii 1980 și 1990, când lucrări precum Carrie, The Shining, Cujo și It au devenit cunoscute în întreaga lume. Aceste cărți au fost adaptate cu succes și în filme, creând multe saga-uri populare și întărind poziția lui King ca unul dintre cei mai mari scriitori de horror și suspans din toate timpurile.

Cine este Stephen King

Stephen Edwin King s-a născut pe 21 septembrie 1947 în Portland, Maine. King a fost crescut de către părinții săi, Nellie Ruth Pillsbury și Donald Edwin King. A urmat cursurile liceului Lisbon Falls High School și, în 1966, a absolvit o diplomă în literatura engleză de la Universitatea din Maine, Orono. King avea deja planuri de a lucra ca scriitor încă din timpul facultății și, așa cum se și aștepta, acestea au devenit realitate. Primul său roman, Carrie, a fost publicat în 1974.Cartea lui Stephen King care a realizat furtuna

Carrie a fost prima carte publicată de Stephen King și, fără îndoială, cea mai importantă. Aceasta i-a oferit lui King mulți recunoscători și popularitate, făcându-l să devină unul dintre cei mai cunoscuți scriitori de horror din toate timpurile. Povestea lui Carrie tratează tema pubertății, promovând, de fapt, conștientizarea abuzului emoțional și al discriminării bazate pe sex.

Operele lui Stephen King

Odată ce primele sale cărți au cunoscut un succes imens, King a continuat să producă o serie de opere concentrate asupra temei misterelor și crimei. Printre acestea se numără romanul parțial bazat pe șantaj - Misery, cartea de suspans și drama - Pet Sematary, și autobiografia lui - On Writing: A Memoir of the Craft.

O serie de operele lui King au devenit de-a lungul timpului piese cult și alte filme. Acestea includ, de asemenea, The Shawshank Redemption (94), The Green Mile (99), It (17), Katie (11), The Shining (80), și multe alte filme și seriale care au realizat enorme succese la boxoffice și la aparițiile lor tv.

Colson Whitehead: Descoperind romanele impresionante ale lui Colson Whitehead Te-ar putea interesa si: Colson Whitehead: Descoperind romanele impresionante ale lui Colson Whitehead

Cele mai bine evaluate carti ale lui Stephen King

Mai jos sunt listate cinci dintre cele mai bine evaluate cărți ale lui Stephen King care mai degrabă tratează subiecte psihologice decât ființe malefice și lumile de dincolo.

  1. Doctor Somn: Această carte strașnică explorează modul în care memoria și trecutul pot afecta prezentul și viitorul.

  2. Fluturii Sunt Liberi: Această carte deosebită are la bază o poveste de dragoste imposibilă.

  3. Raptul Celor Trei: Această carte se concentrează pe arta manipulării și folosirea viciilor personajului.

  4. Aerul meu: Această carte se concentrează pe relația tulbure dintre frate și soră și familia lor nenaturală.

5.Răul cel mare: Această carte ne conduce pe drumul complicat al unei teribile trădări.

John Saul și Richard Bachman - pseudonimul lui Stephen King

În timpul perioadei sale de scriere în anii 80, King a publicat în mod frecvent volume de ficțiune sub pseudonimul "Richard Bachman". Amintiri precum Cursa sângeroasă, Thinner și Running Man au fost primele cărți publicate sub acest pseudonim.

De asemenea, pseudonimul lui King a fost folosit pentru a publica cărți sub numele lui John Saul, precum Caderea nopții și aceasta, în timp ce primele sale carte publicate sub pseudonimul Richard Bachman au fost preferate de recenzenți și de cititori, cartea Caerea nopții a fost criticată în mod sever.

Recenzii critice ale lui Stephen King

În ciuda succesului său mondial, recenzenții au fost împărțiți în legătură cu lucrările lui King într-o manieră egală. Pe de o parte, există admiratori care laudă stilul lui King de a scrie și faptul că producția scriitorului este de o calitate constanta în ciuda numărului său enorm de cărți. Pe de alte parte, există recenzenți care consideră operele lui King prea superficiale și chiar dezagreabile, răstimpând scriitorului că se schimbă tema și ideile sale.

Stephen King a dovedit în mod constant că este unul dintre cei mai prolifici și mai influenți scriitori de horror și suspans din lume. Fiind unul dintre scriitorii de ficțiune preferați ai publicului, King a produs o mulțime de marețe cărți și adesea a provocat o reacție polarizată de la cititori și recenzenți.


Ce nota merita acest Articol:

Nu sunt Comentarii la Stephen King: Explorând universul înfricoșător al lui Stephen King

Raspunde corect la intrebarea:
Cat face doi plus doi?
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×